Gündem Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?

Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?

Paylaş
Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?

Zorunlu kış lastiği uygulamasının yürürlüğe gireceği tarih, pek çok araç sürücüsünün en çok merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. Sonbaharın gelmesi ve soğuk havaların yüzünü göstermesiyle birlikte, zorunlu kış lastiği uygulamasının başlayacağı tarih yoğun şekilde araştırılıyor. Peki, zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Bu nedenle kış mevsiminde belli tarihler arasında takılması zorunlu kılınıyor. İşte, "Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?" sorusunun yanıtı...

Haberin Devamı

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta başlayacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Araçların denetimi Bakanlığın yetkilendirdiği personelle Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediye denetim birimlerince yapılacak. Belirtilen sürelerde il sınırları içinde kış lastiği zorunluluğunun uygulanacağı tarih aralıklarıyla ilgili duyurular valiliklerce yapılacak.