Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 11 Şubat 2021

Güne Başlarken | 11 Şubat 2021

Paylaş
Güne Başlarken | 11 Şubat 2021

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan araştırma, çift maske takmanın, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tek maskeye oranla iki kat daha fazla koruma sağladığını ortaya koydu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtında 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Milli Uzay Programı Fransa ve Almanya başta olmak üzere Avrupa basınında ilgi gördü.

Türkiye'de son 24 saatte 135 bin 867 Kovid-19 testi yapıldı, 8 bin 642 kişinin testi pozitif çıktı, 95 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Twitter'ın finans müdürü Segal, kapatılan bir hesabın tekrar açılmasının mümkün olmadığını, bu yasağın kalıcı olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının 2. dozunu olduğunu belirtti.

Güne Dair Notlar

  • 11 Şubat günü saat 7.40'ta dolar 7,06 TL euro ise 8,57 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 12°C, 19°C  Zamanla çok bulutlu
Antalya,  12°C, 18°C  Parçalı bulutlu
Ankara,  3°C, 17°C  Parçalı ve az bulutlu
Trabzon, 10°C, 17°C  Zamanla parçalı ve az bulutlu
Diyarbakır, 3°C, 16°C  Akşam saatlerinde sağanak yağışlı

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Günün köşe yazısı

Muhalefet partilerinin üzerinde uzlaştıkları konuların başında parlamenter sisteme dönüş hedefi var. Partiler, sistem değişikliğini tarif ederken “iyileştirilmiş” veya “güçlendirilmiş” gibi kavramlar kullanıyorlar. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA ve HDP iyi işlemediği ve ciddi tıkanıklıklara yol açtığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı çıkıyor. CHP’den istifa ederek “Memleket Hareketi”yle yola devam eden Muharrem İnce de parlamenter sisteme dönüşü destekliyor. Hakan Çelik'in yazısı...

Günün kitabı

Madalyonun İçi // Gülseren Budayıcıoğlu

Psikiyatr ve yazar Gülseren Budayıcıoğlu’nun 2004 yılında yayınlanan Madalyonun İçi adlı kitabı, birden farklı yaşam hikayesini sayfalarında barındırıyor. “Bir Psikiyatristin Not Defterinden” sloganıyla okurlarına ulaşan kitap, yazarının klinik tecrübelerinden yola çıkarak tüm toplumu mercek altına alıyor.

11 Şubat günlük burç yorumları

  • KOÇ: İletişimi gezegeni Merkür geri giderken yeni fikirlerden uzak kalın. Bugün ilişkinizde değişim konusu. Duygularınız canlanıyor ve partnerinizle daha uyumlu bir birliktelik paylaşmak istiyorsunuz.
  • BOĞA: İş hayatınızla ilgili olumlu gelişmeler gündeme gelecek. İletişim gezegeni Merkür geri giderken ortak iş yaptığınız kişilerin özel sorunları gündeme gelecek ve dostluk paylaşımları içinde olacaksınız.
  • İKİZLER: İletişim gezegeni Merkür iletişim evinizde geri giderken dikkat! Bugün, evinizle ilgili olumlu gelişimler söz konusu. İçinizdeki coşkuyu çevrenizle paylaşmak isteyeceksiniz. Diyet programınızı gözden geçirin.
  • YENGEÇ: Aşkla ilgili duygularınız dorukta seyredecek. Partnerinizle uzun süredir yakalayamadığınız dostluğu ve arkadaşlığı kurabilir, birlikte planlar yapabilirsiniz. Maddi konularda beklentileriniz gecikebilir.
  • ASLAN: Başarı sizin için çok önemli bir duygu ve bugün ilişkilerinizde aynı enerjiyi görmek istiyorsunuz. Kişisel dengelerin çok önemli olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Eski dostlarınızı aramak için iyi bir gün.
  • BAŞAK: Güven ihtiyacı içinde olduğunuz için yeteneklerinizi ortaya çıkarma çabası içinde olacaksınız. Bugün, her türlü olanağı kullanabilirsiniz. Enerjiniz yüksek. Maddi sıkıntılar kafanızı kurcalayabilir.
  • TERAZİ: Kendinizi huzursuz ve tedirgin hissedebilirsiniz. Planladığınız çalışmaların engellere takılmasından rahatsız olabilir, dengelerinizi koruma konusunda zorlanabilirsiniz. Bugün, sezgileriniz çok yüksek.
  • AKREP: Duygusal yaşantınızda önemli gelişmeler söz konusu. Bugün ince ve nazik davranışlarınızla çevrenizde iyi bir etki bırakarak mükemmel örnek teşkil edeceksiniz. Aşkta hiç kimseye ödün vermeden yaşıyorsunuz.
  • YAY: Bugün çözümlemeniz gereken birçok konuyu bir arada düşünmekten yorgun hissedebilirsiniz. Çevrenizle bağlarınızı güçlü tutmak zorundasınız. Maddi konularda bakış açınızı genişlemekten yanasınız.
  • OĞLAK: Düşündüğünüz her şeyi yaşama geçirmek için çaba sarf ediyorsunuz. Hırslarınızı dengelemelisiniz. Yaşamını detaylar üzerine kuracaksınız. Ailenize beklediği yardımı yapmak isteyeceksiniz.
  • KOVA: İdeallerinizi ortaya çıkaracak hareketlenme söz konusu. Birçok fikir birbirini tetikleyecek ve ilginçlikler ortaya çıkacak. Kararlarınızda ısrarcı olmalısınız. Bugün, maddi konularla ilgili gizli hesaplarınız olabilir.
  • BALIK: Enerjik yönlerinizin ortaya çıkmasıyla farklı şeyler yapmak istiyor ve sizinle aynı düşünceye sahip kişilerin ortak paylaşımlarına ihtiyaç duyuyorsunuz. Gelen teklifleri anında değerlendirmek istiyorsunuz.