Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 25 Kasım 2020

Güne Başlarken | 25 Kasım 2020

Paylaş
Güne Başlarken | 25 Kasım 2020

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

12 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin önceki yargılamada ceza alan cinayet zanlısı Tuncer Ustael ile diğer aile üyelerinin yargılanmalarına, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'nin bozma kararının ardından yeniden başlandı. Mahkemeye heyeti, sanıklar Hava Palu, Ayşe Palu, Fatih Palu'ya ayrı ayrı avukat tayini konusunda işlem yapılmasına ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Demir Grup Sivasspor'da 2 futbolcunun yeni tip corona virüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Müzik dünyasının Oscar'ı olarak gösterilen Grammy'lerin 63'üncüsüne aday gösterilen sanatçılar ve albümler açıklandı.

Süper Loto çekilişi Milli Piyango TV Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı. Çekiliş sonrası kazandıran numaralar 13 16 36 38 43 48 oldu.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu dördüncü maçında deplasmanda İngiliz ekibi Manchester United'a 4-1 yenildi.

Polonya'daki bir çiftlikte 8 vizonda corona virüs tespit edildi. Ülke çapındaki çiftliklerden alınan numuneler üzerindeki çalışmalar sürüyor.

Güne Dair Notlar

  • 25 Kasım günü saat 7.40'ta dolar 8,00 TL euro ise 9,52 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 8°C, 13°C Çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı
Antalya, 13°C, 21°C  Parçalı ve yer yer çok bulutlu
Ankara, -1°C, 9°C Sabah saatlerinde puslu
Trabzon, 9°C, 13°C Sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı
Diyarbakır, 0°C, 15°C  Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Günün köşe yazısı

Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a ilişkin sözlerinin ardından istifası, “Yeni dönem” diye adlandırılabilecek bu dönemin ikinci ve çok önemli bir firesi. Reform ve değişim hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde, reformlardan yana bir konuşma yapan Arınç’ın istifa etmesi ilginç. - Oral Çalışlar'ın yazısı...

Günün kitabı

Dörtlerin İmzası - Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle'un yarattığı Britanyalı hayalî dedektif 6 Ocak 1854'te Londra'da doğmuştur. İlk hikâyesi olan Kızıl Dosya 1887 yılında gazetede basılmaya başlanmıştır. Sherlock Holmes, dedektif kahramanlar içerisinde belki de en meşhur olanıdır. Olayları gözlem yoluyla çözmesi ile ünlüdür. *Tümdengelim* yöntemini çok iyi kullanmaktadır, sorduğu soruların cevaplarının birbiriyle tutarlı bir bütün oluşturmasına dikkat eder; bunun yanı sıra kendi kendine yaptığı laboratuvar araştırmaları sonucunda elde ettiği bilgileri tekil olaylara uygular ve sigara izmaritlerinden, el yazılarından, ayak izlerinden, ve her türlü bilgi kırıntısından sonuca ulaşır. Yazar Doyle, Holmes karakterini yaratırken dönemin ünlü doktorlarından Profesör Joseph Bell'i kendisine örnek almıştır. Bell, Sherlock Holmes maceralarında sıkça karşılaşılan gözlemleme yöntemini hastalarıyla ilgili bilgi sahibi olmak için kullanır ve bu yöntemi tıp öğrencilerine öğretirdi. Holmes, işiyle ilgili olmayan hiçbir konuya ilgi duymaz, işine yarar diye sosyete haberlerini takip eder ama Dr. Watson'ın Holmes'ün politika bilgisine verdiği not on üzerinden sıfırdır. Hatta bu konuda abartıya kaçıp, "Dünyanın Güneş etrafında döndüğünü bilmek işime yaramıyorsa, neden bu bilgiyi kafamda tutayım ki" dahi diyebilmiştir.

Haberin Devamı

25 Kasım günlük burç yorumları

  • KOÇ: İş konusunda başarıyla yan yana gidiyorsunuz. İsteklerinizi karşı tarafa yansıtırken doğru kararlar peşindesiniz ve sizi zorda bırakacak işler yapmak istemiyorsunuz. Bencillikle suçlanabilirsiniz.
  • BOĞA: Bugün yakın çevrenizle ilgili olayların içinde kalacaksınız. Yardım etme duygunuz her zamanki gibi yoğun. Çevrenizi kırmak istemediğiniz için her şeye yetişmeye çalışırken gergin oluyorsunuz. Size fazla yükleniyorlar.
  • İKİZLER: Kardeşlerle ilgili birtakım problemler yaşamak istemiyorsanız onların istekleri karşısında bocalamak yerine duygu bağlarınızı güçlü tutacak davranışlar sergilemelisiniz. Her şeye çözüm bulacak kapasiteye sahipsiniz.
  • YENGEÇ: Maddi konularda istekleriniz hiç bitmiyor. Satın almayı düşündüğünüz şeylere sınır koymalı ve bütçenizi dengelerken dikkatli davranmalısınız. Yönetici gezegeninizin konumu farklı konuları gündeme getirecek.
  • ASLAN: Savaşçı Mars’tan olumlu etkiler alıyorsunuz. Uzun yollardaki güçlü dostlarınızdan beklediğiniz haberleri alacaksınız. Siz, ideallerinize uygun kişilerle çalışmalısınız. Bugün başarılı konusunda güçlük çekmeyeceksiniz.
  • BAŞAK: Bilinçaltınız yoğun. Düşünce yumağı içindesiniz ve gizli planlarınızın varlığı sizi başkalarına göre daha karizmatik ve ilginç yapıyor. Çevrenizdeki kişilerin istekleri karşısında sizi üzen konulardan uzaklaşmalısınız.
  • TERAZİ: Duygusal davranmak istemediğiniz halde bugün her şey üstünüze gelecek. Çevrenizde size karşı baskıcı tavırlı kişiler ortaya çıkacak. Kısa yollarla ilgili planlarınız için gerekli tüm detayları gözden geçirmelisiniz.
  • AKREP: İşinizle ilgili pürüzlere takılacak ve aksilikler karşısında önlemleri alacaksınız. İletişim gezegeni Merkür’ün burcunuzda ilerlemesi hayatınızla ilgili hızlanmaları gösteriyor. Sakin olmalısınız.
  • YAY: Savaşçı Mars’ın Koç’ta ilerlemesi sizin yollarla ilgili planları gösteriyor. Gerçekleşmesini istediğiniz özel işler için gerekli bağlantıları yapacaksınız. Bugün kariyerinizle ilgili detay isteyen konular gündeme gelecek.
  • OĞLAK: Kişiselliğinizi ön plana çıkaracağınız ortamlarda bulunacak ve çevrenizde kendinizi daha iyi hissetmenize neden olacak konuşmalar yapacaksınız. Bugün takıntılı yönlerinizin sizi olumlu yönlendirdiğini biliyorsunuz.
  • KOVA: Güçlü ilişkileri seviyorsunuz. Sezgilerinizi derin kullanmanız sayesinde başarıyı yakalayacaksınız. Mesleki konularda istediğiniz her şartı karşı tarafa kabul ettireceksiniz. Karar verirken bocalıyorsunuz.
  • BALIK: Sezgilerinize güvenebilirsiniz. Bulunduğunuz şartları gözden geçirmeden karar almamanız, başarınızı güçlendiriyor. Tepkili olmak yerine temkinli hareket edeceksiniz. Sürpriz gelişmeler mevcut.