Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 26 Eylül 2020

Güne Başlarken | 26 Eylül 2020

Paylaş
Güne Başlarken | 26 Eylül 2020

26 Eylül Cumartesi sabahından merhaba! Sabahı neşelendirmek için biz yine buradayız. Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Ukrayna’da Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait askeri nakliye uçağı düştü. İlk belirlemelere göre uçakta bulunan 23 kişiden 20’si hayatını kaybetti.

Süper Lig’in 3. hafta açılış mücadelesinde ligin yeni ekibi Karagümrük, son şampiyon Başakşehir’i Olimpiyat Stadı’nda ağırladı. Karagümrük, karşılaşmayı Roco ve Sabo’nun golleriyle 2-0 kazandı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV’ye verilen yayın durdurma cezası hakkındaki yürütmeyi durdurma kararlarının yargı tarafından kaldırıldığını belirterek, "Kuruluşun, Üst Kurulun verdiği idari yaptırım kararını pazartesi gecesi 00.00 itibarıyla uygulamaya başlaması gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan bugün yaptığı açıklamada, Covid-19’a karşı başarılı bir aşının yaygın kullanımına başlanana kadar korona virüse bağlı ölümlerin dünya çapında 2 milyona ulaşabileceğini ifade etti.

Güne Dair Notlar

  • 26 Eylül günü saat 7.13'te dolar 7,66 TL, euro ise 8,90 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, Parçalı ve az bulutlu. 20°C, 30°C
Antalya, Parçalı, zamanla az bulutlu. 23°C, 30°C
Ankara, Parçalı ve az bulutlu. 14°C, 28°C
Trabzon, Parçalı ve çok bulutlu. 21°C, 27°C
Diyarbakır, Parçalı ve az bulutlu. 16°C, 31°C

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Güne farklı bir açıdan bak

Günün kitabı

Kızıma 100 Nasihat

Kitap dünyasındaki ilk eseri ile kendi kızı nezdinde tüm kız çocuklarına öğütlerde bulunan Beste Erin, iyi bir hayat için gerekli tüm nasihatleri yalın ve çarpıcı bir dille anlatıyor.

Günün adamı

Kerem Güney

Türk Sanat Müziği besteci ve yorumcusu, asıl ismi Yavuz Ökten olan Kerem Güney, Yugoslav göçmeni bir ailenin çocuğuydu. Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimi aldı. Sinekeman Nuri Bey’den nota ve usul dersleri aldı. Elveda Meyhaneci, Yarım Kalan Aşk ve Aldırma Gönül gibi şarkıları ile tanındı. 16 Kasım 2012’de Bodrum’da öldü.

Günün videosu

Bu videomuzda hem amatörler hem de profesyoneller için Android ve iOS'ta yer alan en iyi video düzenleme uygulamalarını bir araya getirdik.

Güne köşe yazısı

Seni terk eden sevgiliye “Ne yaptım ben?” dedirtebilirsin. Bunun için onu değersiz biri haline getirmelisin ve bunu ona hissettirmelisin. Bunu nasıl yapacağını bu yazıda öğreneceksin. Devamını oku...

Günlük burç yorumları (26 Eylül 2020)

Haberin Devamı
  • KOÇ: Düşüncelerinizde radikal ve farklı kararlar alacağınız günlerden biri. Bazı bilgilerinizin destek görmesi sizin için önemli. Görüştüğünüz kişilerle uzun vadeye yayılan önemli fikir alışverişleri içinde olacaksınız.
  • BOĞA: Bugün bazı konularda gizlilik ilkesini benimseyeceksiniz. Fikirlerinizi söylerken temkinli davranmayı tercih ediyorsunuz. Öfkelerinizi baskı altında tutarak bazı olayları aşmanız mümkün değil.
  • İKİZLER: Bugün, işinize yoğunlaşmak isteyebilirsiniz. Ama duygusal ilişkinizde yaşayabileceğiniz birtakım sorunları unutmamalısınız. İhmal edilmek istemeyen partnerinizin alınganlıklarına maruz kalabilirsiniz.
  • YENGEÇ: İş yaşantınızda bazı fırsatların size sunulması kafanızdaki soru işaretlerin su yüzüne çıkmasına neden olacak. Bugün sezgilerinizin sizi yanıltmadığını görerek yeni başlangıçlara kendinizi hazırlamalısınız.
  • ASLAN: Enerjinizi yaratıcılığınızla olumlu bir şeklide birleştirebiliyorsunuz. Bulunduğunuz ortamlarda karşı tarafı ikna etmeniz kolaylaşacak. Güç birleşmelerini sevmenize rağmen son sözü siz söylemekten yanasınız.
  • BAŞAK: Özgürlükçü yapınızın zedelenmesinden hoşlanmadığınız için bugün kendi kurallarınızı koymaktan yanasınız. Eğitim ve öğretimle ilgili konuların ön plana çıkacağı bir gün. Çalışmalarınızı derinleştirmekten yanasınız.
  • TERAZİ: Karşı tarafın fikirlerini kabul etmekte zorlanabilirsiniz. Diretme huyunuz yok ama olayları değişik açıdan gördüğünüz için düşüncelerinizde daima haklı çıkıyorsunuz. Yeteneklerinizi geliştiriyorsunuz.
  • AKREP: Kazançlarınız konusunda başarı grafiğiniz yükseliyor. Yeteneklerinizi ön plana çıkarmadan önce size güven duyulmasını istiyorsunuz. Kazançlarınızı değişik kaynaklardan elde etmek istiyorsunuz. Baş ağrılarınız olabilir.
  • YAY: Özgürlüğünüzü korumak adına verdiğiniz savaşlardan daima galip çıkıyorsunuz. İçten davranışlarınızın size sağlayacağı motivasyon sayesinde başlattığınız her türlü çalışmayı istediğiniz koşullara getirebileceksiniz.
  • OĞLAK: Kendinize güveniyor ve çalışmalarınızı mantık süzgecinden geçirerek kişisel başarınızı perçinliyorsunuz. Birlikte olduğunuz insanlarla fikir alışverişi içinde olacaksınız. Bugün size yararlı bilgileri seçeceksiniz.
  • KOVA: Enerjinizi artıracak olayların içinde olduğunuzda kendinizi daha da huzurlu ve pozitif hissediyorsunuz. Bugün, eski dost ve arkadaşlarınızla bir arada olacak, geçmiş günlerden ve anılarınızdan konuşacaksınız.
  • BALIK: Gerekli enerjiye sahipsiniz. Gün içinde duygularınızda aşırıya kaçabilirsiniz. İlişkide olduğunuz kişilere ilginç gereken sözleri sarf etmeniz mümkün. Geriye tortu bırakacak işler yapmak istemiyorsanız özenli olun.