Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 3 Şubat 2020

Güne Başlarken | 3 Şubat 2020

Paylaş
Güne Başlarken | 3 Şubat 2020

Haftanın ilk gününden selamlar. Gününü kolaylaştırmak için birkaç bilgi verelim dedik. Hazırsan başlayalım mı?

Bankalararası piyasada 3 Şubat günü saat 07.17’de dolar 5,98 TL’den işlem görürken, euro ise 6,63 TL civarında seyrediyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıklar şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Antalya çevreleri ile Çanakkale’nin güney ilçeleri ve Balıkesir’in batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ankara: Zamanla parçalı ve çok bulutlu 2°C, 12°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 9°C, 15°C

İzmir: Hafif sağanak yağışlı 11°C, 18°C

Adana: Parçalı bulutlu 3°C, 17°C

Antalya: Sabah saatlerinden itibaren hafif sağanak yağışlı 11°C, 17°C

Haberin Devamı

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11°C, 18°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 9°C, 16°C

Erzurum: Parçalı bulutlu -9°C, 2°C

Diyarbakır: Parçalı bulutlu -3°C, 9°C

Günün POSTA şiiri

Günün POSTA şiiri, Kutfettin Fırat Şan'dan geliyor. Bu şiiri yalnızlığı soğuk rüzgâra benzeyen herkese ithaf etmiş.

3 Şubat 2020 günlük burç yorumları ise şu şekilde:

KOÇ: Tanışacağınız kişilerin çevreleri sizin için önemli, unutmayın. Sosyal statünüzü geliştirecek arkadaşlarla bir arada olurken sezgisel yeteneklerinizi kullanacaksınız. Kendi değerlerinizin farkındasınız.

BOĞA: Entelektüel ve sosyalleşmeyi seven kişilerden etkileneceksiniz. Felsefi konuşmalar sizin için önemli. Aşka bağlı yolculuklar yapabilirsiniz. Eğlenceli ortamlarda beğeneceğiniz kişilerle birliktelik şansınız mevcut.

İKİZLER: Sanatsal ortamlarda aniden doğan aşklar yaşayabilirsiniz. İş yerinde aniden aşk kıvılcımları olabilir. Ev ve ailenizi sevmenize rağmen çalışma yaşamınız çok daha ön planda olacak. Bu dönem seçimlerinizi doğru yapmalısınız.

YENGEÇ: Bu dönem bazı aşklar yarım kalacak. Sevdiğiniz kişiye yüklediğiniz duygusal gereksinim onu çok fazla etkileyecektir. Risk alma konusunda çekimser davranabilirsiniz. Akşam saatlerinde sert çıkışlardan uzak kalmalısınız.

ASLAN: Karşı cinse istemeseniz de kayıtsız kalamayacaksınız. İş konusunda iletişime önem vermek zorundasınız. Küçük yazışmalar ve seminerler sayesinde kendinizi göstereceksiniz. Enerjinizin yüksek olduğu bir gün.

Haberin Devamı

BAŞAK: Bazılarınız kardeşlerle ve yakın bağ içinde olacakları kişilerle ortak çalışmaya girecekler ve kârlı çıkacaklar. Gücünüzü çevre faktörlerden alacak işler içinde olacaksınız. Önemli kararlar arifesindesiniz.

TERAZİ: Kişilerin olaylar karşısında gösterdikleri tavır ve kavramlar sizin için önemli. Bu nedenle iş çevrenizde kararsız ortalıkta dolaşan arkadaşlarınızı eleştiriyorsunuz. Aleyhinizdeki söylentilere hazırlıklı olun.

AKREP: Hissederek gerçekleştirmek istediğiniz düşüncelerinize karşı oluşabilecek hiçbir karşıt düşünce sizi etkilemeyecek. Arkadaş toplantılarında entelektüel yönünüzle ilgi topluyorsunuz. Her olaya karşı dikkatli olun.

YAY: Aşırı alıngan ve ben merkezci olduğunuz bir gün. Her dediğiniz olsun istiyorsunuz ama olaylar farklı olabilir. Öfkeli davranışlardan uzak kalmalısınız. Partnerinizle aranızdaki mesafeyi korumaya çalışın.

OĞLAK: Özgürlüğünüzü maddi güven ortamından alacağınız destekle sağlamlaştıracaksınız. Aynı fikirlere sahip olduğunuz ve size finans desteği sağlayacak kişilerle beraber olacaksınız. Bu dönem alınganlığınız artacak.

Haberin Devamı

KOVA: Aşk ilişkilerinizde fazla seçici ve mükemmeliyetçi olacaksınız. Bugün tenkit edilmekten nefret ettiğiniz bir gerçek. Üstelik ailenizden gelecek eleştiriler canınızın daha çok sıkılmasına neden olacak.

BALIK: Önemli bir iş anlaşması yapmak istiyorsanız size güzel bir fırsat doğuyor. Bugün kendinizi denetleme gereği duyacaksınız. Bulunduğunuz konumu farklı platformlara taşımayı amaçlıyorsunuz.

Günün Haydar Dümen sorusu

Dr. Haydar Dümen, cinsellikle ilgili sorularınızı yanıtlıyor. İşte günün sorusu:

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istedim, olmadı. Normalde kız arkadaşımın elini tuttuğumda bile sertleşme oluyordu. Ama o an sertleşmedi. Aradan 12 saat geçti, hâlâ hareketsiz. Ne olmuş olabilir? Mastürbasyon yaparken sorun yoktu. Hep böyle mi kalacak? Yeniden denemeye korkuyorum. Yardım edin.

Cevaplar için tıklayın...

Bugün;

  • İlk tiyatro yazarlarımızdan Ali Bey öldü. Moliere'den uyarladığı ''Ayyar Hamza'' (1871) ünlü oyunlarındandı. 1899
  • Hutbe, İstanbul'da Türkçe okunmaya başlandı. 1928
  • Türk- Fransız Dostluk Antlaşması imzalandı. 1930
  • Ankara İstanbul arasında ilk deneme uçuşu yapıldı. 1933
  • İzmir açıklarında Amerikan Hawel Lykes şilebiyle çarpışan ''İzmir'' yolcu gemisi battı. 244 yolcusu bulunan gemide, 4'ü yolcu 5 kişi öldü. 1957
  • Amerika Birleşik Devletleri Küba mallarına ambargo koydu. 1962
  • Sovyet uzay aracı Luna-9 Ay'a indi, televizyon görüntüleri yolladı. 1966
  • Kıbrıs Türk Havayolları, Türkiye-Kıbrıs seferlerini başlattı. 1975
  • Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm hastane ve doğumevlerinde kürtaja izin verildi. 1984
  • Afyon'da merkez üssü Sultandağı olan 6 büyüklüğündeki depremde 43 kişi öldü, 318 kişi yaralandı. 2002
  • Mısır feribotu El Salam 98 Kızıldeniz'de battı 1000 kişi öldü. 2006

Ne yapsak?

  • O Ses Türkiye, yeni sezonda da sizlerle... Maltepe Üniversitesi Yerleşkesi
  • İlk olarak Türk Tiyatrosunun ustalarından Nejat Uygur tarafından sahnelenmiş olan,Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla sahnelenecek olan “Süt Kardeşler” seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi
  • Uğur Yücel uzun bir aradan sonra Azınlıkta Kaldık gösterisi ile sahnede... Bodrum Herodot Kültür Merkezi