Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 3 Temmuz 2021

Güne Başlarken | 3 Temmuz 2021

Paylaş
Güne Başlarken | 3 Temmuz 2021

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte 1 milyon 171 bin 305 doz aşı yapıldığını bildirdi.

Bursa’da, sürücüsünün kontrolünden çıkan lüks cipin önünde ilerleyen kamyona arkadan çarptığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı. Cipin hız kadranının 280 kilometrede takılı kalması dikkat çekti.

Ege Denizi’nde Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

EGO Genel Müdürlüğü, sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanma hakkının 1 Temmuz itibarıyla sona erdiğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD askerlerinin Afganistan’dan tamamen çekilme sürecinin ağustos sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Çanakkale’nin Avrupa yakasında bulunan Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde zaman zaman 2 kilometreye ulaşan araç kuyrukları oluşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul’la ilgili hedefimiz birinci derecede, çevre tehdidinin ortadan kaldırılması. İkincisi, İstanbul’da bugüne kadar yaşanmış bütün kazalardan büyük oranda kurtulmak. Üçüncüsü, çok daha sağlıklı bir deniz trafiğini sağlamak." dedi.

Güne Dair Notlar

  • 3 Temmuz günü saat 7.40'ta dolar 8,70 TL euro ise 10,29 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 22°C, 28°C
Antalya, Zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 27°C, 32°C
Ankara, Parçalı yer yer çok bulutlu, yağışların öğle saatlerinden sonra başta kuzey ve batı çevreleri olmak üzere yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 21°C, 32°C
Trabzon, Öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 23°C, 28°C
Diyarbakır, Az bulutlu ve açık. 24°C, 41°C

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Günün köşe yazısı

Seçim yapıldı, bitti. Yeni hükümet kuruldu. Oho, icraat başladı bile.

............

Görünüş bu.

Anladınız, değil mi? Seçim, seçimde kazanılmaz, seçimden önce kazanılır tezinin genel provasını izlemekteyiz. Muhalefet bunu oynuyor. Rauf Tamer'in yazısı...

Günün kitabı

Yabancı - Albert Camus

Albert Camus, en fazla ses getiren “Yabancı” adlı romanı ile okuyucularla buluşuyor. Camus’nün en fazla dile çevirilen ve tüm dünyada en çok satan kitabı olan “Yabancı”, bir yandan da okuyucuyu varoluşculuk akımıyla buluşturuyor. Ele aldığı karakterin düşünce yapısından anladığımız bu akım ile yazar dünyaya tek düze bir gözden bakıyor ve olayları tek düze bir göz ile yorumluyor. Kimilerine göre son derece duygusuz olarak nitelendirilen kahramanın davranışları, aslında kendi içerisinde derin anlamlar barındırıyor. Albert Camus’nün nobel edebiyat ödüllü bu eseri ile sizi de hayata karşı derin düşüncelere dalacağınız bir yolculuk bekliyor. Önce “İnsan bu kadar vurdumduymaz olur mu?” diye düşünecek, ardından insanı buna iten nedenler hakkında bir iç sorgulamaya varacaksınız. Kütüphanenizden eksik etmemeniz gereken bir roman daha Albert Camus’nün güçlü kalemiyle karşınızda…

Haberin Devamı

3 Temmuz Haziran günlük burç yorumları

KOÇ: Bugün düşüncelerinizde kararsızlık var. Bilginizi paylaşma konusunda tereddütlü davranıyor ve hiç kimseye fikirlerinizi söylemek istemiyorsunuz. Çevrenizdeki kişiler bu yönünüzü algılayabiliyor. Dikkatli olmalısınız.

BOĞA: Arkadaşlarınız arasında farklı gelen kişilerle duygusal bağlarınızı güçlendirme çalışmaları içindesiniz. Maddi değil ama manevi anlamda yapacağınız yardımlar sizi mutlu edecek. Çevreniz de rahatlayacak.

İKİZLER: Maddi konulara sıkıca sarılıyorsunuz. Bugün kendinizi ispat etmekte kibar olacaksınız. Maddi konularda gündemi yakından takip edin ve olaylara göre pozisyonunuzu ayarlayın. Avantajlı durumdasınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Kendinizi ve çevrenizi sorguluyor ve detaylardan yola çıkarak kafanızda en mükemmeli oluşturuyorsunuz. Olaylara geniş açıdan bakıyorsunuz. Kurallara uygun hareket ettiğinizde işler kolay sonuçlanacak.

ASLAN: Duygusal konularda kafanız karışabilir. İstek ve hayalleriniz arasında köprü kurmakta zorlanabilirsiniz. Düşüncelerinizle ilgili ulu orta konuşmayın. Yanlış olaylarla karşılaşabilirsiniz.

BAŞAK: Size değersiz görünen bazı şeyler başkaları için önemli olabilir. Derin ve keskin görüşler içindesiniz. Şartlarınızı yeniden gözden geçirirken daha aktif kişilerle iş birliği içine girmelisiniz. Kendinize güveniyorsunuz.

TERAZİ: Mesleki konuların ön sıralarda yer alması nedeniyle işleriniz birikti. Buna çözüm bulmalısınız. Ele aldığınız konuları sabırla çalışarak ortaya koyacaksınız. Ama birtakım problemleri gözünüzde büyütmeyin.

AKREP: Fırsatların size getireceği avantajların bilincinde olarak ilişkilerinize yön verin. Çok tepkili hareketleriniz sizi zorda bırakabilir. Sosyal ilişkilerinizi güçlendirirken organizasyon çalışmaları içinde olabilirsiniz.

Haberin Devamı

YAY: Duygularınızda artan arayışlar sizi tatminsiz yapabilir. Her şeyi çok çabuk kavrıyor ve olaylara kesin çözümler getiriyorsunuz. Bugün partnerinizi sorgulayabilirsiniz. Hedef ve tavırlarınız sizi zorluyor.

OĞLAK: Orijinal fikirlere her zaman açıksınız. Yaratıcılığınızı engellemeyen ve içinizdeki coşkuyu ortaya çıkaran işler yapmayı seviyorsunuz. Bugün, hareketli ve neşeli bir gün. Sezgilerinizde artış var.

KOVA: Duygulara hakim olduğunuzda bazı olayları yeniden yapılandırabilirsiniz. Gün içinde karşılaşacağınız olaylara karşı takınacağınız tavırları iyi belirleyin. Fırsatlar konusunda aksilikler söz konusu olabilir.

BALIK: Yoğun düşünceler içindesiniz ve anlatım güçlüğü çekiyorsunuz. Yaşadığınız duyguları kimsenin anlaması kesinlikle mümkün değil. Bugün, sezgileriniz mükemmel. Sadece enerjinizi doğru kullanmalısınız.