Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 5 Aralık 2020

Güne Başlarken | 5 Aralık 2020

Paylaş
Güne Başlarken | 5 Aralık 2020

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, corona virüs (Covid-19) salgınının artması nedeniyle, 8 Aralık'tan 23 Aralık’a kadar 3 gün ve daha kısa süreli ülkeye karantinasız giriş uygulamasının iptal edildiğini duyurdu.

Türkiye'de son 24 saatte 194 bin 435 Kovid-19 testi yapıldı, 32 bin 736 kişinin testi pozitif çıktı, 193 kişi hayatını kaybetti.

Güne Dair Notlar

  • 5 Aralık günü saat 7.40'ta dolar 7.81 euro ise 9.47 TL.

Hava durumu ise şöyle: İstanbul, 7°C, 17°C Parçalı ve az bulutlu Antalya, 13°C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kemer çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ankara, 2°C, 15°C Parçalı ve az bulutlu Trabzon, 9°C, 15°C Parçalı ve az bulutlu Diyarbakır, 0°C, 14°C Az bulutlu ve açık

Haberin Devamı

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Günün köşe yazısı

Ben aşılanmanın yararlı ve gerekli olduğuna inanıyorum. Bilimin gücüne, bilim insanlarının çalışmalarına güveniyorum. Elbette her yayılan iyi haberin üzerine otomatik olarak atlamıyorum. Okuyorum, dinliyorum ve analiz ediyorum. Sokaktaki vatandaşlarımıza görüşlerini sorduğumuz zaman farklı değerlendirmeler yapabilirler.

Hakan Çelik'in yazısı

Günün kitabı

Romanın ismi bütün Orta Dünya'yı fethedip hakimiyetine almakta kullandığı diğer Güç yüzükleri'ne hükmeden Tek Yüzük'ü ilk çağlarda yaratan, hikâyenin kötü karakterlerinden biri olan Lord Sauron'u kasteder. İngiliz kırsalından pek de farklı olmayan Hobbit diyarı Shire'da sakince başlayan hikâye, Orta Dünya'nın kuzeybatısına kadar uzanırken Hobbitler; Frodo, Sam, Merry ve Pippin'in yanı sıra Hobbitlerin müttefikleri ve yol arkadaşları olan Kuzey Kolcusu Aragorn, Gondor kumandanı Boromir, savaşçı Cüce Gimli, Elf prensi Legolas ve büyücü Gandalf'ın gözünden Yüzük Savaşı'nın gidişatı takip edilir.

5 Aralık günlük burç yorumları

KOÇ: Bilinçaltınız yoğun. Düşünce yumağı içindesiniz ve gizli planlarınızın varlığı sizi başkalarına göre daha karizmatik yapıyor. Çevrenizdeki kişilerin istekleri karşısında hayır kelimesini bugün kullanmayın.

Haberin Devamı

BOĞA: Bugün yakınlarınızın size ihtiyacı olacak ve onlara yardım etmeye çalışacaksınız. Kariyerinizle ilgili çalışmalara hız kazandırmak isteseniz de gerekli donanımı sağlamak için üstlerinizden fikir almanız gerekiyor.

İKİZLER: Mesleki konularda başarıyla yan yana gidiyorsunuz. İsteklerinizi karşıya yansıtırken doğruların peşindesiniz ve sizi zorda bırakacak işler yapmak istemiyorsunuz. Bencillikle suçlansanız bile taviz vermeyin.

YENGEÇ: Alışkın olmadığınız bir durum söz konusu. Ay, para evinizi etkiliyor ve harcamalarda programlı gitmeniz gerekiyor. Bazıları için olağan olan bu durum size sıkıcı gelecek. Mantıklı yönlerinizi ortaya çıkaracaksınız.

ASLAN: Maddi konularda istekleriniz hiç bitmiyor. Satın almayı düşündüğünüz şeyleri sınırlamalı, bütçenizi dengelemelisiniz. Bugün yönetici gezegeninizin konumu yeni konuları gündeme getirecek.

BAŞAK: Duygusal davranmak istemediğiniz halde her şey üstünüze gelecek. Size karşı baskıcı tavırlar takınan kişiler ortaya çıkacak ve mücadele etmek zorunda kalacaksınız. Kısa yollarla ilgili planlar yapmalısınız.

Haberin Devamı

TERAZİ: Sezgilerinize her konuda güvenebilirsiniz. Bulunduğunuz şartları gözden geçirmeden karar almamanız, başarınızı daha da güçlendiriyor. Tepkili davranmak yerine temkinli hareket edeceksiniz.

AKREP: Uzun yollarda sizi bekleyen güçlü dostlardan haberler alacaksınız. İdeallerinize uygun kişilerle çalışın. Başarılı olma konusunda güçlük çekmeyeceksiniz. Detaylar konusunda farklı yaklaşımlarınız var.

YAY: Güçlü ilişkileri seviyorsunuz. Sezgilerinizi kullanıp başarıyı hızlı yakalayacaksınız. Mesleki konularda istediğiniz her türlü şartı karşı tarafa kabul ettireceksiniz. Doğrularınızdan taviz vermeyin.

OĞLAK: Disiplinli hareket etmek istiyorsanız bazı kuralları koymalı ve ne pahasına olursa olsun, aşmamaya çalışmalısınız. Bugün rutin işlerinizde fazla detaycı davranacak ve çevrenizde değişim rüzgarları estireceksiniz.

KOVA: Bugün kişiselliğinizi öne çıkaracağınız ortamlarda bulunacak ve çevrenizde kendinizi daha iyi hissetmenize neden olacak konuşmalar yapacaksınız. Takıntılı yönlerinizin sizi olumlu yönlendirdiğini çok iyi biliyorsunuz.

Haberin Devamı

BALIK: Bugün, kafanızda şekillendirdiğiniz çalışmaların ön aşaması için bir çalışma sergiliyor ve sadece kendinize güvenmek istiyorsunuz. Aşk gezegeni Venüs Akrep’te ilerlerken bazı gizlilikler söz konusu.