Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 6 Ocak 2020

Güne Başlarken | 6 Ocak 2020

Paylaş
Güne Başlarken | 6 Ocak 2020

Haftanın ilk gününden selamlar. Gününü kolaylaştırmak için birkaç bilgi verelim dedik. Hazırsan başlayalım mı?

Bankalararası piyasada 6 Ocak günü saat 07.17’de dolar 5,73 TL’den işlem görürken, euro ise 6,1 TL civarında seyrediyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Konya, Karaman ve Niğde’nin güney ilçeleri ile Toroslar mevkiinde yoğun kar (20 cm ve üzeri), Batı Akdeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Konya, Karaman, Niğde, Isparta, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Adana, Mersin çevreleri ile Antalya ve Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m²) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ankara: Sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı 0°C, 2°C

İstanbul: Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı 5°C, 8°C

İzmir: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 5°C, 7°C

Adana: Çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. 7°C, 12°C

Antalya: Çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. 11°C, 15°C

Samsun: Öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu 5°C, 12°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 6°C, 12°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -11°C, 0°C

Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4°C, 8°C

6 Ocak 2020 günlük burç yorumları ise şu şekilde:

KOÇ: Düşüncelerinizden taviz vermek istemiyorsunuz. Bugün, size sunulacak teklifler karşısında bocalamanız mümkün. Olayları her yönden değerlendirmeye çalıştığınız için hata oranını minuma indirebiliyorsunuz.

BOĞA: Bugün çevre koşullarını yeniden irdeleme ihtiyacı içindesiniz. Güven duygunuzun pekişmesi biraz da sizin tutumunuzla ilgili gelişiyor. Olaylara isteksiz bir şekilde yaklaşıyorsunuz. İç sesinize güvenebilirsiniz.

Haberin Devamı

İKİZLER: Karşı cinsin ilgisini üzerinize çekecek ortamlarda bulunacaksınız. Bugün, duygusal konularda yaratıcılığınız artıyor ve paylaşımlarınızda olumlu davranacaksınız. Kalbi boş olanlar için her an her şey olabilir.

YENGEÇ: Geçmiş olaylarla ilgili sorgulamalar yapabilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirme konusunda farklı detaylar üzerinde durmanız hiç hoş değil. Geleneksel yönlerinizin size zaman kaybettirebileceğini fark etmelisiniz.

ASLAN: Zihinsel yoğunluk yaşadığınız bildiğini halde sorumluluk almaya devam ediyorsunuz. İş potansiyelinizin mükemmel olduğunu görüyor ve kendinize fazla yükleniyorsunuz. Hata yapma olasılığınız yüksek.

BAŞAK: Yakın dostlarınızın size destek vereceği yeni konular gündeme gelecek. Ani değişimlerin size kazandıracağı hiçbir şey yok ve temkinli yapınızı her zamanki gibi ispat edeceksiniz. Kendinize güvenmeyi sürdürmelisiniz.

TERAZİ: Gereksiz alınganlık gösterebileceğiniz bir gün. Çevrenizle ilişkilerinizin olumsuz etkilenmesini istemiyorsanız fiziksel enerjinizi sportif olaylarda kullanın. Arkadaşlarınızın kalbini kıracak konuşmalardan kaçının.

Haberin Devamı

AKREP: Bugün, partnerinizle işbirliği içinde olmanız kazançlarınızla ilgili ortak kararlar almanıza neden olacak. Yaşamınızı kendi istekleriniz dahilinde yönlendirmek isteyebilir ve bu konuda yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

YAY: Bugün mantık tarafınız ağır basıyor. Kolay iletişim kurabileceğimiz kişilerle birlikte olacaksınız. Düşüncelerinizin yeniliklerle pekişeceği bir gün. Bir akrabanızın sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz.

OĞLAK: Canlı ve neşeli bir gündesiniz. İsteklerinizde bazı uçukluklar var. Kan bağı içinde olduğunuz kişilerle ortak aktiviteler üretebilirsiniz. Onlara karşı kendinizi sorumlu hissediyor ve farklı bir duyguyla yaklaşıyorsunuz.

KOVA: Entelektüel çalışmalara önem vermeniz enerjinizin güçlenmesine neden oluyor. Siz olumlu yansımalarla yaşamaktan hoşlandığınız ve işinize yoğunlaşmaktan mutlu olduğunuz için karşılığını beklemek en doğal hakkınız.

Haberin Devamı

BALIK: Toplumsal konularda sezgilerinizin çok güçlü olduğu bir gün. İlişkilerinizde yaşadığınız olayların birçoğu, sizin özgün ve değişik bakış açısından ileri geliyor. Bugün, partnerinizin fikirlerinden iyi etkileneceksiniz.

Bugün:

  • Samuel Morse, kendi geliştirdiği ''Morse Alfabesi''ni açıkladı. 1838
  • Yunan birliklerinin Eskişehir ve Afyon doğrultusundaki taarruzuyla I. İnönü Savaşı başladı. 1921
  • Yugoslavya Kralı Aleksandr parlamentoyu feshetti ve ülkede askeri diktatörlük kurdu. 1929
  • Nazi baskısından kaçan Sigmund Freud Londra'ya gitti. 1938
  • On iki Ada karasuları sınırının saptanması için Yunanistan ile görüşmelere başlandı. 1955
  • Kanada'da 14 ülkenin katıldığı hava gösterisi yarışmalarında Türkiye birinci oldu. 1956
  • Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Siirt'te zengin bir petrol damarı buldu. 1963
  • 10 kişi Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlıktan çıkarıldı. Vatandaşlıktan çıkarılanların arasında Yılmaz Güney ve Cem Karaca da vardı. 1983
  • Tunus'ta ekmek fiyatlarının yüzde 125 oranında artması üzerine ayaklanma başladı; 75 kişi öldü, sıkıyönetim ilan edildi. 1984
  • Türk Parasını Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikle, döviz taşımak suç olmaktan çıkarıldı. 1984
  • Er, erbaş ve yedek subayların terhisleri, Genelkurmay tarafından 3 ay ertelendi. Sürdürülen operasyonlarda yetişmiş askeri personele ihtiyaç duyulduğu belirtildi. 1994

Ne yapsak?

  • Evlat, 6 Ocak'ta Antalya Kültür Merkezi -Aspendos sahnesinde...
  • Tatavla Tiyatro 2019-2020 sezonunda ikinci prömiyerini Fatma Özcan’ın yazıp Semah Tuğsel’in yönettiği İki Kadın oyunuyla 21 Aralık günü yapıyor...
  • Cem Yılmaz, yeni gösterisi “CMYLMZ - Diamond Elite Platinum Plus” ile sezon boyunca Turkcell Sahnesi’nde! Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi