Spor Güneş: Kanunsuz işlerde bulunmadık

Güneş: Kanunsuz işlerde bulunmadık

Paylaş
Güneş: Kanunsuz işlerde bulunmadık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Takım olarak da şehir olarak da kanunsuz işlerin içinde hiçbir zaman bulunmadık, bulunmayız da" diye konuştu

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, takımın içinde bulunduğu durum ile ilgili olarak taraftarlara yönelik mesajlar veren Güneş, şunları söyledi:

"Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısının son haftasına girildiğinde takımımızın puan cetveli itibariyle sıralamada bulunduğu konumu kabullenmemiz mümkün değildir. Teknik sorumlu olarak ekibimizin bugün itibariyle oynadığı oyundan da, aldığı sonuçlardan da memnun değilim.

"HEPİMİZ ÇOK ÜZÜLDÜK"

Farklı bir lig statüsü içerisinde, yoğun maç trafiği nedeniyle lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarının üst üste gelmesinin performansımızı olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorum. Hepimiz çok üzüldük. Bu şartlarda, göreve ilk geldiğim gün paylaştığım gibi takımımızın sembolü ve gururu her zaman için siz değerli taraftarlarımızsınız.

Sizlerin takım sevgisi, desteği ve tahriklere kapılmadan sergileyeceğiniz örnek duruş bu zorlu süreci aşmamızda önemli rol oynayacaktır. Gün, sağduyulu ve soğukkanlı olmayı gerektirmektedir. Elbette fair-play’in dışına çıkmadan, kurallara bağlı kalarak eleştiri yapmalı ve hakkımızı aramalıyız. Ayrıca sükunetimizi kaybetmeden yanlışları ortaya koyup kendimizi de sorgulayabiliriz. Ama bu noktada ölçüyü dikkatli belirlemeliyiz."

"BAŞARISIZ SONUÇLARIN SORUMLUSU BENİM"

Bordo-mavili takımın sorumluluğunu taşıyan kişi olarak elde edilen başarısız sonuçların sorumlusu olarak da kendisini gördüğünü kaydeden Güneş, açıklamasında, "Bu süreçten en sağlıklı nasıl çıkmamız gerekiyorsa yeri geldiğinde bu doğrultuda gereken tavrı göstereceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.

Bu aşamada işimizi iyi ve özveriyle yapmamızın yanı sıra Trabzonspor’un başarısı için hangi kararın alınmasını gerekiyorsa bunu rahatlıkla alacağımız da bilinmelidir. Geleceğe yönelik vereceğimiz kararlarda duygularımızın esiri olamayız" ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR DOĞRU YOLDAN SAPMADI"

"Trabzonspor bugünlere yıllarca büyük bedeller ödeyerek geldi ama bunlara rağmen hiçbir zaman doğru yoldan sapmadı, yeri geldiğinde tepkisini gösterdi" diyen Güneş, şunları kaydetti:

"Sahada alınan sonuçlar her zaman değişebilir. Ancak bunun üzüntüsü içerisinde bize yakışmayacak davranışlarda bulunmamalıyız. Trabzonspor’un haksızlığa uğradığı noktada ilgili kurumlara gerekli uyarıların ve eleştirilerin yapıldığından ve yapılacağından da kimsenin endişesi olmasın.

Geçmişte, yaşadığımız haksızlıklardan sıyrılıp nasıl yeni başarılar inşa ettiysek bundan sonra da aynısını yapabilecek gücümüz vardır. Takım olarak da, şehir olarak da kanunsuz işlerin içinde hiçbir zaman bulunmadık, bulunmayız da. Bugüne kadar nasıl düzgün gelmişsek bundan sonra da aynı vakur ve sağduyulu tavrımızla yolumuza devam edeceğiz.

Ancak bizim bu onurlu duruşumuz başkalarının da bize haksızlık yapmasını gerektirmez. Kimse bizi kötü niyetlerine alet etmek istemesin. Camia olarak eksiklerimizi görmeli ve bunları giderebilmek için güçlü olmalıyız. Bu doğrultuda siz değerli taraftarlarımızın her zamankinden daha fazla desteğine ihtiyacımız olduğunu hatırlatıyor, bunu bizden esirgemeyeceğinize de yürekten inanıyoruz."

Haberin Devamı