Futbol Güneş, Vida'nın satılması konusunda endişeli
Paylaş
Güneş, Vida'nın satılması konusunda endişeli

Avrupa kulüpleri Kartal’ın Hırvat stoperi için sıraya girmişken Beşiktaş’ın tecrübeli çalıştırıcısı “Cenk’in gidişindeki gibi dengemiz altüst olmasın. Yerine takviye yapılmayacaksa Vida gitmesin” dedi

Transferde Beşiktaş’ın bütün stratejisi Domagoj Vida’ya bağlı.

Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda Hırvatistan’ın finale yükselmesiyle Vida için konuşulan rakamlar dudak uçuklatıyor. Siyah-beyazlılar kapıyı 18 milyon avrodan açmıştı ancak Hırvat yıldızın Dünya Kupası’ndaki kusursuza yakın performansı ve hücumdaki etkinliği fiyatını katladı.

"YERİ DOLMAYACAKSA TRANSFERE KARŞIYIM"

Beşiktaş’ın bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı başarılı stoper için 30 milyon avro ödenebileceği konuşuluyor. Ancak Şenol Güneş yönetimin bu defa adımlarını tedbirli atması konusunda uyarıda bulundu. Başarılı teknik adam geçen sezonun devre arasında Cenk Tosun’un Everton’a satışının ardından takımın bütün kimyasının bozulduğuna dikkat çekerek “Vida’nın açığını kafamızda soru işareti kalmadan kapatamayacaksak eğer transfere karşıyım” dedi.

Haberin Devamı

BONSERVİSİ ARTACAK

Tosic’in Çin’e satılmasının ardından Vida’nın da satılması hâlinde elinde Pepe dışında güvenebileceği stoperi kalmayacağını belirten Şenol Güneş, satış gerçekleşirse ve Beşiktaş kasasını bu transfer sayesinde doldurursa kadroya iki stoper daha alınması gerektiğini söyledi. Öte yandan Liverpool ile Everton arasında ciddi bir Vida savaşı yaşanıyor. Dünyanın en önemli derbilerinden biri olmasına sebep olan aralarındaki rekabet bu defa iki takımın transferde karşı karşıya gelmesini sağladı. Everton’un Vida için en büyük kozu 15 milyon + Davy Klaassen teklifi. Liverpool ise 22 milyon avroya çıkmış durumda. İtalya’dan İnter ve Roma’nın da Vida ile ilgilendiği biliniyor. Bu kulüplerin teklifleriyle birlikte Hırvat stoperin bonservis bedelinin daha da artmasına kesin gözle bakılıyor. (Türkiye)