Beden Sağlığı Güneşin altında satılan yağlara dikkat!

Güneşin altında satılan yağlara dikkat!

Paylaş
Güneşin altında satılan yağlara dikkat!

Güneş altında satışa sunulan zeytinyağlar için sızma kalitesinden bahsedilemeyeceğini belirten uzmanlar, yol kenarından satın alınan yağların ciddi sağlık riski taşıdığı uyarısında bulundu

Yaz ayların gelmesiyle birlikte özellikle tatil yörelerine giden yollar üstünde birçok ürün satışa sunuluyor. Yolda giderken bu satıcılardan ürün almak ise her zaman bir tatil geleneği gibi yıllardır devam ediyor. Ancak uzmanlar, özellikle güneşin altında satışa sunulan zeytinyağları konusunda vatandaşları uyararak, yol kenarında aşırı sıcak altında kalan bu yağların ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirtiyor.

Haberin Devamı

KALİTELİ ÜRÜN OLMAKTAN ÇIKIYORLAR

Yaz aylarında özellikle güneş altında satışa sunulan zeytinyağı için sızma kalitesinden bahsedilemeyeceğini belirten Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, “Bayram tatili dolayısıyla tatil beldelerine gelen vatandaşlar, özellikle zeytin, zeytinyağı gibi ürünleri ilk eden olduğu için yol kenarlarındaki satıcılardan alma hevesindeler. Ancak güneşin altında saatlerce kalan bu yağlar insan sağılığı içinde risk teşkil ediyor.”

'HASSASİYETLE KORUNMALI'

“Zeytinyağı hassasiyetle korunup, ambalajlanıp, satışa sunulması gereken hassas bir gıdadır. Et ve süt gibi son tüketiciye ulaştırılana dek hassasiyetle izlenebilmelidir. Zeytinyağının bir gıda olduğunu unutmamalıyız. Olumsuz depolama ve ambalaj koşulları hızlı bir şekilde zeytinyağını etkiler ve bozulmasına neden olur. Genelde yaz aylarında tatil bölgelerinde; yol kenarlarında satışa sunulan markasız, plastik meşrubat şişelerinde satılan zeytinyağları; iyi, kaliteli, gerçek bir zeytinyağından beklenen özelliklerde olmadığı gibi ciddi sağlık riskini de beraberinde taşımaktadır.

Haberin Devamı

'DENETİMDEN UZAK ÜRÜNLER'

“Belirttiğimiz noktalarda, sıcak altında, sağlıksız ambalajlarda satılan zeytinyağları her türlü denetimden de uzak olduğu için tağşiş (daha ucuz bitkisel yağlarla karıştırılmış) riskini de taşımaktadır. Böylelikle kalitesiz ürüne ederinden fazla para ödeyerek cebinize, kalitesini bilmediğiniz kontrolsüz ürünü de alarak sağlığınıza zarar vermektesiniz."

AA