Dünya Güneş'in en yakınına yolculuk için geri sayım başladı

Güneş'in en yakınına yolculuk için geri sayım başladı

Paylaş
Güneş'in en yakınına yolculuk için geri sayım başladı

Uzay aracı Parker Solar Probe, küçük bir otomobil büyüklüğünde. Güneş'e 6.1 milyon kilometre yaklaşacak aracın birçok keşfe imza atması bekleniyor.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) tarihi projesi için geri sayım başladı. Uzay aracı Parker Solar Probe, 6 Ağustos tarihinde Güneş'e en yakın konuma gönderilecek. Araç yedi yıllık plan çerçevesinde Güneş'e 6.1 milyon kilometre yaklaşacak. Laurel Laboratuvarı'nda tasarlamış uzay aracı küçük bir otomobil büyüklüğünde. Güneşin yüksek ısı ve radyasyon düzeyine dayanıklı olan araç karbon kompozit ısı kalkanıyla kaplandı. Birçok keşfe imza atması beklenen araç Güneş'in nasıl ısındığını tespit etmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Proje 1.5 milyar Dolar'a mal oldu Araştırma sonunda güneş rüzgarı ve atmosferini anlamak ve dünya üzerindeki yaşam için sonuçlar doğuran hava olaylarını tahmin etmek konusunda ilerleme sağlanması bekleniyor. NASA'nın 'Bir Yıldızla Yaşam' programı kapsamındaki ilk büyük görevi 1.5 milyar Dolar'a mal oldu. Daha önce Güneş'e en yakın yolculuk 43 milyon kilometreyle 1976 yılında Helios 2 uzay aracı tarafından gerçekleştirilmişti.

Kaynak: Euronews