Dünya Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını kaybeden kişi sayısı yükseldi

Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını kaybeden kişi sayısı yükseldi

Paylaş
Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını kaybeden kişi sayısı yükseldi

Güney Kore'de grip aşısı olduktan sonra hayatını kaybeden kişilerin sayısı 32'ye yükseldi.

Güney Koreli yetkililer, grip aşısı vurdurduktan kısa süre sonra hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencin ölümünün aşıyla ilgisinin bulunmadığı bildirdi. Öte yandan ülkede grip aşısıyla bağlantılı olduğu düşünülen ölümlerin sayısı 32'ye yükseldi.

Haberin Devamı

BBC'nin haberine göre, Güney Kore Adli Tıp Kurumu, 17 yaşındaki gencin ölümüne, grip aşısının yol açtığı yönünde kanıta rastlanmadığını duyurdu. Güney Kore Başbakanı Chung Sye-kyun da ülke genelinde şüpheli ölümlerin sebebinin grip aşısı olamayacağını belirterek "Şimdiye kadar uzmanlar, aşılarla ölümlerin bağlantılı olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi ama birçok vatandaşımız endişeli" ifadesini kullandı.

Kore Tabipleri Birliği, hükümetin grip aşısı programını ertelemeyi gözden geçirmesi gerektiğini bildirdi. Bu arada "Güney Kore'de grip aşısıyla bağlantılı olduğu" iddia edilen şüpheli ölümlerin sayısının 32'ye yükseldiği kaydedildi.

Güney Kore'de süreceği açıklanan aşı programı çerçevesinde, bugüne dek 13 milyon kişiye aşı yapıldı. Aşı programıyla yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele edilirken kitlesel bir grip salgının önlenmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Aşı kampanyasında son durum

Ülkede yaklaşık 19 milyon kişiye grip aşısı yapmayı planlayan Sağlık Bakanlığı, son altı ölüm ile aşı arasında doğrudan bir bağlantı kurulamadığını, bu yüzden de aşı kampanyasına devam edileceğini duyurdu.