Türkiye (Son Dakika) Güngören’deki silahlı çatışmanın nedeni belli oldu

Güngören’deki silahlı çatışmanın nedeni belli oldu

Paylaş
Güngören’deki silahlı çatışmanın nedeni belli oldu

Güngören’de önceki akşam 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 4’ü vatandaş 7 kişinin yaralandığı saldırının arkasından mafya hesaplaşması çıktı. Polis kaynakları, Sarallar çetesi ile Şirinler çetesi arasındaki çatışmanın uyuşturucu sevkiyatından kazanılan paranın paylaşılamaması olduğunu söyledi.

İstanbul Güngören’de dün akşam saat 20.00 sıralarında, Menderes Caddesi üzerinde seyreden beyaz renkli bir otomobilden yayılım ateşi açıldı. Cadde savaş alanına dönerken, ateş açılan taraf da ateşe karşılık verdi. Saldırıda hedef seçilen 1 kişi yaşamını yitirirken 4’ü vatandaş 7 kişi de yaralandı. Olay sonrası harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri MOBESE ve güvenlik kameraları incelemesiyle saldırganların önce eşkallerini ardından kimliklerini belirledi.


YÜZ TANIMAYLA TESPİT


MOBESE ve güvenlik kameralarından aldığı görüntüleri, yüz tanıma yöntemiyle inceleyen Organize Suçlarla Mücadele ekipleri yaptıkları tespitle saldırıya katılanların Sarallar çetesinin sabıkalı mensupları olduğunu belirledi. Saldırganların çalıntı otomobille bir süre kaçtıktan sonra otomobili terk ederek başka bir araçla Büyükçekmece’ye gittiklerini belirleyen ekipler, adres netleştirince sabah saat 05.00 sıralarında operasyon kararı aldı.


40 ADRESE BASKIN


Özel Harekât Şube ekiplerinin desteğiyle Büyükçekmece’de tespit edilen adrese giren Organize polisi ev görünümündeki çete adresinde U.Y, A.K, K.F. ve M.A. isimli 4 saldırganı olayda kullandıkları 2 kaleşnikof tüfek ve 2 tabancayla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. 40 ayrı adresin basıldığı 9 saatlik bir çalışmanın ardından yakalanan çete mensuplarıyla bağlantılı oldukları belirlenen 11 çete mensubu da Büyükçekmece, Fatih, Beylikdüzü ve Bayrampaşa da yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alınan ve Sarallar çetesinin Ümit Saral kanadının adamları oldukları tespit edilen 15 çete mensubundan 3’ünün ilk ifadesinde saldırıya katıldıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Bir çete mensubunun ise saldırıya katılmadığında ısrar ettiği öğrenildi.

Polis saldırının emrini verdiğini tespit ettiği Ümit Saral’ın yakalanması için çalışmalarını devam ediyor.

EROİN PARASI ANLAŞMAZLIĞI


Emniyet kaynaklarına göre, Şirinler çetesinin mensuplarının lideri Mehmet Sabri Şirin ile Sarallar çetesinin bir kolunun lideri Ümit Saral uyuşturucu ticareti yaparken anlaşmazlığa düştü. Eski ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlık daha sonra çatışmaya dönüşmüş ve Ümit Saral 2013’de saldırının yaşandığı Menderes Caddesi’nde 2 adamıyla birlikte Şirinler çetesi mensuplarınca yayılım ateşine tutulmuştu. Saldırıyı 2 adamıyla birlikte yaralı atlatan Ümit Saral daha sonra saldırıdan sorumlu tuttuğu Mehmet Sabri Şirin’in kardeşi Kenan Şirin’i 2016’da öldürtmüştü. Bu cinayeti çeteye tetikçilik yapan Buji Ferhat lakaplı Ferhat Solmaz’ın gerçekleştirdiği belirlenirken, yine Ferhat Solmaz’ın Ümit Saral’ın talimatıyla Yahya Tellioğlu ve Rize’de bir kahvehaneyi tarayarak 3 kişiyi öldürdüğü de tespit edilmiş ve Solmaz ve 3 adamı geçtiğimiz Nisan ayında yakalanarak tutuklanmıştı. Emniyet kaynaklarına göre dün akşam yaşanan son saldırının nedeni ise bir misilleme saldırısı korkusu yaşayan Ümit Saral’ın ön kesme saldırısı olduğu yönünde.

Milliyet

Haberin Devamı