Yaşam Günlük sorunlara basit çözümler

Günlük sorunlara basit çözümler

Paylaş
Günlük sorunlara basit çözümler

Amerikan bilim ve teknoloji dergisi Wired, günlük sorunlara basit ve bilimsel çözümler sundu

Konunun uzmanlarına danışan dergiden, hayatı zorlaştıran bu sorunlara karşı, şaşırtıcı derecede basit ama etkili çözümler:

Haberin Devamı

Kalabalıkta yolunu bul: Kalabalığın dış tarafları genellikle daha hızlı hareket eder. Bu yüzden merkez yerine dış taraflarda olmaya dikkat edin. İsviçre Teknoloji Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma ise, kalabalık içinde sıra halinde yürüyenlerin daha hızlı ilerlediğini, sırayı bozanların ise tüm düzeni bozduğunu ortaya koydu. Finlandiyalı araştırmacılar da, kalabalık içinde gidilmek istenen yönün göz ile izlenmesinin, diğer insanların yol vermesini sağladığını dile getirdi.

Forma gir: ABD’deki Queens Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, gün içinde yapılacak basit egzersizlerin bile kalbe iyi gelip, forma soktuğunu gösterdi. Uzmanlar, ev işi yapılmasını, asansör yerine merdiven kullanılmasını ve işyerinde sık sık ayağa kalkıp masaların arasında dolaşılmasını öneriyor.

Haberin Devamı

Ruh eşini bul: ABD’deki Indiana Üniversitesi’nin Profesörü Peter Todd, doğru insanın 12 kişiyle flört etmeden bulunamayacağını söylüyor. Todd’a göre, 12 kişiyle görüştükten sonra belirlenen standartlara göre, doğru kişi kolayca belirlenebiliyor.

Lekelerden kurtul: Kırmızı şarabın içerdiği tanenli asit en iyi karbonatla çıkarılır. Kir ve pas için en uygun olan ise, limon veya sirkedir. Mürekkep çıkarmak için, lekenin üzerine saç spreyi sıkmak veya alkol ile ovalamak gerekir. İkisinin de içinde bulunan etil alkoldeki karbon, mürekkebin içinde de renklendirici olarak bulunur. Bu da lekeye sürüldüğünde, su ve mürekkep arasındaki bağı sağlayarak lekeyi çıkarır. Kan en iyi şekilde tuzlu su ile çıkarılır. Çünkü kana rengini veren hemoglobin maddesi tuzla buluştuğunda renk solarak kaybolur.

Mutlu ol: California Üniversitesi’nden bilim adamları iyilik yapmanın mutlu ettiğini ortaya koydu. Stockholm’deki Karolinska Ensitüsü ise, egzersizin beyinde anti depresanlar ile aynı etkiyi yarattığını söylüyor. Pennsylvania Üniversitesi’de mutlulukla ilgili yaptığı bir araştırmada, sevdikleriyle kucaklaşan kişilerin diğerlerine göre daha mutlu olduğunu ortaya koydu. Miami Üniversitesi de, bir ev hayvanının kişiye, insanlarınki kadar sosyal destek sağladığını savunuyor.

Güven kazan: Amsterdam’daki Vrije Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, güven kazanmanın yolunu oto-kontrol olarak açıkladı. Oto kontrolü yüksek olan insanlar diğerlerine göre daha fazla güven uyandırıyor. Ayrıca güven duyulan insanların hiçbir yere geç kalmayanlar ve hep sözünü tutanlar oldukları belirlendi.

Uyum içinde çalış: Ekip çalışması her zaman başarıya en fazla ulaştıran çalışma şeklidir. Harvard Üniversitesi Profesörü Martin Nowak, “Diğerlerine pastanın daha büyük olan dilimini verirsem, onlar da bana kendi paylarından verecektir” cümlesiyle ekip çalışması ve uyumun önemini açıklıyor. Nowak, cömertliğin başarılı anlaşmaların anahtarı olduğunu söylüyor.

Sınavları geç: ABD’de bulunan Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, zorlu bir sınava hazırlanmanın yolunun egzersizden geçtiğini ortaya koydu. Buna göre, kısa bir fiziksel egzersiz beynin daha iyi çalışmasını sağlıyor.

İyi parti formülü: İtalya’daki Politecnico di Torino Üniversitesi’nden Profesör Arianna Astolfi iyi bir partinin, çağırılan kişi sayısına bağlı olduğunu söylüyor. Bir odanın içinde konuşan iki kişi önce birbirlerinin seslerini duyar. Daha sonra ise duvarlardan yansıyan ses dalgaları duyulur. Odanın kaldırabileceği kişi sayısı aşıldığında tüm bu sesler yükselir ve kişiler daha sesli konuşmaya başlar. Bu karmaşıklıktan kaçınmak için 2 metrekareye 1 kişiden fazlası düşmemeli. 46 metrekarelik bir odanın kaldırabileceği kişi sayısı ise yaklaşık 24’tür.

MİLLİYET

Haberin Devamı