Günün yemeği: Ekşili Köfte tarifi

Ekşili köfte Sivas’ın yöresel yemeklerinden. Türk Muftağının en sevilen yemeklerinden olan ekşili köfte tarifini tutturmak maharet gerektirir. İşte oldukça besleyici oluşu, hem doyuruculuğu ile Türk mutfağının sıklıkla yapılan yemeklerinden. İşte tüm püf noktalarıyla Ekşili köfte tarifi…

19 Ekim 2019, Cumartesi 17:55
A A
Günün yemeği: Ekşili Köfte tarifi

Ekşili Köfte tarifi

Malzemeler:

1 kase haşlanmış nohut 

Yarım kase mercimek 

4 patates 

1 kase bulgur 

2 yemek kaşığı un 

1 yumurta 

1 yemek kaşığı nar ekşisi 

2-3 parça limon tuzu 

Sos için: 

2 yemek kaşığı tereyağı 

2 soğan 

Yarım yemek kaşığı biber salçası 

1 yemek kaşığı domates salçası 

Nane 

Yapılışı: 

Bulgur ıslanır. Un ve yumurta eklenip yoğurulur. Misket köfte hazırlanır. Mercimek suyla bir tencereye alınıp haşlanır. Patatesler küp doğranıp mercimeğe eklenir. Köfteler de mercimeğe eklenip pişirilir. Haşlanmış nohut, nar ekşisi, limon tuzu da eklenir. Diğer tarafta tereyağı ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Salçalar eklenip kavrulur. Son olarak nane eklenip ekşili köftenin üzerine gezdirilir. 

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Hamsi tava nasıl yapılır?