Rize Gürcü gelin, Müslüman oldu

Gürcü gelin, Müslüman oldu

Paylaş
Gürcü gelin, Müslüman oldu

Gürcü gelin, Müslüman oldu

Arzu ERBAŞ/RİZE(DHA) - RİZE’de, Gürcistan uyruklu Irma Grıgalashvılı Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Yasemin ismini alan Gürcü gelin “eşimin de yardımıyla İslam’ı daha iyi anlamaya ve yaşamaya çalışacağım” dedi.

Gürcistan vatandaşı Irma Grıgalashvılı, Rizeli Cevat Dilsiz ile tanışıp hayatını birleştirdikten sonra Müslüman olmaya karar verdi. Rize Müftülüğünde düzenlenen 'İhtida' merasiminde Gürcü gelin Irma, İl Müftü Vekili Abdullah Köseoğlu ve diğer şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından Müftü Vekili Köseoğlu, İslam’ın şartlarından ve İslam dininin güzelliklerinden anlattı.

Yasemin ismini alan Gürcü geline ihtida belgesi verilirken, Kur’an-ı Kerim ve Gürcüce basılmış İlmihal hediye edildi. Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yasemin Dilsiz, “Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi isteğimle İslam dinini seçtim. Bana hediye edilen Kur’an-ı Kerim ve ilmihali okuyarak eşimin de yardımıyla İslam’ı daha iyi anlamaya ve yaşamaya çalışacağım” dedi.

Haberin Devamı