Manisa Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nda, hedef Cumhuriyet'in 100'üncü yılı

Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nda, hedef Cumhuriyet'in 100'üncü yılı

Paylaş
Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nda, hedef Cumhuriyet'in 100'üncü yılı

Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nda, hedef Cumhuriyet'in 100'üncü yılı

MANİSA şehir merkezine yılda 6 milyon 130 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nda gövde dolgusu çalışmalarına yıl sonunda başlayacağı bildirildi. Projenin Cumhuriyet'in 100.'üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim 2023'e kadar yetiştirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Manisa kent merkezi'nin içme suyu problemini büyük ölçüde çözecek olan Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı, Akhisar Ovasında 7 bin 710 dekar araziye de can suyu verecek. Akhisar Kum Çayı üzerine inşa edilen Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 'Baraj inşaatında şu ana kadar geçirimsizlik perdesi (slurry trench), dolusavak ve batardo dolgusu tamamlandı. Yüzde 38 fiziki gerçekleşme oranına ulaşılan barajda gövde sıyırma kazılarına ve enjeksiyon imalatlarına start verildi. Hedefimiz 2021 yılı içerisinde gövde dolgusuna başlamaktır. Gövdesi kil çekirdek homojen dolgu tipinde projelendirilen Barajın temelden yüksekliği 40 metre olacak. Gövdesi için 960 bin metreküp dolgu yapılacak barajda 33 milyon 390 bin metreküp su tutulacaktır" dedi.

70 km iletim hattı ile Manisa il merkezine yılda ortalama 6 milyon 130 bin metreküp içme ve kullanma suyu verecek olan barajın aynı zamanda Akhisar Ovası'nda 7 bin 710 dekar verimli tarım arazisini de modern sulama ile tanıştıracağının altını çizen yıldız, proje tamamlandığında bölge ekonomisine yılda 12 milyon lira ek gelir sağlamasının öngörüldüğü kaydetti.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı