Spor Güreş "dünyanın zirvesinden" inmek istemiyor

Güreş "dünyanın zirvesinden" inmek istemiyor

Paylaş
Güreş "dünyanın zirvesinden" inmek istemiyor

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 2014 yılında mücadele ettikleri uluslararası platformlarda dünya şampiyonluğu dahil 235 madalya kazandıklarını belirterek, "2015 yılında da dünyanın zirvesinden inmeyeceğiz" dedi.

Hamza Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren Türk güreşinde büyük reformlar yaptıklarını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı
tarafından federasyonlarına aktarılan bütçenin büyük bölümünü altyapı çalışmaları için harcadıklarını ifade eden Yerlikaya, "Güreşin öz kaynaklarını, yine güreşin gerçek sahiplerine ulaştırdık. 2014 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz grup müsabakaları ile Türkiye Şampiyonaları’na katılan minik ve yıldız sporcularımıza, tartıya girdikten sonra eşofmanlarını ve malzemelerini elden teslim ettik. Ayrıca tarihimizde ilk defa hem kızlarda hem de serbest ve grekoromen stilde minikler hazırlık kampları açtık. 2014 yılında Avrupa şampiyonluklarıyla taçlandırdığımız bu yatırımlarımızın karşılığını Tokyo’da yapılacak olimpiyatlarda fazlasıyla alacağımızı düşünüyorum. Can damarımız olan altyapıyı, 2020 Olimpiyat Oyunları’na hazırlıyoruz" diye konuştu.

"Dünya adımızı ezberleyecek"
Hamza Yerlikaya, 2014 yılının federasyonları adına başarılarla dolu geçtiğini, 2015 senesinin de Türk güreşi için büyük önem taşıdığını vurguladı.
Bu sene içinde kazandıkları 235 madalyanın üstüne çıkmak için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyleyen Yerlikaya, konuşmasını şöyle tamamladı:
"2015 yılı, özellikle A milli güreşçilerimiz için çok zor ve yorucu geçecek. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de organize edilecek 1. Avrupa Oyunları’nda altın madalya için mindere çıkacak sporcularımız, eylül ayında ABD’nin Las Vegas kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası’nda ise 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için kota savaşı verecek. Milli sporcumuz Taha Akgül’ün kazandığı dünya şampiyonluğunu, bu sene bütün sporcularımızdan bekliyoruz. İnanıyorum ki ABD’de minderi titreterek eksiksiz bir kadro ile Brezilya’da mücadele ederiz. Rio Olimpiyat Oyunları’nda adımızı dünyaya ezberleteceğiz."

Haberin Devamı