Spor Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın: Bu teklifin yeri bu minder değildi

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın: Bu teklifin yeri bu minder değildi

Paylaş
Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın: Bu teklifin yeri bu minder değildi

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda zafere ulaşarak Türkiye'ye dünya şampiyonalarındaki ilk altın madalyasını getiren Yasemin Adar, karşılaşma sonrasında evlenme teklifi almıştı. Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'dan ise tuhaf bir çıkış geldi: Yeri değil!

Yasemin Adar'ın dünya şampiyonluğu maçı sonrası milli güreşçiye yapılan evlilik teklifinin perde arkası ortaya çıktı. Yasemin Adar'ın dört yıllık erkek arkadaşı Erdem Yiğit'in bu teklifi, ilk olarak üç ay önce Sırbistan'daki Avrupa Şampiyonası'nda yapmayı planladığı ancak başaramadığı ortaya çıktı.

Bu kez Paris'teki Dünya Şampiyonası öncesi işi şansa bırakmayan Yiğit, bu konuda Dünya Güreş Birliği (UWW) Protokol Sorumlusu Önder Yakşi'den yardım istedi. Yakşi de konuyu UWW Başkanı Nenad Laloviç'e açtı. Böyle bir jestin ilgiyi de artıracağını dile getiren Yakşi'nin önerisine Dünya Başkanı Laloviç de onay verince, ‘operasyon' başladı.

YASEMİN'İN HABERİ YOKTU


Önce Yasemin'e teklif sırasında sunulacak çicek sipariş edildi. Ardından eski bir güreşçi olan Yiğit'in üst düzey güvenlik önlemleri uygulanan salonda saha kenarına girmesi için Güreş Federasyonu'ndan akreditasyon kartı talep edildi. Ancak Federasyon yardımcı olmadı. Bunun üzerine Yakşi ‘B' planını uygulamaya koydu ve Yiğit'in eşliğine güvenlik görevlileri verilerek minder kenarına inmesi sağlandı. Yasemin Adar'ın maçı son saniyede kazanmasıyla birlikte mindere fırlayan Erdem Yiğit, milli güreşçinin önünde diz çöküp yüzüğü ve çiceği sunarak evlilik teklifini yaptı. Yiğit'in maç kaybedilse bile bu teklifi yine de yapacağı öğrenildi.


FEDERASYON BAŞKANI AYDIN: TASVİP ETMİYORUM, MİNDER YERİ DEĞİLDİ


Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Yasemin Adar'a minderde yapılan evlilik teklifini tasvip etmediğini söyledi. Bu teklif için zaman ve mekanın uygun olmadığını belirten Aydın, “Yasemin daha önce farklı yendiği Belaruslu rakibine az kalsın maçı verecekti. Bence aklı başka yerde olduğu için maç riske girdi. Bana kalırsa, bu teklifin yeri bu minder değildi” ifadelerini kullandı. Federasyon Başkanı Aydın, altın madalya için Yasemin'i tebrik ettiğini ve mutluluklar dilediğini de sözlerine ekledi. Başkanın açıklamalarından, kendisine sürpriz yapıldığı bilinen ve yaşanacaklardan haberi olmayan Yasemin'in neden 'aklının başka yerde olduğu' ise anlaşılamadı!


Güreşçi Yasemin Adar'ın dünya şampiyonluğuna uzanan öyküsü (Yasemin Adar kimdir?)

DÜĞÜN, OLİMPİYAT SONRASI


Yasemin Adar, sürpriz evlilik teklifi sonrası “Evlilik ne zaman?” sorularına ise önünde çok önemli bir hedef olduğunu belirterek, “2020 Tokyo Olimpiyatı sonrası” cevabını verdi. Milli güreşçi, “Benim için öncelik olimpiyat oyunlarında ülkeme altın madalya kazandırmak. Eğer Erdem de itiraz etmezse, ben evliliği Tokyo sonrası düşünüyorum” diye konuştu.


Yasemin Adar'dan altın madalya



Haberin Devamı