Siyaset Gürsel Tekin: Hukuksuzluğun nereye varacağını bilemiyoruz
Paylaş
Gürsel Tekin: Hukuksuzluğun nereye varacağını bilemiyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'daki KCK operasyonuna ilişkin, "Hukuksuzluğun kime ve nereye kadar varacağını, yarın kime vuracağını bilemiyoruz" dedi.

Tekin ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Yakacık kurban satış alanını gezdi, satıcılardan pazar hakkında bilgi aldı.
Yaşar, Gürsel Tekin’e belediyenin kurban satış ve kesim alanlarında yaptığı çalışmalar ve otomatik kesim yeri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Yakacık kurban kesim ve satış alanında 330 çadırda on bini aşkın kurbanlık bulunduğunu belirten Yaşar, belediyenin, hizmetlerden ücret almadığını, Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Komisyonunun belirlediği ücretlerin ise kesimi yapan kasaplar tarafından alındığını söyledi.

Yaşar, pazarda ithal hayvan satışına izin vermediklerini belirtti. Bunun üzerine bazı satıcılar, pazarda ithal hayvanların da bulunduğunu öne sürdü.
Pazar yerinin düzeni ve temizliği için Belediye Başkanı Yaşar’a teşekkür eden Tekin de ithal hayvana pazarda yer verilmemesinin yerli üretici için mutlu bir haber olduğunu söyledi.

Hayvan Gebelik Kontrol Merkezini ve belediyenin pazar alanında bulunan diğer tesislerini de ziyaret eden Tekin ve Yaşar, satıcılarla sohbet etti.
Satıcıların yem ve nakliye ücretlerinin yüksek olmasından şikayet etmesi üzerine Tekin, "İthal ve kalitesiz yemlerle et kalitesi düşmüştür. Vatandaşımız patates tadında et yiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Pazar gezisinin ardından Fethi Yaşar ve beraberindekiler çay içen Tekin, bu sırada yaptığı açıklamada, yerli üreticinin son yıllarda ithal hayvanla ciddi sıkıntılar yaşadığını, sürecin böyle devam etmesi halinde yerli hayvan bulmakta sıkıntı yaşanacağını öne sürdü.

Hükümetin bir an önce bu konuya çözüm bulması ve ithal hayvan politikasından vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Tekin, Türkiye’nin bölgesindeki ülkelerin hayvan tedarikçisi durumundan hayvana muhtaç bir duruma düşürüldüğünü savundu.

Gürsel Tekin, bir soru üzerine, Van’daki depremin ardından hayvan barınaklarında sıkıntılar yaşandığını belirterek, "İnsanlara barınma imkanı bulamayan hükümet, hayvanlara nasıl barınma yeri bulacak tartışılır. Soruna ilişkin hala ciddi bir önlem alınmadı. Vatandaş malını kendi imkanlarıyla koruyor" diye konuştu.

Kurban Bayramını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Van’da geçireceklerini ve kurbanlarını orada keseceklerini anımsatan Tekin, Kızılay ve Mehmetçik Vakfı gibi kuruluşların toplu kurban alımlarını Van’daki üreticilerden temin etmesini, böylelikle üreticinin bir nebze de olsun rahatlatılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

-KCK tutuklamaları-

Tekin, bir soru üzerine, İstanbul’daki KCK operasyonu kapsamındaki tutuklamaları değerlendirdi. Tekin, "Çok güzel bir slogan vardır, ’Susma, sustukça sıra sana gelecek’. Hukuksuzluğun kime ve nereye kadar varacağını, yarın kime vuracağını bilemiyoruz. Aydın insanlar Ergenekon kapsamında tutuklandığında CHP örgütleri buna karşı çıkmıştı. Birçok insan bu durumu algılayamamıştı. Ama şimdi umut ediyorum ki algılarlar. Sorun onları da buldu" dedi.

Tekin, Van depreminin ardından bilim adamlarının konuşmaktan çekindiğini ya da ekranlarda yer bulamadığını da ifade ederek, "Depremin çözümünü müteahhitlerde bulan bir ülke olabilir mi? Üniversiteler konuşmuyor. Bilim adamları konuşmuyor. Müteahhitler televizyon televizyon geziyor. Yazık bu ülkeye. Japonya’da siz hiç üç kağıtçı müteahhit diye bir şey duydunuz mu?" diye konuştu.

Sorunun sadece müteahhitlerden kaynaklanmadığını, sistemin de birçok yanlışının bulunduğunu ifade eden Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, "İstanbul’un yarısı kaçak bina" itirafında bulunduğunu, büyükşehir belediye başkanlarına kentleri dönüştürmek için büyük yetkiler verildiğini, ancak belediye başkanlarının bu yetkiyi kullanmakta aciz kaldıklarını öne sürdü.

Haberin Devamı