Gündem Gürsel Tekin: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım!

Gürsel Tekin: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım!

Paylaş
Gürsel Tekin: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağını belirterek, "Orta Doğulu, Afrikalı belediye meclis üyelerim bile hazır" dedi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağını belirterek, "Orta Doğulu, Afrikalı belediye meclis üyelerim bile hazır." dedi.

Haberin Devamı

Tekin, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’un, Türkiye ekonomisinin üçte biri anlamına geldiğini, Türkiye’de yaşayan her 5 kişiden birinin İstanbul’da yaşadığını, İstanbul’un büyük potansiyeli, ekonomik ve ekolojik kaynakları doğru kullanılması halinde sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin zenginleşeceğini söyledi.

"İSTANBUL'A ADAYIM"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmadığına ve CHP’den adaylık için ismi geçenlere yönelik soruya Tekin, şöyle karşılık verdi:

"Elbette adayım. Bütün arkadaşlarım çok kıymetlidir, hiçbir arkadaşım rakibim değildir. 4 yıl önce İstanbul’da bütün bu çalışmalara başlayan bir siyasetçiyim. Bugün aday gibi davranıyorum, yarın partim ne yapar o beni hiç ilgilendirmez. Bu çalışmalarımı sekteye uğratacak hiçbir şey içinde değilim. Sahada seçmenlerin çok büyük desteğini görüyorum.

Haberin Devamı

Gürsel Tekin’i test etmek istiyorsanız Bağcılar’a, Esenler’e, Sultanbeyli’ye, Esenyurt’a soracaksınız. CHP’nin en az oy aldığı yerlerde, vatandaşların derdine derman olmak istiyoruz. Bu konuda sahada sıkıntımız yok. İstanbul ile ilgili çok ciddi projelerimiz ve güçlü kadrolarımız var. İstanbul’da sadece 16 milyon vatandaşımızın sorununu değil, misafir olan 1 milyona yakın Orta Doğu ve Afrika coğrafyasından gelenlerin de dertlerini dert edindik.

Afrikalıların mahallesindeydim geçen hafta. Kaç bin Afrikalı, Orta Doğulu seçmenin olduğunu bilen bir siyasetçiyim. Orta Doğulu, Afrikalı belediye meclis üyelerim bile hazır. 2 bin 800 oyumuz var. Neden olmasın?"