Siyaset Gürsel Tekin'den heykel tepkisi
Paylaş
Gürsel Tekin'den heykel tepkisi

Gürsel Tekin'den heykel tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, heykel tartışmaları ile Kars’ın asıl sorunlarının gözden kaçırıldığına dikkat çekerek, "Kars’taki çocuklar açlıktan heykele dönmüşler. Siz asıl ona bakın" dedi.

Tekin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sakarya’ya gidişi esnasında otobüste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "ucube" olarak nitelendirdiği ve yıkılmasını istediği İnsanlık Anıtı konusunda değerlendirmelerde bulunan Tekin, Kars’ın asıl sorunlarının iktidar tarafından görülmediğine işaret etti. Heykel tartışmaları ile sorunların gözden kaçırıldığını vurgulayan Tekin, "Siz asıl Kars’taki açlığa bakın. Yoksulluğa bakın. Kars’ta bugün gidin bakın kaç baca tütüyor. Halk işsiz yoksul. Bu tartışılmıyor. Heykel tartışmaları ile gündem saptırılıyor. Siz önce açlık heykellerini yıkın. Kars’taki çocuklar açlıktan heykele dönmüşler. Siz asıl ona bakın" diye konuştu. Tekin 30 yıl önce karsın nüfusu 18 bin iken şehirde 5 sinema bulunduğunu bugün ise hiç sinema bulunmadığını belirterek "Asıl tehlike sosyal yaşama müdahaledir" dedi.

Öte yandan Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun ana lojistik merkezinin Erzurum-Erzincan arasına kurulduğunu da hatırlatan Tekin "Erzurum’a, Erzincan’a yapılsın ama Kars’a da yapılsın. Bakanların memleketlerine göre mi bunlar belirlenecek. Açın haritayı bakın Tiflis’e neresi daha yakın" şeklinde tepki gösterdi.

Haberin Devamı