Gündem Gürültü kirliliğine ceza tartışması karakolda bitti

Gürültü kirliliğine ceza tartışması karakolda bitti

Paylaş
Gürültü kirliliğine ceza tartışması karakolda bitti

Manisa Malta Parkı'nda kuzeninin işlettiği restorana, yüksek seste müzik yayını nedeniyle 18 bin TL ceza kesilmesine sinirlenen 42 yaşındaki Mevlüt Aktan'ın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü basıp Denetim Şube Müdürü Sami Akça'ya küfür edip hakaretlerde bulunduğu ileri sürüldü

Akça ve Aktan polise gidip, birbirlerinden şikayetçi oldu. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçen 13 Kasım’da açılışı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan Malta Parkı içindeki Kadir Aktan’ın işlettiği restorana, yüksek seste müzik yayını yaptığı gerekçesiyle geçen ay iki kez tutanak tutup, uyarıda bulundu. Geçen Cumartesi restoranda tekrar ölçüm yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, uyarılara rağmen restorandaki müzik desibelinin yüksek olması üzerine 18 bin TL para cezası kesti. Bunun üzerine restoranın işletmecisi Aktan’ın İzmir’de yaşayan kuzeni Mevlüt Aktan, bugün öğle saatlerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne geldi. İddiaya göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Denetim Şube Müdürü Sami Akça’nın odasına kapıya omuz atarak giren Mevlüt Aktan, "Bu cezayı hangi memur kesti söyleyeceksiniz" diye bağırmaya başladı. Aktan’ın, bu konuda bilgi veremeyeceğini söyleyen Akça’ya, "Bugüne kadar kime ceza yazdınız ki bize yazıyorsunuz?" diyerek küfür edip, hakarette bulunduğu ileri sürüldü. Diğer personelin araya girmesi üzerine Mevlüt Aktan, sakinleştirilerek binadan çıkarıldı. Akça, olayın ardından Şehit Öztürk Polis Merkezi’ne gidip, Mevlüt Aktan’dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis merkezine çağrılan Aktan da, Akça ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden şikayetçi oldu.

Manisa Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Yılmaz da polis merkezine gelerek, bilgi aldı. Yılmaz, kendilerinin işlerini yaptıklarını belirterek, "Bu hakaret devlete yapılmıştır" diyerek, tepkisini dile getirdi.

İÇKİ RUHSATI DA VALİLİĞE TAKILMIŞTI

Söz konusu restorana geçtimiz aylarda belediye meclisinin oy çokluğu ile içki ruhsatı verilmesi kararı alınmıştı. Ancak, vatandaşların yakında okul olduğunu belirterek şikayetçi olması üzerine Valilik, belediye meclisinin bu kararını Manisa İdare Mahkemesi’ne taşımıştı.

Evren KASIRGA/MANİSA, (DHA)