İskenderun Güven: Arsuz'a değer katacak projelerimiz var

Güven: Arsuz'a değer katacak projelerimiz var

Paylaş
Güven: Arsuz'a değer katacak projelerimiz var

Güven: Arsuz'a değer katacak projelerimiz var

Ufuk AKTUĞ/ARSUZ(Hatay),(DHA)- ARSUZ Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, ilçenin gelişimi açısından önemli projeleri olduğunu söyledi.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, hayata geçirdikleri Kadın Eli Semt Pazarı'nın beklenen ilgiyi gördüğünü ve başarılı olduğunu ifade etti. Karaağaç bölgesini İskenderun’a bağlayan 2,5 kilometrelik sahil yürüyüş yolunun devamı için İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile görüşeceklerini belirten Güven, "Gözcüler Plajı’nda DOĞAKA desteğiyle Türkiye’de örnek gösterilecek Çadır Karavan Kampı ve İskenderun-Arsuz-Samandağ arası HADO benzeri deniz ulaşım seferlerini hayata geçirmek istiyoruz" dedi.
Güven, Arsuz’u tek başına düşünmenin ve planlamanın yanlış olacağına dikkat çekerek, sahil şeridini İskenderun ve Samandağ belediyeleriyle istişare ederek, gerekirse ortak projelerle düzenlemek istediklerini belirterek, şunları söyledi: "İhale ettiğimiz ve en kısa sürede başlayacağımız yaklaşık 2,5 kilometrelik Karaağaç Sahil Yürüyüş ve bisiklet yolumuzu 1 veya 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz. Turizm kenti Arsuz’umuzu güzelleştirmek adına hayata geçireceğimiz ‘Çadır Karavan’ projemiz ile beraberinde ilçemize gelen misafirlerimizin kamp yapacakları, karavanlarını yerleştirecekleri, içerisinde spor sahasıyla, kafeteryasıyla, bungalov evleriyle gibi hizmetiyle sahil bandımızda yer alacak. Hazır olan projemizle Türkiye’nin sayılı çadır kenti haline geleceğiz.”

3 İLÇE ARASI DENİZ SEFERLERİ
Başkan Güven, deniz seferlerinin kendisinin bir hayali olduğunu ifade ederek, "Samandağ, Arsuz ve İskenderun ilçe belediyelerimizin işbirliğiyle Hatay Deniz Otobüsü (HADO) benzeri, daha küçük çapta bir deniz ulaşım seferleri projesini görüşerek masaya yatıracağız. 3 ilçe belediyesi olarak bir araya gelebilirsek kolaylık hayata geçirebileceğimiz bir proje olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı