Hayvanlar - Çevre Güvenilir, arkadaş canlısı ve iletişim ustası: Amerika'nın köpek başkanları
Paylaş
Güvenilir, arkadaş canlısı ve iletişim ustası: Amerika'nın köpek başkanları

Köpeklerin başkan olabileceği bir dünya düşünün. California, Minnesota, Colorado ve Kentucky'deki küçük kasabaların hepsinde köpek belediye başkanları vardı. Hatta 2014'te Frida isimli Chihuahua cinsi köpek, San Francisco'da bir günlüğüne başkan ilan edilmişti.

ABD'de bu zamana kadar 9 köpek belediye başkanı seçildi. California, Minnesota, Colorado, Kentucky ve San Francisco'daki küçük kasabaların hepsinde köpek belediye başkanları vardı. Köpek çoğu zaman figür amaçlı başkan seçiliyor. Seçimler, hayvan barınakları ya da kasabalar için para toplamak için kullanılıyor. Başkan seçilen köpekler de, belediye ofislerinde yaşamaya başlıyorlar. ABD'de ayrıca 3 keçi ve bir kedi de belediye başkanı seçilmişti. İşte Amerika'da başkan seçilen köpeklerden 6'sı.

Haberin Devamı

Posta

Siyah bir Labrador-Rottweiler olan Bosco, 1981-1994 yılları arasında California'nın Sunal kentinde belediye başkanıydı. Bosco'nun başkan olmak için vaadi, 'her yemekte bir kemik, her ağaçta bir kedi ve her köşede bir yangın musluğu' olmasıydı. 1994'te ölene kadar 13 yıl boyunca kasabasına hizmet etti. Busco, 1987'de bir hafta boyunca kaybolmuş, ancak gizemli bir şekilde iki yeni pire tasmasıyla geri dönmüştü.