Gündem Güvenli, Konforlu ve Yepyeni Ford Ranger Türkiye'de!

Güvenli, Konforlu ve Yepyeni Ford Ranger Türkiye'de!

Paylaş
Güvenli, Konforlu ve Yepyeni Ford Ranger Türkiye'de!

Güvenli, Konforlu ve Yepyeni Ford Ranger Türkiye'de!

Bir pickup'ın sağlamlığını ve yeteneklerini akıllı teknoloji, üstün güvenlik ve en yüksek standartlarda kalite ve konforla birleştiren Yeni Ford Ranger, 49 bin 900 TL’den başlayan fiyatla Türkiye’de satışa sunuldu. İlk etapta 4x2 versiyonuyla satışa sunulan Yeni Ford Ranger’da Ford Otosan tarafından geliştirilen 2.2 litrelik dizel motor yer alıyor.



Temmuz ayı itibarı ile Türkiye’deki satışına başlanan Yeni Ranger, hem iş hem de eğlence amaçlı kullanıma uygun yapısının yanı sıra her alanda sınıfının en iyisi olmak için tasarlandı. Daha fazla yük taşıma kapasitesi ve sınıfının en iyi römork çekme yeteneğini sunan Ranger, aynı zamanda kullanıcılarını günlük yaşantısında da rahat ettirecek yenilikçi ve konforlu özellikleri de içeriyor. Ford'un dünya çapındaki kaynakları, tesisleri ve uzmanlığı kullanarak geliştirilen Yeni Ford Ranger, Temmuz ayı itibarı ile Türkiye’de satışa sunuldu. Manuel ve otomatik şanzımanla kombine edilebilen hem güçlü hem de ekonomik 2.2 litrelik global Duratorq motoru Ford Otosan tarafından geliştirilen Yeni Ford Ranger, 49 bin 900 TL’lik başlangıç fiyatına sahip.

Haberin Devamı

Tasarımda 21’inci yüzyıl sağlamlığı

Tasarımcıların "21. Yüzyıl Sağlamlığında" adını verdiği gergin ve kaslı hatlara sahip Ranger hem bir şantiye sahasında hem de lüks bir restoranın önünde bile dikkatleri üzerine çekebilecek şıklıkta. Önde kısa dingil çıkıntısı ve üç çubuklu ızgara var ve bu da global bir Ford pickup tasarım öğesi. Büyük ön farlar, aynalar ve belirgin tekerlek boşluğu çıkıntıları, Yeni Ranger’a bütünlük katan bir görünüm sağlarken saldırgan sportif duruşuna da katkıda bulunuyor.

Çift Kabin de 1.21 metreküplük kasasıyla en iyiler arasında yer alırken 5,359 mm uzunluğunda ve 1,850 mm genişliğindeki Yeni Ranger, önceki nesil modelden daha büyük olmasına rağmen 3.5 tura sahip çok iyi tepki veren ve sınıfının en iyilerinden biri olan direksiyonu sayesinde dar şehir sokaklarında rahatça manevra yapabiliyor.

Haberin Devamı

Akıllı ve konforlu iç bölüm

Şık bir görünüm ve yüksek kalite hissiyle birlikte sadece binek otomobillerde bulunan donanım seçenekleri ile üstün konfor sunan Yeni Ranger’da cesur yeni iç yüzeyler bir yandan ticari bir aracın yoğun kullanımına dayanacak yapıdayken bir yandan da kalıcı kalite görünümü sağlıyor.

Geniş bir yaşam alanı sunan Yeni ford Ranger’ın çift kabin modelinde B sütunu öne taşınarak sınıfının en iyi arka bacak mesafesi ve diz alanı sunuluyor. Geniş iç alanı bütünüyle kullanan Ranger Çift Kabin’de yer alan 23 eşya gözü, eşya alanı bakımından bütün rakiplerini geride bırakıyor. Derin orta konsol bölmesi 8.5 litre ile sınıfındaki büyük eşya saklama gözünü oluşturuyor ve klimadan gelen bir çıkışın bulunduğu modellerde altı adede kadar içecek kutusunu serin tutabiliyor.

Ford’un teknoloji atılımlarının sürdüğü Yeni Ranger’da kullanımı kolay hale getiren daha güvenli ve eğlenceli pek çok özellik bulunuyor. Bluetooth, USB ve iPod bağlantısına sahip modellerde radyo, CD, iPod, USB, elektronik klima ve cep telefonu sesli olarak kontrol edilebiliyor. Yüksek donanım düzeylerinde çift bölgeli dijital klima ve hız sabitleyici sunulurken bazı modellerde 4.2 inçlik renkli ekran yer alıyor.

Haberin Devamı

Güçlü ve tasarruflu dizel motorlar

Üstün güç ve tork ile birlikte sınıf lideri yakıt verimliliği sağlayacak şekilde geliştirilen Yeni Ford Ranger’da müşteriler ilk etapta 2.2 litrelik dizel motor tercih edebiliyorlar. 2012 yılının son çeyreğinde Ranger Wildtrak modelinin satışa sunulmasıyla birlikte 3.2 litre silindir hacmine sahip 200 PS ve 470 Nm tork üreten motoru da 4x4 modellerinde satın alabilecekler.

Sadece 3 bin TL’lik farkla 6 ileri otomatik şanzımanla da satın alınabilen Ranger’da kullanılan 2.2 litrelik 4 silindirli dizel motor, daha geniş bir çalışma aralığında turbo basıncının hassas bir şekilde kontrol edilmesine olanak tanıyan değişken geometrili turboları kullanarak 375 Nm'lik en yüksek tork ve 150 PS’lik güç sağlıyor. Geliştirilme süreci Türkiye’de Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen bu motor böylece düşük devirlerde daha yüksek tork elde ederek daha iyi kalkış ve sürüş kolaylığı sağlarken motorun yakıt verimliliğini de artırıyor. 150 PS gücündeki 2.2 Duratorq dizel motor, 7.6 litre/100 km’lik ortalama yakıt tüketimiyle sınıfının en iddialıları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Sınıf lideri yetenekler

En zorlu koşullara dayanabilecek şekilde geliştirilip test edilen Yeni Ranger, birçok rakibinden daha ağır römorkları çekebiliyor, daha çok yük taşıyabiliyor, daha derin sulardan geçebiliyor ve daha yükseğe tırmanabiliyor. Ranger'ın römork çekme ve sudan geçiş yetenekleri sınıfının zirvesinde yer alırken sahip olduğu motora bağlı olarak 3.350 kg'a kadar römork çekebilme ve 4x4 versiyonları için de tam yüklü halde 800 milimetre sudan geçebilme yeteneğine sahip. 2012 yılının son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak 4x4 modeli ile Yeni Ranger daha üstün arazi yeteneğine kavuşturacak. Daha az yer kaplayan yeni bir ön diferansiyel, yenilenen arka dingil ve iyileştirilen elektronik kontrollü aktarma sistemi, sürücünün hareket halindeyken 120 km’s hıza kadar 4x2'den 4x4'e istediği zaman orta konsoldaki bir düğmeyi kullanarak geçmesine imkan veriyor. Offroad kullanımlarında daha da güvenli sürüş arzu eden müşterilere sunulan Çekiş Kontrol Sistemi, her bir tekerlekteki çekişi en üst düzeye çıkararak aracın dengesini koruyor.

Haberin Devamı

Daha iyi sürüş kalitesi ve şasi kontrolü

Yeni Ford Ranger; daha fazla yetenekle birlikte binek otomobil sessizliği, daha az direksiyon gücü gereksinimi, daha net tepkiler ve yolda daha iyi denge sağlayan bütünüyle yeni şasisiyle rakiplerinden ayrılıyor. Sürücülere daha hassas direksiyon kontrolü sağlayan Ranger'ın yeni kremayer direksiyon sistemi düşük hızda manevra yeteneği ve yolda iyi tepki için dikkatle ayarlandı. Yeni Ranger’ın sessiz kabini, rakiplerinden daha iyi yalıtım ve daha rijit kapılarla elde ediliyor.

Yaşama değer katan zengin donanım

XL, XLT ve Wildtrak donanım versiyonlarıyla satılacak olan Yeni Ford Ranger’ın 49 bin 900 TL’lik tavsiye edilen anahtar teslim peşin fiyatına sahip giriş seviyesindeki XL versiyonunda siyah renkli, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, 16 inç çelik jantlar, yük alanı içinde bağlantı noktaları, arka sis farı, klima, elektrikli ön ve arka camlar, tek dokunuşla açılıp kapanabilen sürücü camı, hıza duyarlı ön cam silecekleri, 4 hoparlörlü radyo/CD/MP3 çalar, sürücü ve ön yolcu ön hava yastıkları standart olarak bulunuyor. 56 bin 900 TL’lik tavsiye edilen anahtar teslim peşin fiyatına sahip manuel şanzımanlı Ford Ranger’ın XLT versiyonunda, XL’e ilave olarak ön sis farları, krom ön ızgara, elektrikli ve ısıtmalı krom yan aynalar, krom kapı kolları, krom yan basamaklar, krom spor barlar, karartılmış arka camlar, Hız Kontrol Sistemi, deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu, direksiyondan kumandalı 4 hoparlörlü radyo/CD/MP3 çalar, 4 yönlü ayarlanabilen bel destekli sürücü koltuğu bulunuyor. Aynı zamanda 6 hızlı otomatik şanzıman ile tercih edilebilen Yeni Ranger’ın XLT donanım seviyesi otomatik şanzıman ile birlikte ise 59.900 TL’den satışa sunuldu.