Siyaset 'Güvenlik güçlerini morga gönderenler utansın'
Paylaş
'Güvenlik güçlerini morga gönderenler utansın'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "MHP ve BDP morg önünde nöbet tutmayı bıraksın" açıklaması Isparta'dan yanıt verdi. Bahçeli, "Ülkemizin güvenlik güçlerini morga gönderenler utansın" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uluslararası 12. Isparta Gül ve Halı Festivali’ne katılmak üzere Isparta’ya geldi. Belediye önünde mehteran takımı ile karşılanan MHP Lideri, güllerle süslenen bir halıdan yürüyerek Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın’ın makamına geçti. Bahçeli’ye burada ahşap oymadan yapılan sanduka hediye edildi.

BAŞBAKAN’A JET YANIT

Belediyenin Şeref Defteri’ni de imzalayan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya İl Kongresi’nde yaptığı konuşmadaki "MHP ve BDP morg önünde nöbet tutmayı bıraksın" sözlerine yanıt verdi. Bu tür konuşmaları yakışıksız bulduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ülkemizin güvenlik güçlerini morga gönderenler utansın. Türkiye sevdalıları şehitlerimizi morgdan alıp görevini yerine getirmek ve onları toprağa vermekle görevlidir. O sebepten dolayı bu tür konuşmaları yakışıksız buluyorum."

KILIÇDAROĞLU’NA DA ELEŞTİRİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununa ilişkin MHP’nin tavrına yönelik eleştirilerine de yanıt veren Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu İmralı canisinin yol haritası üzerine yürüyor. Sayın Başbakan ile de bir istasyonda buluşmuşlardır, yollarına devam etsinler. Milliyetçi Hareket Partisi milletimizden aldığı güç ile Kürt sorununu kabul etmeyerek ama bölücü terörün kökünü kazımakla yoluna devam edecektir. Bundan da hiçbir güç bizi caydıramayacaktır" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Görüşmelere tamamen kapalısınız değil mi?" sorusuna Bahçeli gülümseyerek, "Bu cümleden başka bir şey anlıyorsanız kendini bir gözden geçir" yanıtını verdi.

BAHÇELİ, DEMİREL’İN MEMLEKETİNDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uluslararası Isparta Gül ve Halı Festivali etkinlikleri kapsamında Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi İslamköy beldesini ziyaret etti. MHP lideri Bahçeli, ilk olarak geçen ay kanserden yaşamını yitiren AK Partili Belediye Başkanı Lokman Gökmen’in baba evini ziyaret edip başsağlığı diledi. Bahçeli’yi Lokman Gökmen’in babası Mustafa Gökmen ile ailesi karşıladı. Burada Bahçeli’ye soğuk ayran ikram edildi. Gökmen’in ruhu için Kuranı Kerim’den ayet okundu.

Bahçeli taziye ziyaretinden sonra Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde incelmelerde bulundu. Bahçeli, müzeyi bir partinin genel başkanı olarak ziyaret eden ilk isim oldu. Ardından Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü müze haline getirilmiş olan evi ziyaret eden Bahçeli, burada Demirel’in çocukluk hayatını anlatan fotoğrafları ilgiyle izledi.

Süleyman Demirel’in 7 kez başbakanlığını ve bir cumhurbaşkanlığı görevini temsil eden 8 kubbeli müze ana binasını gezen Bahçeli, Müze Müdürü Osman Siviloğlu’ndan bilgi aldı. Siviloğlu, müzede Süleyman Demirel’e ait 45 bin kitap, yerli ve yabancı süreli yayın koleksiyonu, yurtiçi ve yurtdışında kendisine hediye edilen 8 bin eşyanın taranıp web sitesine aktarıldığını, ancak web sitesinin henüz faaliyete geçmediğini kaydetti. 126 bin fotoğraf albümü, 4 bin tablonun da tarama çalışmalarının devam ettiğini aktaran Siviloğlu, "Sayın Demirel sahip olduğu tüm dokümanları saklamış, korumuş. Toplam 6 milyon doküman var. Burada bir kültür turizmi var" dedi.

DEMİREL’İN FÖTR ŞAPKALARINI SORDU

Bahçeli, 6 milyon dokümanın siyasi tarihimiz için önemli olduğunu söyledi. Bahçeli, özellikle Demirel’in fötr şapkalarını sordu. Demirel’in Doğru Yol Partisi Genel Başkanı olduğu dönem seçim mitinginde fötr şapkasını almak isteyen vatandaşa vermediği, o şapkanın müzede olup olmadığını sordu. O şapkanın müzede olmadığı söylendi. Bahçeli, yanındaki fotoğrafçısına da bu şekilde arşivlerini sıkı tutmasını tembihledi. Ardından müze özel defterini imzalayan Bahçeli, ’Devleti ve milleti için verilen bir hizmeti zaman içinde izleme fırsatını gördüm. Bürokrat Demirel, Genel Başkan Demirel, Başbakan Demirel, Cumhurbaşkanı Demirel. Her siyasetçi bu müzeyi görmeli. Birikim ve tecrübeyi görmeli. Bu müzenin oluşmasına karar veren ve gerçekleştirenleri tebrik ediyorum’ diye yazdı.

Bahçeli son olarak bir gül bahçesini gezdi. Burada boynuna gülden kolye takılan Bahçeli, gül toplama yarışmasında dereceye giren kadınlarla fotoğraf çektirdi. Bahçeli kendisine eşlik edenlerle birlikte Isparta gülü topladı. Ardından Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen konser programına geçti.

BAHÇELİ’DEN CHP’YE: BOŞUNA ÇIRPINMAYIN GURURUNUZLA OYNAMAYIN

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını ve hiçbir zaman olmayacağını belirterek, CHP’nin mutabakat çağrısına sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Kapılarımız bölünmede tokalaşan niyetlere sonuna kadar kapalıdır. Uludere havarilerine sırtımız dönüktür. CHP boşuna çırpınmamalı, daha fazla gururuyla oynamamalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uluslararası Isparta Gül ve Halı Festivali nedeniyle Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen halk konserine katıldı. Bahçeli, stadyumu dolduran binlerce Ispartalının alkışları arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Reşat Doğru, Sadir Durmaz, milletvekilleri, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindeki belediye başkanlarıyla konser alanına geldi. Bahçeli burada Ahmet Şafak ve Emel Sayın konserini ilgiyle izledi.

CHP BOŞUNA ÇIRPINMASIN


Daha sonra gündemdeki konularla ilgili açıklama yapan Devlet Bahçeli, Sözde Kürt sorununun mucitlerinin amacının Türk milletini etnik kimlik değirmeninde öğütmek ve ezmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"İşte böylesi bir ihanete AKP ve CHP alet olmaktadır. CHP, AKP ezberi olan ’analar ağlamasın’ istismarına sığınıp sözde Kürt sorununun elçiliğine soyunacağına terörle ve bölücülükle nasıl mücadele edileceği konusundaki fikirlerini ileri sürmelidir. Peki, sözde Kürt sorunundan bahsedenler lafı dolaştırmadan, eğip bükmeden amaçlarının ne olduğunu, gündemlerinde nelerin bulunduğunu, akıllarında nelerin yer ettiğini mutlaka izah etmeli ve milletimize de açıklamalıdır. CHP’nin öneri diye gündeme taşıdığı 10 maddelik ‘Çöküş planı’nın yalnızca iki yerinde terör ifadesine öylesine yer verilmiş, bölücülük sorununa ise hiç değinilmemiştir. ’Akil İnsanlar Grubu’ oluşturulması ile ilgili düşüncesi PKK’nın. İmralı canisinin gündeme getirdiği önerilerinin tıpatıp aynısıdır. Şimdi bize dönüp PKK’nın tekliflerini görüşmemiz konusunda çağrılarda bulunulmaktadır. Hatta ’Ne olmuş ismi de değiştiririz’ diyerek, bizim yalnızca isme takıldığımız CHP Genel Başkanı tarafından iddia edilmektedir. Biz şekle değil öze, zarfa değil mazrufa bakıyoruz. Bu saatten sonra, yalnızca isim değişikliğiyle bizim PKK’nın tekliflerini görüşebileceğimizi sananlar büyük bir handikap ve hata içinde olduklarını bilmelidir. Kapılarımız bölünmede tokalaşan niyetlere sonuna kadar kapalıdır. Uludere havarilerine sırtımız dönüktür. CHP boşuna çırpınmamalı, daha fazla gururuyla oynamamalıdır."

MHP Lideri, konuşmasının ardından belediyeye ait yatırımların toplu temel atma ve açılışını yaptı. Bahçeli, Emel Sayın konserini izledikten sonra Ankara’ya döndü.



Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Haberin Devamı