Dünya Güzelsin meclise giremezsin!

Güzelsin meclise giremezsin!

Paylaş
Güzelsin meclise giremezsin!

İran'da Kazvin şehrindeki yerel meclise vekil olarak seçilen 27 yaşındaki genç siyasetçi Nina Siahkali Moradi 'fazla güzel olduğu' gerekçesiyle görevini yerine getiremeyecek. Karar büyük tartışma yarattı

İran’da Kazvin şehrinin konseyine milletvekili olarak seçilen 27 yaşındaki Nina Siahkali Moradi “fazla güzel olduğu” gerekçesiyle koltuğundan men edildi. Mimarlık öğrencisi olan ve arkadaşları sayesinde etkili bir kampanya yürüten Moradi seçimlerde 10 bin oy alarak 163 adaydan 14. oldu. Seçimlerin ardından yedek listedeki birinci isim olarak açıklanan Moradi, milletvekili adaylarından birinin vazgeçmesi üzerine konseye geçmesi gerekiyordu. Ancak genç siyasetçi, “İslami kurallara” uygun olmadığı gerekçesiyle görevini yerine getirmekten alıkonuldu.

Posterleri eleştirildi

İran’daki İnsan Hakları için Uluslararası Kampanya, Morahdi’nin seçim posterlerinin rakipleri tarafından eleştirildiğini ortaya koydu. Morahdi, görevinin başına gelmesi gerektiğini söylese de yaşlı muhafazakarların oluşturduğu seçim konseyi bunu reddediyor. İngiliz gazetesi Times’a konuşan İranlı bir yetkili “Konseyde podyum modeli istemiyoruz” ifadesini kullandı.

2

Haberin Devamı