Gündem H1N1 alarmına son

H1N1 alarmına son

Paylaş
H1N1 alarmına son

Sağlık Bakanlığı, Domuz Gribi virüsünün (H1N1) yayılmasını önlemek için Atatürk Havalimanı'na koyduğu termal kameralar kaldırıldı

PANİK YAŞANMIŞTI

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, Domuz Gribi’ne neden olan H1N1 virüsü için geçen yılın başında alarm vermişti. İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’na 29 Nisan 2009’da yurt dışından gelen yolcular için 6 adet termal kamera konulmuştu. Termal kameralar, vücut ısıları 38 dereceyi geçen yolcuları saptayıp koyu kırmızı renkle sinyal veriyordu. Bu yolcular tedaviye alınıyordu. Çünkü Domuz Gribi’nin en önemli belirtisi yüksek vücut sıcaklığı.

SEVİNDİRİCİ HABER

Atatürk Havalimanı’ndaki tüm termal kameralar kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı’nın Domuz Gribi’nin artış hızı düştüğü için kameraları kaldırttığı bildirildi. Yetkililer, hac yoğunluğu olmayan bazı havalimanlarındaki termal kameraların daha önce kaldırıldığını belirtti. Bir termal kameranın fiyatı 20 bin euro (43 bin lira). Sağlık Bakanlığı artık Domuz Gribi’nden ölenlerin sayısını da açıklamıyor. Türkiye’de Domuz Gribi’nden bugüne dek 458 kişi öldü.

Haberin Devamı

İbrahim YILDIZ/DHA