Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gastronomi (aşçılık) alanında hizmet verecek bir lise kurulması amacıyla ünlü şef ve restoran kurucuları ile bir araya geldi.
Aşçılık kariyer planına alındıkça, eğitim veren kurs ve okul sayısı da artıyor. Eğitim fiyatları biraz yüksek olsa da iş garantisi ve 2 bin 500 TL ile 20 bin TL arasındaki aylık maaşlar, kursları cazip hale getiriyor. Çalışan kadın nüfusunun artması, gelir düzeyinin yükselmesi, sosyalleşme ihtiyacı gibi pek çok nedenle dışarıda yemek yeme kültürü gelişiyor. Bu da restoran sayısında artışa neden oluyor. Hem restoran hem de oteller iyi eğitimli ve yetişmiş aşçıya ihtiyaç duyuyor. Piyasadaki bu açık, özellikle gençler için aşçılığı cazip bir meslek haline getirdi.
Turgut Özal Üniversitesi Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu ile Kale Turizm Ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’na 11 öğretim görevlisi alınacak. İşte başvuru şartları…