Korkutan ‘aşı reddi’ açıklaması: “Hiç görmediğimiz vakaları görüyoruz, hayati tehlikesi süren bebekler var”

Korkutan ‘aşı reddi’ açıklaması: “Hiç görmediğimiz vakaları görüyoruz, hayati tehlikesi süren bebekler var”

23.11.2023
Son zamanlarda aşı reddinin arttığını belirten uzmanlar, sayıların yükselmesi durumunda bulaşıcı hastalıklarda salgın tehlikesi oluşabileceğini dikkat çekerek, "Neredeyse hiç boğmaca vakası görmüyorduk, son yıllarda biraz aşı reddi arttığı için giderek hiç görmediğimiz vakaları görmeye başladık, tek tük kızamık vakaları görüyoruz, kliniğimizde 11 aylık daha aşısı yapılmamış yoğun bakımda ölüm riski devam eden bir hastamız var. Yine yoğun bakımımıza 2 tane boğmaca tanılı yatışımız oldu, birinin durumu giderek ağırlaştığı için solunum cihazına bağladık. Belirli bir sayının üstüne çıktıktan sonra zaten engelleme şansımız olmuyor. 'Benim bebeğime bir şey olmaz' diye hiçbir ailenin rehavete kapılmaması gerekir, aşıların yapılmasını önemle rica ediyoruz. Şu an salgın diyemeyiz ama aşı reddi çok artarsa Türk toplumunda ileride birçok salgınlar görebiliriz ve birçok çocuk hayatını kaybedebilir” dedi.
Türkiye bunu tartışıyor! Büyük destek çıktı! Kısıtlama uygulansın…

Türkiye bunu tartışıyor! Büyük destek çıktı! Kısıtlama uygulansın…

26.08.2021
TİSK’in anketinde kamuya açık alanlar ve iş yerleri için ‘aşı karnesi’ne büyük destek çıktı. Ankette 10 katılımcıdan 8’i aşıyı reddederek hastalık yayanları kusurlu buldu. Katılımcıların yarısı ise bunun vicdani değil, kanuni kusur sayılmasını istiyor. Ankete katılanların yarısından fazlası aşılanmamış kişileri ikna etmek için en etkili yöntemin resmi yaptırımların ve kısıtların başlatılması olacağı düşüncesinde.
Çocuklarınızı ölüme terk etmeyin

Çocuklarınızı ölüme terk etmeyin

24.01.2020
Bilimsel gerçeklere dayanmayan komplocu birçok kitap, haber ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle dünyada ve Türkiye’de aşı karşıtlığı hızla artıyor. Bu durum nedeniyle bazı hastalıkların görülme oranı da giderek yükseliyor. Bilimsel gerçeklere dayanmayan komplocu birçok kitap, haber ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle dünyada ve Türkiye’de aşı karşıtlığı hızla artıyor. Bu durum nedeniyle bazı hastalıkların görülme oranı da giderek yükseliyor.
Aşılarla ilgili yanlış bilinen 3 doğru

Aşılarla ilgili yanlış bilinen 3 doğru

12.12.2019
Hastalıklara karşı anne sütünden sonra en önemli koruyucu olan aşılar, doğru zamanda ve dozda uygulandığında genel vücut sağlığı için önemli bir yer tutuyor. Aşılar sayesinde yaklaşık 3 milyon çocuğun hayatı kurtuluyor ve binlerce çocuğun sakat kalması önleniyor. Son yıllarda aşılarla ilgili kamuoyunda yer alan pek çok bilgi, çocuklarını aşılatma konusunda ailelerde ön yargıya neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Armut, aşılar hakkında bilgi verdi.