Kahvaltılarda ve akşam yemeklerinde soframızdan eksik etmediğimiz patates, bilinçsiz şekilde tüketildiğinde insan sağlığı için oldukça olumsuz sonuçlar doğuruyor.
Türk mutfağının denizden sofralara armağanı olan hamsi, kış aylarında sofralarda önemli bir yer ediniyor. Özellikle Karadeniz bölgesinde bolca bulunan ve lezzetiyle sofralara keyif katan hamsi, kızartma şekliyle de dikkat çekiyor. Taptaze hamsilerin, özenle hazırlanan una bulanarak çıtır çıtır kızartılması, birçok kişinin favori kış lezzetleri arasında yer alıyor.
Patlıcan Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden biridir. Kızartmasından oturtmasına, karnıyarıktan şakşukaya, patlıcanlı yemekler oldukça sevilir. Ancak patlıcan yapı itibariyle yağ çekmeye oldukça müsaittir. Peki patlıcan kızartırken yağ çekmemesi için ne yapılır? İşte patlıcana yağ çektirmeyen yöntemler…
Kızarmış gıda tüketiminin giderek arttığını ve bu yolla oluşan kalp hastalıklarının da yaygınlaştığını belirten Kardiyolog Dr. Rıza Kaya, “Trans yağlar ve doymuş yağ asitleri, kötü kolestrol dediğimiz, kolestrol düzeyini yükseltiyor. Kızartılmış gıdaların tüketimi, kalp damar hastalıkları, inme, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıkların da oranını artırıyor” dedi.
Hepimiz canı bazen çikolatayı, bazen kahveyi, bazen tuzlu besinleri, hatta bazen de eti daha çok ister. Bazı dönemler bazı besinleri nedensiz yere daha fazla tüketiriz. Hamilelerin ise bazen ilginç bir şekilde canları çamur çekebiliyor. Sürekli et yemek istiyorum, sürekli çikolata yemek istiyorum diyorsanız, bu haber tam size göre! Herhangi bir besini normalden fazla tüketiyor olmak aslında vücudumuzda bazı vitamin ve minerallerin eksikliğine işaret ediyor olabilir. Liv Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Ömür Karamahmut hangi yiyecekleri canımızın neden çektiğini anlattı.