Kalp krizinden daha ciddi hastalık: Öldürmüyor ama sakat bırakıyor!

Kalp krizinden daha ciddi hastalık: Öldürmüyor ama sakat bırakıyor!

1.02.2022
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gazi Özdemir kalp krizinden daha ciddi ve sinsi olan o hastalık hakkında herkesi şaşırtacak açıklamalarda bulundu.
Tıp dünyası canlı derslerde buluşacak

Tıp dünyası canlı derslerde buluşacak

15.10.2020
Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı pandemi nedeniyle bu yıl online buluşmaya hazırlanıyor. Beyin krizi (beyin damar tıkanmaları veya kanamalarına bağlı inme, felç) olarak bilinen hastalıkların tedavisinde kafatası açılmadan bıçaksız müdahale imkanı sunan “Girişimsel Nöroradyoloji” (Nöroendovasküler Cerrahi) alanındaki son gelişmeler uluslararası olarak düzenlenen World Live Neurovascular Conference (WLNC - Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı) toplantısında anlatılacak. Bu yıl 8.’si gerçekleştirilecek kongreye, dünya çapında büyük başarılara imza atan Türk bilim insanları öncülük edecek.
Geçici beyin krizi nedir? Nasıl tedavi edilir?

Geçici beyin krizi nedir? Nasıl tedavi edilir?

29.09.2020
Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gazi Özdemir geçici beyin krizi hakkında önemli bilgiler verdi. Geçici beyin krizini tanımlayan Prof. Dr. Gazi Özdemir, “Gerek temiz veya kirli kan damarı tıkanması ile oluşan geçici veya kalıcı beyin infarktüsü gerekse beyin kanamasında etkilenen beyin bölgesindeki sinir hücrelerinin görevlerini yapamamaları sonucu, o görevin aksamasına ilişkin hastalık belirtileri izlenir“ dedi. Peki geçici beyin krizi nasıl tedavi edilir?