Cilt Lekeleri Neden Olur

Cilt Lekeleri Neden Olur Haberleri

Son dakika cilt lekeleri neden olur haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cilt lekeleri neden olur gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cilt lekeleri neden olur haber sayfamızda...
Cilt lekeleriyle mücadele rehberi

Cilt lekeleriyle mücadele rehberi

30.07.2022
Cilt lekeleri, güzelliğinize gölge düşürebilir. Çoğu ciddi bir durumun habercisi olmasa da estetik açıdan rahatsız edici olabilen cilt lekeleri neden olur? Cilt lekeleri nasıl geçer? İşte pürüzsüz bir cilde kavuşmanız için kapsamlı bir cilt lekeleriyle mücadele rehberi...
UV ışınları cildin DNA’sına nasıl zarar veriyor?

UV ışınları cildin DNA’sına nasıl zarar veriyor?

27.07.2022
Güneş ışınlarına ve ultraviyole (UV) ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu cilt hasarına foto-yaşlanma deniliyor ve yaşlı görünümün altında yatan en önemli neden bu. Ciltteki gözle görülür değişikliklerin yüzde 90'ından sorumlu olan foto-yaşlanma, yaşamınız boyunca maruz kaldığınız güneş hasarının doğrudan bir sonucu. Yaşa bağlı cilt yaşlanmasına engel olmak mümkün değil, fakat sağlıklı bir yaşam sürmek bu süreci geciktiriyor. Öte yandan foto-yaşlanma dediğimiz güneş maruziyeti sonrası oluşan cilt hasarı tamamen önlenebiliyor. Peki UV ışınları cildin DNA'sına nasıl zarar veriyor, biliyor musunuz?
Ciltteki kahverengi lekeler nasıl geçer?

Ciltteki kahverengi lekeler nasıl geçer?

15.02.2022
Cildinizde oluşan koyu lekeler estetik açıdan oldukça rahatsız edici olabilir. Genellikle yaşla ortaya çıkan bu koyu kahverengi lekeler aslında daha erken yaşlarda da oldukça sık karşılaşılan bir sorundur. Peki ciltteki bu kahverengi lekeler neden olur ve nasıl geçer? Uzmanlara kulak verin.
Cilt lekelerine karşı 7 kilit ipucu

Cilt lekelerine karşı 7 kilit ipucu

23.08.2021
Derideki koyu lekeler veya hiperpigmentasyon, cildin bazı bölgeleri normalden daha fazla melanin ürettiğinde ortaya çıkar. Melanin gözlere, cilde ve saça rengini veren özel bir pigmenttir. Dermatolog Hande Ulusal cilt lekelerine karşı 7 temel konuya dikkat çekiyor.
Cilt lekelerinden kurtulma rehberi

Cilt lekelerinden kurtulma rehberi

10.01.2020
Cilt lekerinin tedavisi öncesinde, mutlaka lekenin derin mi yoksa yüzeyel mi olduğu tespit edilmeli.
Ciltteki lekelerle savaşmanın yolları

Ciltteki lekelerle savaşmanın yolları

12.10.2019
Teniniz pürüzsüz ve parlak görünmüyor mu? Leke ve kırışıklıklarınız gün geçtikçe artıyor mu? Aynaya baktıkça lekeleriniz acımasızca size göz kırpıyorsa psikolojinizi bozmayın. Lekelerle baş etmek hiç de zor değil. Medikal Estetik Hekimi Dr. Nüket Eroğlu, lekelerle savaşmanın doğal ve kolay yollarını anlattı.
Kış aylarında banyo süresine dikkat! 20 dakikayı aşarsa cildi kurutuyor

Kış aylarında banyo süresine dikkat! 20 dakikayı aşarsa cildi kurutuyor

17.01.2024
Kış aylarında cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını belirten Uzm. Dr. Aynur Adıgüzel, “En başta ciltte kuruluk, çatlama ve pul pul dökülmeler görüldüğü gibi, egzama ve sedef gibi mevcut deri hastalıklarında da artış olabilir. Cildi soğuktan korumak için fiziksel önlemlerin yanında günlük ihtiyacı karşılayacak kadar su ve mevsime uygun bol bol sebze, meyve tüketilmelidir. Ayrıca kışın banyo süresi 20 dakikanın altında tutulmalı ve suyun sıcaklığı düşürülmelidir” dedi.
Kolajen üretimini destekliyor! Cildi güzelleştiriyor

Kolajen üretimini destekliyor! Cildi güzelleştiriyor

25.01.2023
Cilt sağlığınızı önemsiyorsanız ve cildinizin her zaman ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız tükettiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Cilt için sağlıklı besinleri tüketmeye başladığınızda cildinizi güçlendirebilir ve her an genç kalmasını sağlayabilirsiniz. Cilde iyi gelen besinlerden biri de yer fıstığı... Yer fıstığı, kırışıklıklar ve yaşlılık lekeleri gibi yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olan güçlü antioksidanlar içeriyor.
Salisilik asit nedir, ne işe yarar? Salisilik asit cilde faydaları nelerdir?

Salisilik asit nedir, ne işe yarar? Salisilik asit cilde faydaları nelerdir?

20.01.2023
Salisilik asit, birçok tıbbi ve endüstriyel uygulamada kullanılır. Ayrıca ağrı kesici, iltihap azaltıcı ve antipiretik özellikleri nedeniyle tıbbi preparatlarda da bulunur. Salisilik Asit Nedir? Ne İşe Yarar? Cilde Faydaları nedir sizler için derledik.
Yüz serumları ne işe yarar? Hangi serumu kullanmalı?

Yüz serumları ne işe yarar? Hangi serumu kullanmalı?

24.12.2022
Son dönemde cilt bakım rutinlerinin en popüler parçalarından biri yüz serumları. Güçlü aktif bileşenlere sahip hafif dokusu nedeniyle tercih edilmeye başlanan serumlar cilt sorunlarıyla mücadele etmek ve bakım rutininizi ihtiyaçlarınıza göre güçlendirmek için birebir! Yüz serumları, temizlik sonrası kullanılan ve çoklu işleve sahip bileşenlerdir. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.
Yüzünüze C vitamini sürmenin şaşırtıcı faydaları

Yüzünüze C vitamini sürmenin şaşırtıcı faydaları

22.12.2022
Gerçek şu ki, özellikle son dönemde bir çok uzman c vitaminin cilde olan katkılarından bahsediyor. C vitamini sadece tükettiğinizde değil cildinize sürdüğünüzde de inanılmaz etkilere sahip! C vitamini yüz serumları özellikle anında canlandırıcı etkileri nedeniyle sık sık tercih ediliyor. Peki, C vitamini yüz serumu cildinize ne yapıyor? C vitamini yüz serumu nasıl kullanılır? Serumlardan çok daha ucuza alabileceğiniz C vitamini ampülleri hakkında merak edilenler. C vitamininin yüze topikal olarak uygulanmasının etkilerini, faydalarını ya da varsa zararlarını tüm ayrıntılarıyla Posta.com.tr okurları için araştırdık.
1 haftada sivilce izlerinden kurtulun

1 haftada sivilce izlerinden kurtulun

21.12.2022
Sivilce izleri cildinizin güzelliğine gölge düşürür. Birçok farklı nedeni olabilen sivilce izlerinden kurtulmak pek kolay değildir ancak bunun için kararlıysanız 1 haftada sivilce izlerinden kurtulmak için ihtiyacınız olan her şey bu haberimizde. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için araştırdık.
Daha beyaz cilt tonu elde etmenin sırrı! 20 günde etki ediyor...

Daha beyaz cilt tonu elde etmenin sırrı! 20 günde etki ediyor...

20.12.2022
Cildinizin tonu sağlığınız hakkında birçok ipucu verir. Eşit ve aydınlık bir cilt tonu, sizi çok daha güzel ve genç gösterir. Bununla birlikte maalesef toksinler, sigara kullanımı ve tükettiğimiz bazı zararlı besinler sağlıklı ve aydınlık cilt tonuna sahip olmanızı engeller. Peki, cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir? Doğal cilt beyazlatma maskeleri ile daha aydınlık bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için araştırdık.
20 günde daha genç bir cilt! Doğal güzelliğin kadim sırrı...

20 günde daha genç bir cilt! Doğal güzelliğin kadim sırrı...

17.12.2022
Kozmetik ürünlerinde kullanılan en yaygın bileşenlerden biri kadifemsi yapraklarıyla gül özleridir. O kadar etkili ki kadınlar asırlardır güzellik için gül özlerine ve gül yağına güveniyorlar ancak günümüzde gül yağı alıp kullandığınızda o kadar da büyük bir etkisini fark etmiyoruz. Peki, bunun nedeni nedir? İşin sırrı saflığında... Gül yağı, cildinizdeki kırışıklıkların azalmasını sağlayan, cildi besleyen ve cilt dokusunu güçlendiren oldukça güçlü etkilere sahip. Gerçek gençleştirici etki için ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.
Sivilceleri kökünden kurutuyor!

Sivilceleri kökünden kurutuyor!

6.12.2022
Sivilceler genellikle ergenlik çağında artış gösterir. Ancak ilerleyen yaşlarda da sivilce sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Genetik faktörler, düzensiz beslenme, yanlış bakım uygulamaları ya da gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan sivilceler en yayın cilt problemlerinin başında geliyor. Sivilce sorunu ile genellikle yağlı cilt tipine sahip olanlar daha sık karşılaşıyor. Aynaya her baktığınızda canınızı sıkan ve cildinizin pürüzsüz görünümünü bozan sivilceleri doğal yöntemler sayesinde kurutabilir, yeniden çıkmalarını engelleyebilirsiniz. Sivilceler için en doğal çözüm önerilerini Posta.com.tr okurları için derledik.
Kırılmalarını engelliyor! Hızla uzamalarını sağlıyor

Kırılmalarını engelliyor! Hızla uzamalarını sağlıyor

3.12.2022
Tırnak uzatma, kadınların narin ve güzel görünen ellere sahip olmasının bir yoludur. Tırnaklar her gün milimetrik ölçülerde gün be gün uzamaya devam eder ancak belirli bir süre sonra güçsüzleşerek kırılırlar. Peki doğal, güçlü, uzun ve kırılmayan tırnaklar için neler yapılabilir. İşte Posta.com.tr okurları için en iyi tırnak uzatma rehberi
Cildin aşırı yağlanmasını önlüyor! Yağlı cilt tipinin en büyük dostu

Cildin aşırı yağlanmasını önlüyor! Yağlı cilt tipinin en büyük dostu

21.11.2022
Limon hoş kokusu ve ekşi tadı ile pek çok kişinin vazgeçemediği müthiş lezzetlerden biri. C vitamini deposu olan limon, adeta bir şifa kaynağı. Direnci artıran, vücudu temizleyen ve enerji veren limon, evde doğal cilt bakımı yaparken kullanılan vazgeçilmez ürünlerin başında geliyor. Doğal cilt bakımında çok sık kullanılan limonun cilt üzerinde sayısız faydası bulunuyor. Cilt lekelerini açmak, sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunları çözmek, cildin yağ oranını dengede tutmak için limonun gücünden faydalanabilirsiniz. Ancak limonu cildinize sürmeden önce son derece dikkatli olmanız şart.
Aniden çıkan sivilceyi küçültmenin en hızlı yolları

Aniden çıkan sivilceyi küçültmenin en hızlı yolları

11.11.2022
Cildinizde aniden çıkan bir sivilce oldukça can sıkıcı olabilir, özellikle özel bir günden önce stres nedeniyle ortaya çıkabilen sivilceler her yaşta başınıza bela olabiliyor. Peki, aniden çıkan bir sivilceyi küçültmenin en hızlı yolu nedir? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.
Cildim çok kötü nasıl düzelir?

Cildim çok kötü nasıl düzelir?

4.11.2022
Güzel haber şu ki, cilt yapınız ile alakalı yaşadığınız birçok sorun doğru bir tedavi ve bakım ile iyileşebilir. Bir türlü geçmeyen sivilce izleri, cildinizde oluşan lekeler, cilt tonundaki sorunlar ve cilt rengindeki eşitsizlikler ve genişlemiş gözenekler gibi birçok sorundan aylar içinde kurtulabilirsiniz. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.
Daha beyaz ve aydınlık bir cilde sahip olmanın yolları

Daha beyaz ve aydınlık bir cilde sahip olmanın yolları

26.10.2022
Aydınlık ve eşit tonlara sahip bir cilt, fondötene duyulan ihtiyacı azaltır. Doğal güzelliğinizi ortaya çıkarır. Bunun için cilt bakım rutini önemlidir ancak cildinizde renk eşitsizlikleri varsa ya da koyu lekelere sahipseniz cilt bakım rutininizi buna göre düzenlemeniz gerekir. Cildinizi yoğun bakıma alma zamanı geldi. Posta.com.tr okurları için daha beyaz ve aydınlık bir cildin sırlarını araştırdık. | Posta.com.tr Özel
Ciltteki koyu lekelere çözüm! Cilt eşitleme ve aydınlatma yolları

Ciltteki koyu lekelere çözüm! Cilt eşitleme ve aydınlatma yolları

17.09.2022
Cilt lekeleri bir çok kişi için yaygın bir sorun. Özellikle yüz, göğüs, el veya vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan koyu lekeler, kendi başlarına gitmediklerinden ve bazen kapatılamadıklarından ciddi derecede sinir bozucu olabilir. Peki, bu renk değişimleri neden olur? Aslına bakarsanız büyük çoğunluğunun nedeni hiperpigmentastır. Ciltteki koyu lekeler malesef hızla yok olmaz ancak doğru bir cilt bakımı ve koruma ile onlardan kurtulabilirsiniz. İşte ciltteki koyu lekelere çözümler ve bazı ipuçları
Cilt için laktik asit mucizesi

Cilt için laktik asit mucizesi

7.06.2022
Cilt bakımı ile yakından ilgilenen birisiyseniz, laktik asit kelimesi size yabancı gelmeyecektir. En hafif alfa-hidroksi asitlerden (AHA) biri olarak kabul edilen laktik asit, kimyasal peelinglerde ve bazı medikal estetik tedavilerinde koyu lekeleri , yara izlerini ve yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmak için kullanılır. İşte ayrıntılar...
Geceleri yüzünüze Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde ne olur?

Geceleri yüzünüze Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde ne olur?

17.05.2022
Hindistan cevizi yağı, çağlar boyunca birçok Hintli hanenin önemli bir parçası olmuştur. Yemek pişirme, cilt bakımı veya saç bakımı olsun, hemen hemen her şeyde kullanılır. Bununla birlikte, cilt için hindistancevizi yağı söz konusu olduğunda hala gri tartışmalı bir alan var. Birçok insan hindistancevizi yağını gece boyunca yüzünüzde bırakmanın iyi olup olmadığını merak ediyor. Bugün, hindistancevizi yağını yüzünüze uygulamanın en önemli 5 faydasını ve gece boyunca bırakıp bırakamayacağınızı öğrenin.
Ciltte oluşan kahverengi lekeler nasıl giderilir?

Ciltte oluşan kahverengi lekeler nasıl giderilir?

24.01.2022
Kırışıklıklarınız veya sarkmış cildiniz olmasa bile, yaşa bağlı kahverengi lekeler olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize neden olabilir.
Ergenlik döneminde akne izlerini azaltacak 7 yiyecek

Ergenlik döneminde akne izlerini azaltacak 7 yiyecek

21.08.2021
Akne çatlakları cilde ve altındaki dokuya zarar verir . Vücut bu hasarı onarmaya çalışır ve kolajen üretir. Vücut çok az veya çok fazla kolajen üretirse, bir yara izi belirir. Kozmetik endüstrisi sivilce izleriyle savaşmanın birçok yolunu buldu, ancak bunu yapmanın en kolay ve en doğal yolu, kendinize bazı lezzetli ve sağlıklı yiyeceklerle ödüllendirmek olduğunu unutmayın!