Cinsel istismardan korunmak için kilo alıyorlar

Cinsel istismardan korunmak için kilo alıyorlar

8.03.2020
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Öğrenci Konseyi iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Travma Psikolojisi Kongresi başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Ebeveynler davranışlarıyla çocukları ile olan ilişkilerine mesafeli terk ediş uyguluyor ve bu da duygusal ihmal sonucu çocuklarda travmaya neden oluyor. ” dedi. Tarhan, kız çocuklarının kendilerini ensest ilişkilerden ve cinsel istismarlardan korumak için aşırı kilo almayı ve bakımsız görünmeyi bir çözüm olarak gördüğünü ifade etti.
Çocuklukta antisosyal olanların beyni daha küçük

Çocuklukta antisosyal olanların beyni daha küçük

3.03.2020
Londra UCL ve Bath Üniversitesi’nden bilim insanlarının antisosyal davranış bozukluğu gösteren kişilerin beyinlerinin küçük olduğunu ortaya koyan çalışması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Psikolog Dr. Engin Eker, insan yaşamındaki her deneyimin esnek olan beynin yapısını değiştireceğini söyledi.
Cinsel istismara maruz kalan çocuk utanıyor ve saklıyor

Cinsel istismara maruz kalan çocuk utanıyor ve saklıyor

3.03.2020
Cinsel istismara karşı çocuğun bilinçlenmesi konusunda ailelere önemli görevler düştüğünü belirten uzmanlar, 2 yaşından itibaren çocuklara özel bölgelerin anlatılması gerektiğini söylüyor. Cinsel istismara uğrayan kişilerin, utanç, korku ve suçluluk duygusu nedeniyle istismarı sakladığı ve istismara maruz kalmaya devam ettiğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle ergenlik döneminde karşılaşılan cinsel zorbalık ve sanal zorbalık konusunda uyarılarda bulunuyor.