Contemporary Istanbul

Contemporary Istanbul Haberleri

Son dakika Contemporary Istanbul haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Contemporary Istanbul gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Contemporary Istanbul haber sayfamızda...
Trendyol, Contemporary İstanbul’un partneri oldu

Trendyol, Contemporary İstanbul’un partneri oldu

30.09.2023
Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, sanat dünyasını bir araya getiren Türkiye’nin önde gelen sanat etkinliklerinden olan Contemporary İstanbul’un partneri oldu. Eserlerinde gelişen teknolojinin bireysel ve toplumsal etkilerini sorgulayan Memo Akten’in “Deep Meditations: A brief history of almost everything” eseri de bu kapsamda Türkiye’de ilk kez Trendyol’un katkılarıyla GLOBART küratörlüğünde Contemporary İstanbul’da sanatseverler ile buluşuyor.
İstanbul için sanat zamanı

İstanbul için sanat zamanı

29.09.2023
Çağdaş Sanat Fuarı ‘Contemporary İstanbul’ kapılarını açtı. Hadise’den İnci Aksoy’a, Banu Çarmıklı’dan Sinem Ünsal’a kadar cemiyet hayatının ve magazinin yıldızları sergiden sergiye koşturmaya başladı...
Contemporary İstanbul’da yapay zeka şovu

Contemporary İstanbul’da yapay zeka şovu

29.09.2023
Sanat, insanın, sınırlarının nereye varabileceğini ya da ne kadar sınırsız olabileceğini gösterme şansı olan en özgür alan bence. Galerilerde, müzelerde, sergilerde saatlerce zaman geçirip eserlerden büyülenirken bir yandan onu üreten kişinin ruh halini, düşünce süreçlerini tahmin etmeye çalışmak bana göre 10/10 aktivite. Bu hafta 18. edisyonu düzenlenen dev sanat etkinliği Contemporary İstanbul (CI) başladı. 26 Eylül’deki ön gösteriminde tüm sergileri gezmeye çalıştım. En çarpıcı bulduğum iki eser de interaktif olanlardı ve ikisinin arkasında da yapay zeka imzası vardı. Önünden geçerken ses çıkararak dikkat çeken bir eser, tam olarak yetişkinler için düşünülmüş bir oyuncaktı. ABD merkezli Breakfast Studio’nun tasarımı bu eser, harekete duyarlı manyetik pullarla donatılı. Karşısındaki insanın hareketlerini bir ayna gibi yansıtıyor. Bunu yaparken de her farklı hareketi ve pozu anlık bir heykele dönüştürüyor. Breakfast, robotik kinetik sanatçı ikilisinin adı.
Ne 90'larmış arkadaş!

Ne 90'larmış arkadaş!

28.09.2023
Hayatımda hiç dert ve sorun yokmuş gibi Milano Moda Haftası izledim bu ara. Ünlü markaların kreasyonları, ışıl ışıl kıyafetler, podyumda yürüyen enfes kadınlar... İçim açıldı resmen, sosyal medyadaki psikopatlıkları izlemekten daha iyi geldi. Naomi Campbell, Claudia Schiffer gibi 90’ların en bombastik top modellerini podyumda yürürken izledikçe de; ‘bunlar ne yiyip içiyor da hala top model olarak kalabiliyor’ diye düşünmeden edemedim. Dünyanın en ünlülerinden biriydi Alman manken Claudia Schiffer. 53 yaşında Versace’nin defilesinde podyuma çıktı. Hâlâ müthiş! İngiliz Naomi Campbell. O da 53 yaşında. Dolce Gabbana’nın baş mankeni olarak yürüdü Milano Moda Haftası’nda.. İkisi de son derece havalı, son derece karizmatik ve yarı yaşındaki mankenlere ders verircesine yürüdü podyumda. Kabul edelim yerlerine daha iyisi gelmedi! Sonra bizim podyumları düşündüm.. Hatırlayın, Deniz Akkaya podyumda bir yürürdü gözlerinizi alamazdınız. Keza Deniz Pulaş, Merve İldeniz, Demet Şener, Arzum Onan ve daha nice isim daha. Fırtınalar estirirlerdi o yıllarda. Yerlerine kim geldi, tanıyan var mı? Karizmasıyla podyumu sallayan kaç tane isim biliyorsunuz? Belki sosyal medya yüzünden her şeye yüzeysel bakıyoruz artık. Belki o günlerde podyumdaki isimler daha magazinel takılıyordu, haliyle hepsini tanıyorduk... Belki her alanda, her konuda vasatlık yükselen değer oldu, kimbilir.. Belki de 90’ların büyüsü başkaydı gerçekten de. Dönemin süper modelleri Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista ve Christy Tulington’ın yani her biri 50’li yaşlarında olan 4 süper modelin, 30 yıl sonra Vouge’un kapağında yer alması başka neyle açıklanabilir zaten bilmiyorum. Sadece podyum dünyası değil, müzik dünyasında da 90’lar merakı hiç bitmiyor, bitecek gibi de durmuyor. Özetle diyorum ki; ne 90’larmış arkadaş, o yıllardaki hiçbir şeyin yeri dolmuyor.
Contemporary İstanbul’a yeni partner

Contemporary İstanbul’a yeni partner

27.09.2023
Türkiye’nin önde gelen sanat etkinliklerinden olan ve bu sene 26 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde Tersane İstanbul’da gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’un yeni partneri e-ticaret platformu Trendyol oldu.
Çelik atıklar 'ileri dönüşüm' tekniği ile sanat eseri oldu

Çelik atıklar 'ileri dönüşüm' tekniği ile sanat eseri oldu

12.09.2023
Contemporary İstanbul bu yıl 18. kez kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor. 22 farklı ülkeden gelen 67 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumuna ev sahipliği yapacak olan Contemporary İstanbul'da 21 çağdaş sanat galerisi de ilk kez katılımcılar arasında yer alacak. Heykeltıraş Varol Topaç’ın çelik üretim atıklarından 'ileri dönüşüm' tekniği ile yarattığı eser de Contemporary İstanbul'da ilgiyle takip edilecek eserler arasında yer alıyor.
Togg'da geri sayım başladı! NFT açık artırması yarın başlayacak

Togg'da geri sayım başladı! NFT açık artırması yarın başlayacak

4.02.2023
Togg almak isteyenler için öncelikli ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırmasına sayılı saatler kaldı. Yarın akşam saat 19:23'te Trumore uygulaması üzerinden NFT satışı başlayacak ve NFT alanlar ön siparişe katılma ve teslim alma sırası hakkını kazanacak.
Türkiye ilk 5'te olmalı

Türkiye ilk 5'te olmalı

9.01.2023
İtalyan sportif lüks otomobil markası Alfa Romeo’nun CEO’su Jean-Philippe Imparato 2023’te ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptı.
Detaylar önemli

Detaylar önemli

21.09.2022
Contemporary İstanbul sergilenen eserlerle olduğu kadar yarattığı sosyal ortamla da şehrin en popüler sanat etkinliği gerçekten. Ancak fuarla ilgili haberlere ilk kaynak olan organizasyon sahiplerinden ulaşmak basın mensupları için biraz zor oldu.
İlklerin markası

İlklerin markası

19.09.2022
Gücünü mirasından alan Fransız DS markası yeni DS 7 modeliyle Fransız stili lüksü sıra dışı bir otomobil deneyimiyle sunuyor.
Şu linç bitsin artık!

Şu linç bitsin artık!

15.09.2022
Bu yazıyı, tepki çekeceğini bilerek yazıyorum. Çünkü fikirlerinin esiri olan insanlar bunu yapacak biliyorum! Onlara göre sadece kendileri haklı. Karşı taraf ne düşünüyor, ne hissediyor diye düşünmek fuzuli bir çaba.
Fark eder!

Fark eder!

14.09.2022
Sosyal medyada doğrusunu bildiği kelimeleri aceleyle yanlış yazanlara lafım yok. Bunlara zaten imla hatası diyoruz.
Krallar, kraliçeler onun dokumalarının peşinde

Krallar, kraliçeler onun dokumalarının peşinde

11.09.2022
Geçen gün bir markanın ‘geri dönüşüm’ konulu buluşmasında Fırat Neziroğlu ile tanıştım... Sanata meraklı olanlar kendisini bilir. Bilmeyenler için de şöyle özetleyeyim; Anadolu’nun geleneksel dokuma formunu kullanarak çağdaş eserler üreten bir sanatçı.
QUA Granite, Contemporary İstanbul’un partneri oldu

QUA Granite, Contemporary İstanbul’un partneri oldu

9.09.2022
Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, dünyanın önde gelen sanat fuarlarından Contemporary İstanbul’un partneri olarak çağdaş sanatı destekliyor.
Mayıs'ta İstanbul'da sosyalleşme başkadır

Mayıs'ta İstanbul'da sosyalleşme başkadır

12.05.2022
İstanbul çıldırmış durumda!!! Bahar kutlaması mı diyelim, ‘pandemi ve maske bitti’ sevinci mi diyelim bilmiyorum ama etkinlikler, açılışlar, tanıtımlar, sergiler, zirveler, olaylar gırla. Bu sosyalleşme çılgınlığı genelde yılbaşı öncesi yaşanırdı aslında. Mevsimler şaşırdı ya kendini, ondan herhalde, bu kez mayıs delirmecesi oldu.
Videodaki Manzara, video sanatı ile yeryüzüne odaklanıyor

Videodaki Manzara, video sanatı ile yeryüzüne odaklanıyor

14.12.2021
Contemporary İstanbul Vakfı’nın Fişekhane’de bulunan sanat alanı Cocoon, bu yılın dördüncü sergisinde tüm canlılığın kendisi olan yeryüzüne bakıyor.
Bankalar arasında kriz çıkardı! İstifa edip rakip bankaya geçince...

Bankalar arasında kriz çıkardı! İstifa edip rakip bankaya geçince...

8.11.2021
Bankada üst düzey yönetici olarak çalışan Emre Kerem D. dev holdinglere ait bin 706 firmanın kredi bilgilerini alıp rakip bankaya geçti. İki rakip banka karşı karşıya gelirken, ihanete uğrayan banka, Emre Kerem D. hakkında dava açtı. İşte ticari casusluk için istenen ceza...
Canınız çok mu sıkılıyor acaba?

Canınız çok mu sıkılıyor acaba?

13.10.2021
Altın Portakal, Türkiye’nin en köklü, en önemli film festivallerinden biriydi. Her gelen belediye, siyasi emellerini festival üzerinden gerçekleştirmeye çalışınca; film festivali olmaktan çıktı; belediyelerin siyasi arenası, tatmin yeri haline geldi. Eskiden ne şaşaalıydı ama... Filmler kadar Antalya’ya gelen uluslararası üne sahip konuklar, partiler, söyleşiler, hatta şık giyinmeyenler bile günlerce konuşulurdu. Maalesef artık özensizliklerle anılıyor bu festival. Ve de tartışmalarla!
Mehmet Dinçerler kaç yaşında, ne iş yapıyor? Hadise’nin Sevgilisi Mehmet Dinçerler kimdir?

Mehmet Dinçerler kaç yaşında, ne iş yapıyor? Hadise’nin Sevgilisi Mehmet Dinçerler kimdir?

9.10.2021
Mehmet Dinçerler ve Hadise aşkı dolu dizgin devam ediyor. Daha önce de magazin dünyasının ünlü isimleriyle de birlikte olan iş insanı Hadise ile beraber bu sene 16’ncısı gerçekleşen Contemporary İstanbul fuarına katıldı. Peki, Mehmet Dinçerler kaç yaşında, ne iş yapıyor? Hadise’nin Sevgilisi Mehmet Dinçerler kimdir? İşte biyografisi…
Go Aleyna go!

Go Aleyna go!

8.10.2021
Yeni şarkın ‘Real Love’ ve şahane klibi için tebrik ederim. Harika bir iş. Birkaç hafta önce Dillon Francis bu şarkıyla Beyond Wonderland festivalinde kalabalıkları coşturduğunda “Bu kez oldu. Aleyna başardı” yazmıştım. Bak sana demediğini bırakmayan Demet Akalın ablan bile ‘Real Love’ı alkışladı. Yani, iyi iş yerini buluyor. Gelen eleştirilere verilecek en güzel cevap daima başarıdır.
Sanat İstanbul'u ele geçirdi!

Sanat İstanbul'u ele geçirdi!

8.10.2021
Bekir Saçar / bekir.sacar@posta.com.tr
Naz Elmas'tan 'evlilikte kriz' iddiasına yanıt!

Naz Elmas'tan 'evlilikte kriz' iddiasına yanıt!

8.10.2021
Bu yıl 16'ncısı gerçekleşen Contemporary İstanbul, Tersane İstanbul'da kapılarını açtı. Sergiye iş, sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda isim katıldı. Etkinlikte objektiflere yansıyan Naz Elmas, muhabirlerle sohbet etti. Naz Elmas, evliliklerinde kriz yaşadıkları yönünde çıkan haberlere cevap verdi.
16. Contemporary İstanbul Haliç’te açıldı

16. Contemporary İstanbul Haliç’te açıldı

6.10.2021
Bu yıl 16.’sı gerçekleşen Contemporary İstanbul, Haliç’teki , Camialtı ve Taşkızak Tersanelerini kapsayan yenileme ve restorasyon projesi Tersane İstanbul’da dün açıldı. Ziyaretçiler, 9500 m2 kapalı ve 10.000 m2 açık alanda 57 galerinin görücüye çıkardığı sanatçılarının eserlerini 10 Ekim akşamına kadar gezip görebilir. Fuara bu yıl Focus Russia projesi ile Moskova ve St. Petersburg’dan çağdaş sanat galerileri, sanatçıları ve koleksiyonerler de katıldı. Sosyete, sanat ve iş dünyasının ünlüleri fuarın ilk günü erken saatlerde gelip beğendikleri eserleri satın aldılar.
Hayvan hakları dizide

Hayvan hakları dizide

1.10.2021
Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle sorumlu hayvan sahipliği üzerine yapılmış çok özel bir proje var. Bir dijital platformda yayınlanan, Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Bunu Bi’Düşün’ adlı dizinin her bölümünde sorumlu hayvan sahipliğiyle ilgili mesajlar veriliyor.
Selçuk Demirel’den yeni sergi: Bir Ağacın Altında

Selçuk Demirel’den yeni sergi: Bir Ağacın Altında

2.05.2022
Selçuk Demirel’in yeni kişisel sergisi ‘Bir Ağacın Altında’ açıldı. Sergiye adını veren son dönem serisinin yanı sıra sanatçının geçmiş işlerinden de ufak bir seçkinin yer aldığı sergi, 30 Ekim tarihine kadar görülebilir. Serginin ana hatlarını oluşturan ve 2019 yılında tamamlanan ‘Bir Ağacın Altında’ adlı serisinde sanatçı, fiziksel mekanın ötesinde düşsel sahneler kurgular.