Coronavirüs Hamile

Coronavirüs Hamile Haberleri

Son dakika coronavirüs hamile haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan coronavirüs hamile gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan coronavirüs hamile haber sayfamızda...
28 haftadan büyük gebeler sosyal mesafeye özellikle dikkat etmeli

28 haftadan büyük gebeler sosyal mesafeye özellikle dikkat etmeli

30.05.2020
Covid-19 ile ilgili bulgular ve tedavi yöntemleri devam ederken bu süreçten en çok etkilenenlerin başında gebeler ve yeni doğum yapan anneler geliyor. Doğum stresinin yanı sıra doğum sırasında bebeğe bulaşma endişeleri yaşayan anne adaylarının yanı sıra emzirmekte olan anneler için de bebekler için taşıyıcı olma riski gündemin başında yer alıyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Rana Karayalçın, gebeler ve anne adayları için Covid-19 sürecinde yapılması gerekenler ile ilgili öneride bulundu. Covid-19 ve gebelik hakkında henüz araştırmaların devam ettiğini belirten Karayalçın, “Gebelikteki Fizyolojik ve mekanik değişikliklerde viral enfeksiyonlara duyarlılığı artırıyor. Tüm bu nedenlerle Covid-19 Pandemi sürecinde gebeler hassas grup olarak belirlenmiştir. İngiltere’de Corona virüs geçiren 427 gebeyi içeren çalışmada (UKOSS-REPORT) ciddi hastalanan gebelerin büyük çoğunluğunu 28 haftadan büyük gebeler oluşturmaktadır. Bu nedenle 28 haftadan büyük gebeler sosyal mesafeye özellikle dikkat etmelive diğer kişilerle teması minimuma indirmelidir. Yine aynı çalışmada 35 yaşının üstündeki gebeler, obezite, yüksek tansiyon, diabet gibi medikal problemi olan gebelerin ciddi hastalık açısından daha yüksek riske sahip oldukları belirtilmiştir” dedi.
Hormonal değişiklikler kaygıları tetikliyor

Hormonal değişiklikler kaygıları tetikliyor

11.05.2020
Pandemi sürecinde hamile kadınların yaşadıkları hormonal değişikliklerin etkisiyle kaygılarının artabileceğini belirten uzmanlar, bu süreçte bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğinin altını çiziyor. Uzmanlar, anne adaylarına temkinli bir şekilde egzersizlerine ve rutin doğum hazırlıklarına devam etmelerini öneriyor.
Corona virüs sürecinde yeni annelere destek önemli

Corona virüs sürecinde yeni annelere destek önemli

5.05.2020
Corona virüsün yol açtığı Covid-19 salgınından en çok etkilenen kesimler arasında anneliğe hazırlanan gebeler ve yeni doğum yapanların bulunduğunu kaydeden uzmanlar, bu dönemde desteğin önemine işaret ediyor. Bu dönemde en çok depresyon ve kaygı bozuklukları görülüyor.
Hamilelik ve corona virüs ilişkisi

Hamilelik ve corona virüs ilişkisi

27.04.2020
Üç yenidoğanda corona virüs görülmesi birçok hamilenin bebeklerinin sağlığı konusunda endişe etmesine neden oldu. Henüz anneden bebeğe bulaşma gibi bir durumun tespit edilmediğinin altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Müberra Namlı Kalem, hamilelik ve corona virüs sürecine ilişkin önemli bilgiler verdi.
Gebelikte corona virüsten korunma önlemleri nelerdir?

Gebelikte corona virüsten korunma önlemleri nelerdir?

1.04.2020
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgınına karşı hamilelerin korunma önlemlerini Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç Dr. Meryem Kürek Eken posta.com.tr’ye anlattı.
Koronavirüs salgınında korkutan olay! Yeni tehlike 'Flurona'

Koronavirüs salgınında korkutan olay! Yeni tehlike 'Flurona'

4.01.2022
Koronavirüs salgınında Omicron varyantı ile ilgili korkutan bir açıklama geldi. İsrail’de ilk kez hamile bir kadının aynı anda hem grip hem de COVID-19 olduğu duyuruldu. Bu vakaya, grip enfeksiyonu (flu) ile COVID-19’un (coronavirus) birleşimi olarak nitelendirilen ‘Flurona’ adı kondu.
Yenidoğan bebekte  covid-19 antikorları tespit edildi

Yenidoğan bebekte covid-19 antikorları tespit edildi

5.12.2020
Hamileyken corona virüse yakalanan annenin bebeği antikorlarla dünyaya geldi.
Şişli'de taksilerde corona virüs denetimi

Şişli'de taksilerde corona virüs denetimi

11.05.2020
Şişli'de, corona virüs tedbirleri kapsamında taksilere yönelik denetimler yapıldı. Trafik ekipleri taksi sürücülerini corona virüs tedbirleri hakkında bilgilendirirken, tedbirlere uymayan şoförlere ise hıfzıssıhha kanunu kapsamında 3 bin 180 lira para cezası kesti.
Corona virüs gebelik sürecinde bebeğe bulaşır mı?

Corona virüs gebelik sürecinde bebeğe bulaşır mı?

13.04.2020
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, tüm dünya için tehdit olmaya devam eden yeni tip corona virüsün (Kovid-1) gebelik sürecinde bebeğe bulaşmadığını söyledi.
Corona virüs bebekleri ve çocukları nasıl etkileyebilir?

Corona virüs bebekleri ve çocukları nasıl etkileyebilir?

25.03.2020
Corona virüs tüm dünyaya yayılmaya ve hayatı tehdit etmeye devam ediyor. Corona virüs salgını ebeveynleri de tedirgin ediyor. Geçtiğimiz günlerde corona virüs teshişi konulan çocuk ve bebekler endişeye neden olmuştu. Peki, corona virüs bebekleri ve çocukları nasıl etkiler? İşte bebek ve çocuklarda corona virüs etkileri hakkında merak edilenler…
Koronavirüs hamile anneden bebeğine bulaşır mı?

Koronavirüs hamile anneden bebeğine bulaşır mı?

12.02.2020
Çin'de son bilgilere göre 40.000 civarında insana koronavirüsün bulaştığı söylenmektedir. Virüs zaman içerisinde değişim göstermekte ve damlacık yolu ile bulaşıyor. Anne adaylarından alınan kan örneklerinde virüsün bebeklere hastane ortamından bulaşabileceği düşünülüyor. Bu nedenle anne adaylarının virüsle ilgili son derece dikkatli olmalarıyla ilgili Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Şimşek açıklamalarda bulundu.