Firik pilavı, bir bakliyat olan bulgurun pek çok çeşidinden biri olan firik bulgurundan yapılıyor. Firik bulguru sofralarda özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Firik bulgurundan yapılan pilav özellikle İç Anadolu'da sıklıkla tüketilir. Besleyici özelliği çok fazla olan bu bulgur türünün farklı bir tadı ve aroması bulunuyor. Peki, firik pilavı tarifi ve yapılışı nasıldır, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Firik pilavının yapım aşamaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan tüm detaylar haberimizde.
Firik Pilavı gastronomi kenti Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.Yüksek miktarda lif içeren Firik B vitamini yönünden oldukça zengin bir tahıl. Diyabet tedavisinde faydalı olduğunu biliniyor ve içerisinde yüksek miktarda demir içeriyor. İşte Anadolu'nun en değerli ürünlerinden firikle yapabileceğiniz nefis ve lezzetli Firik pilavı tarifi…