Dini Yükümlülükler

Dini Yükümlülükler Haberleri

Son dakika dini yükümlülükler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dini yükümlülükler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dini yükümlülükler haber sayfamızda...
Allah için sevmek

Allah için sevmek

13.12.2023
Sevileni Allah için sevmek, sevilenden hiçbir karşılık beklememektir. İyilik yapıldığı zaman artan, kötülük yapıldığı zaman azalan bir sevgi değildir. Sevgiyi değerli ve anlamlı hale getiren, dünyevi çıkar ya da gaye gütmeksizin yaşanması, Allah’ın vereceği karşılık dışında hiçbir karşılık aranmamasıdır.
İslamiyette din özgürlüğü

İslamiyette din özgürlüğü

13.05.2020
Varlığının temelinde hayatı ve toplumu biçimlendirme iradesi yer alan İslam, gerek zamanlama ve gerek düzenleme açısından, din hürriyeti meselesinin gerçek sahibi olmuştur. İslam, din hürriyeti alanında da en mükemmel noktadadır.
Zülkarneyn Hazretleri kimdir?

Zülkarneyn Hazretleri kimdir?

13.05.2020
Hz. Zülkarneyn’in peygamber mi, veli mi olduğu tam belli değildir. Kuran-ı Kerim’de doğuya ve batıya düzenlediği seferleri anlatılmıştır. Asıl isminin İskender olup düzenlediği seferlerden dolayı İskender-i Zülkarneyn namıyla anılmıştır. Kuran-ı Kerim’de “(Resulüm) Sana Zülkarneyn hakkında soru sorarlar. De ki: Size ondan bir hatıra okuyacağım” (Kehf, 83) buyurulmuştur.
Adelet ve insan ahlakı

Adelet ve insan ahlakı

12.05.2020
Adalet ve insan haklarına saygı İslam’ın değişmez prensiplerindendir. Allah buyuruyor ki: “Adaletli davranın. Şüphesiz Allah, adil davrananları sever.” (Hucurat, 9) Hz. Muhammed; bütün insanların eşit olduğunu, can, mal ve namuslarının kutsal olup her türlü tecavüzden korunduğunu cihana ilan etmiştir. Bunlar, insanların dokunulmaz haklarıdır. Müslüman, başkalarının hakkına saygı göstermek mecburiyetindedir. Kişinin olgun bir Müslüman olabilmesi, kendisi için arzu ettiği şeyleri başkaları için de arzu etmesine bağlıdır.
Mutluluk yolu İslam

Mutluluk yolu İslam

12.05.2020
İman ve ibadetin insana kazandırdıklarının başında ahlak, sevgi, merhamet, hoşgörü, doğruluk, adil davranma gelir. İmanı ve ibadetiyle bu özelliklere sahip olan Müslüman gerçek mutluluğu bulmuş demektir.
Hırka-i saadet dairesi

Hırka-i saadet dairesi

11.05.2020
Topkapı Sarayı’nın Hırka-i Saadet Dairesi’nde 1517’den 1924 yılına kadar tam 407 yıl hiç ara verilmeden 24 Hafız Kuran-ı Kerim okumuştu. Böyle bir geleneğe bir başka ülkede rastlamak mümkün değildir. Sadece Peygamberimizin hırkası değil, tüm mukaddes emanetler buradadır. Emanetlere zamanla çeşitli İslam ülkelerinde bulunan ve peygamberimiz ile yakınlarına ait olduğu anlaşılan eşyalar da eklenmişti. Peygamberimizin ok ve yayları, Kâbe’nin anahtarları, Sancak-ı Şerif, Davut Peygamber’in kılıcı emanetler arasındadır.
Din sizi korur

Din sizi korur

11.05.2020
Allah’ın kullarına son derece merhametli ve şefkatli olduğunu biliyoruz. Böyleyken niçin kurallar koyuyor? O kurallar bütünü içindeki yasaklarla insanları neden kısıtlıyor? Yasakların amacı ne olabilir? İnsanoğlu bu ilahi engeller sayesinde asli yaradılış gayesinden uzaklaşmaz, tehlikeli ve sonu olmayan çıkmazlara düşmekten kurtulur.
'Biliyor musunuz müflis kimdir?'

'Biliyor musunuz müflis kimdir?'

10.05.2020
Sevgili Peygamberimiz bir defasında yakın dostlarına “Biliyor musunuz müflis kimdir?” diye sorar.
Müslümanın gerçek kaybı

Müslümanın gerçek kaybı

10.05.2020
Dünyadayken bizlere kazanç gibi gözüken bazı şeyler ahirette ceza olarak karşımıza çıkabilecek, kayıp gibi gözüken şeyler ahirette mükafat olarak bizlere sunulabilecektir. Mümin olarak bizler gerçek anlamda neyin kazanç veya neyin kayıp olduğunu iyice bilmeli ve hayatımızı buna göre tanzim etmeliyiz.
Allah'ın yolunda

Allah'ın yolunda

9.05.2020
Hz. Peygamber, Allah rızası gözetilerek yapılan emeklerin değerli olduğunu anlatmıştır.
Güvenli bir dünya kurmamız emredildi

Güvenli bir dünya kurmamız emredildi

8.05.2020
Rabbimiz, kainatı insana emanet etmiş ve güvenli bir dünya kurmamızı emretmiştir. İnsanın insana, komşunun komşuya, işçinin işverene güvendiği bir dünyayı inşa etmemizi istemiştir. Yüce Rabbimiz, kullarından her türlü şüphe ve tereddütleri kaldıran, korku içinde olanlara güven ve emniyet verendir. O’na inanmak ve güvenmek ise yegâne güven kaynağından beslenmektir.
Kainatta bozulan denge

Kainatta bozulan denge

7.05.2020
Dünya üzerinde değişen dengeden insanoğlu sorumlu.
Kaynakların israf edilmesi

Kaynakların israf edilmesi

7.05.2020
Yüce Allah, kainattaki her şeyi insanın hizmetine sunmuştur. O, evrendeki hiçbir şeyi boşa yaratmamıştır. Her şey, denge temeline oturtulmuştur. “Göğü Allah yükseltti ve mizanı (dengeyi) O koydu. Sakın dengeyi bozmayın” (Rahman, 7-8) anlamındaki âyet, bu gerçeği açıkça dile getirmektedir. Bu dengenin bozulması, zor günlerin başlangıcının bir habercisidir.
Bakan Kaya'dan 'müftülere nikah yetkisi' açıklaması

Bakan Kaya'dan 'müftülere nikah yetkisi' açıklaması

25.04.2018
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, müftülere nikah yetkisi verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Kaya, "Önceliğimiz her zaman kadınlarımızın haklarını korumak" dedi
Kılıç: Bunun adı vicdan yolsuzluğudur

Kılıç: Bunun adı vicdan yolsuzluğudur

25.04.2018
Anayasa Mahkemesi'nin 52'nci yıldönümü için Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen törende Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, çok sert mesajlar verdi. Kılıç, Hrant Dink'in, vurulmadan kısa bir süre önce yazdığı 'Ruh halimin güvercin tedirginliği' yazısına da atıfta bulunan ifadeler kullandı. İşte Kılıç'ın konuşmasının tam metni
Reformlar için 3 yeni kanun

Reformlar için 3 yeni kanun

25.04.2018
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde yer alan reformların önemli kısmı yasa değişikliğiyle hayata geçirilecek. Başbakanlık'ta yürütülen çalışmaya göre; 3 yenin kanun hazırlanırken, yürürlükteki 7 kanunda da toplam 16 maddelik değişiklik öngörülüyor
Paket açıklamasının tam metni

Paket açıklamasının tam metni

25.04.2018
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratikleşme paketi açıklamasının tam metni şöyle: