Çocuklarda akran zorbalığına dikkat!

Çocuklarda akran zorbalığına dikkat!

1.03.2024
Bir saldırganlık biçimi olan akran zorbalığı; bir veya daha fazla çocuğun, zayıf ve savunmasız olduğunu düşündükleri çocuklara kasıtlı ve sürekli olarak zor anlar yaşattığı durumları ifade ediyor. Son olarak Çanakkale’de bir çocuğun intiharıyla sonuçlanan olayda olduğu gibi; akran zorbalığına maruz kalan çocuklarda, intihar eğilimi, depresyon ve okula gitme korkusu gelişebiliyor.
Kaygı, depresyon ve okuldan uzaklaşma nedeni: Akran zorbalığı

Kaygı, depresyon ve okuldan uzaklaşma nedeni: Akran zorbalığı

30.11.2023
Akran zorbalığı çocuklarda ciddi psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Zorbalık yapan çocukların şiddet eğilimli, ani ve tahmin edilemez eylemlerde bulunduğunu ve bu çocukların da yardıma ihtiyaç duyduklarını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Köse, “Zorbalık yapan çocuklar, aslında çoğunlukla güçsüzlük ve utanç duyguları içindedirler. Okulların zorba çocuklara yanıtı ceza, okuldan uzaklaştırma gibi iyileştirmekten çok bastırmaya yönelik yöntemler olduğunda ise buz dağının altı görmezden gelinmiş olunur” dedi.
Okulda hastanelik eden akran şiddeti!

Okulda hastanelik eden akran şiddeti!

11.11.2022
Ataşehir'de ortaokul öğrencisi 10 yaşındaki Ö.M. sınıf arkadaşları tarafından darbedildi. Vücudunda kırıklar oluşan 10 yaşındaki çocuk tedavi altına alındı. Aile şikayette bulunurken anne Deniz M. "Kızım 2 doktor tarafından muayene edilip, parmağının kırıldığı, saçlarının koparıldığı, dizlerinin kanlar içerisinde olduğu rapor edildi. Müdür bana, 'Sizin zararınız neyse karşılayalım' diyor. Yasal yollarla adaleti arayacağım. Çocuğumun psikolojisi bozuldu" diye konuştu.