Diş Çürümesi Nedenleri

Diş Çürümesi Nedenleri Haberleri

Son dakika diş çürümesi nedenleri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diş çürümesi nedenleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diş çürümesi nedenleri haber sayfamızda...
'Şekerli gıdalar çürük riskini artırıyor'

'Şekerli gıdalar çürük riskini artırıyor'

23.01.2024
Ara tatille birlikte artış gösteren fast-food ve abur cubur tüketiminin çocukların diş sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ifade eden Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Kardelen Beşkardeş, “Tatil döneminde çocuklar ağız ve diş bakımına daha az özen gösteriyor, şekerli gıdaları daha fazla tüketiyor. Bu gıdaların özellikle yatma saatine yakın tüketilmesi çürük riskini daha da artırıyor. Dişlerde oluşturdukları zararlı etkileri azaltmak için öğün sırasında veya hemen sonrasında tüketilmesine özen gösterin” dedi.
Çocuklarda diş çürümesinin en önemli nedeni!

Çocuklarda diş çürümesinin en önemli nedeni!

26.09.2022
Araştırmalara göre 5-9 yaş arasındaki çocukların diş hekimine gelmesinin en sık nedeni diş çürükleri. Yanlış beslenme; çürük oluşumunda birincil derecede öneme sahip bir etken. Çocukları günlük besin ihtiyaçlarından biri olan şekerli ve nişastalı yiyeceklerden tamamen uzaklaştırmak mümkün değil ancak şeker kaynağını değiştirerek çocuklarda dişlerin çürümesini önlemek mümkün.
Bu gıdalar ağız pH'ını bozuyor, dişleri daha çabuk çürütüyor!

Bu gıdalar ağız pH'ını bozuyor, dişleri daha çabuk çürütüyor!

21.07.2022
Dişlerin daha çabuk çürümesine neden olan gıdalar var mı, ağız ve diş sağlığını korumak için nasıl beslenmek gerekir, biliyor musunuz? Hazır gıda tüketimine talebin artması, alkol, sigara gibi zararlı madde kullanımları, stres faktörleri genel sağlığımızla birlikte ağız sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Ancak bazı besinler var ki, bu besinlerin tüketimi ağız ve diş sağlığını çok daha hızlı bir şekilde bozuyor. Ancak bazı gıdalardan vazgeçmek de çok mümkün değil. Peki ne yapacağız? Cevabı haberimizde...
Bu yiyecekler ve vitaminler ağız ve diş sağlığınızı koruyor! Yanlış beslenme diş sağlığını bozuyor...

Bu yiyecekler ve vitaminler ağız ve diş sağlığınızı koruyor! Yanlış beslenme diş sağlığını bozuyor...

29.04.2022
Ağız ve diş sağlığı ile beslenme arasında çift yönlü bir ilişki bulunuyor. Besleyici özelliği yüksek yiyecekler, diş ve diş etlerinin sağlığının korunmasını destekliyor. Doğru beslenme ağızdaki dokuların sağlığını iyi yönde etkilerken, sağlıklı ağızlar besinlerin daha doğru şekilde çiğnenip öğütülmesine yardımcı oluyor. Kötü beslenme alışkanlıklarının doğrudan diş eti hastalıklarına neden olduğunu söylemek doğru değil, ancak yanlış beslenme diş eti hastalıklarının yayılma hızını artırabiliyor. Şeker tüketimi ve tüketim sonrası dişleri fırçalamamak ise diş çürüğü riskinin artışıyla ilişkilendiriliyor.
Çocuklarda diş çürüğünün 4 nedeni: Diş çürüğü nasıl geçer? Tedavisi nedir?

Çocuklarda diş çürüğünün 4 nedeni: Diş çürüğü nasıl geçer? Tedavisi nedir?

4.09.2020
Diş çürükleri her yaştaki insan için tehlike oluşturan bir rahatsızlık. Diş çürükleri çocuklarda da görülebiliyor. Çocuklarda diş çürükleri neden olur? Çocuklar hangi diş macununu ne kadar kullanmalı? Çocuklar ne zaman dişlerini fırçalamaya başlamalı? Çocuklarda diş çürüğü tedavisi nasıl yapılır? Çocukların diş fırçası nasıl olmalı? Çocuklarda diş çürüğüne neden olan faktörleri açıklayan Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Özge Bektaş, çocuk diş hekimliğinde öncelikli konunun; düzenli ağız bakımı ve plak birikiminin önlenmesi ile hastalığın oluşmadan engellenmesi olduğuna vurgu yaptı.
Yaz içecekleri ve soğuğa karşı diş hassiyeti

Yaz içecekleri ve soğuğa karşı diş hassiyeti

31.07.2022
En sevdiğiniz soğuk içeceğinizden bir yudum almaktan korkuyor musunuz? Ya da en sevdiğiniz dondurmadan bir ısırık almaktan? Soğuk içeceklerin neden olduğu şiddetli ağrı hissediyorsanız, diş etlerinizin derinlerine kök salmış bir sorununuz olma ihtimali yüksektir.
Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı başka hastalıklarla da karışabiliyor!

Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı başka hastalıklarla da karışabiliyor!

24.05.2022
Diş ağrısı en sık görülen ağız ve diş hastalıkları arasında yer alıyor. Diş ağrısına; diş çürükleri, sinir kökü tahrişi, diş ve diş eti enfeksiyonları neden olabiliyor. Odontalji olarak da adlandırılan diş ağrısı belirli zamanlarda yoğunlaşıp günlük yaşamı doğrudan etkileyebiliyor. Herkesin hayatında en az bir kez yaşadığı diş ağrısı çocuklarda da sık görülüyor. Dişiniz ağrıyorsa, evde yapabileceğiniz bazı uygulamalar diş ağrınızı hafifletmeye yardımcı oluyor. Biz de ağız ve diş sağlığı uzmanından diş ağrısını hafifletmeye yardımcı uygulamalar ve gargara hakkında bilgi aldık.
Sağlıksız geçen hamilelik dişlere zarar veriyor

Sağlıksız geçen hamilelik dişlere zarar veriyor

26.11.2020
Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
Ağız kokusu neyin habercisi?

Ağız kokusu neyin habercisi?

26.04.2018
Çevremizdeki insanları rahatsız ederek sosyal iletişime zarar veren tıptaki adıyla Halitosis; yani ağız kokusunun pek çok nedeni olabilir