Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, nane türü bir bitki olan bu otun kalp ve tansiyon başta olmak üzere faydalarını anlattı ve Türkiye'de kullanımının yaygın olduğunu açıkladı.
Lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı doğal ot kaynakları içerisinde radika otu geliyor. Bu konuda merak edilen durumlardan biri ise radika otunun hangi yemeklerde kullanılmasıdır. Yani daha doğrusu bu ot çeşidinin yemeklerde kullanılıp kullanılmayacağı internet üzerinden araştırılıyor. Sadece lezzeti değil aynı zamanda sunduğu faydaları üzerinden de ilgi çeken bir ot olduğunu ifade etmek mümkün. Bu sebepten dolayı yemeklerde tercih edilen ve farklı mutfak kültürleri için ele alınan bir ot türü olarak ön plana çıkıyor.
Koyu yeşil yapraklı, tek yıllık bir bitki olan çörek otunun faydaları, saymakla bitmiyor. Bu nedenle sadece poğaçaların, ekmeklerin üzerine serpilen basit bir tohum olarak görmek yerine bir şifa kaynağı olarak değerlendirebilir, böylece birçok faydasından yararlanabilirsiniz.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan koruyan, cilt sorunlarının iyileşme sürecine katkı sağlayan ve saç dökülmesini azaltan çiriş otunun sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır.