Dünya Astım Günü'nde astım hastalığına dar bilinmesi gerekenler

Dünya Astım Günü'nde astım hastalığına dar bilinmesi gerekenler

3.05.2022
3 Mayıs Dünya Astım Günü'nde astım konusundaki rakamlar, hastalığın ne boyutta olduğuna dair ışık tutuyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ‘ne göre tüm dünyada 339 milyon kişinin astımı olduğu tahmin ediliyor ve dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğu biliniyor. Peki astım nasıl bir hastalık, hastalığı tamamen tedavi etmek mümkün mü, nasıl kontrol altına alınabilir? Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, 3 Mayıs Dünya Astım Günü'nde Posta.com.tr okuyucuları için astım hastalığı hakkında sık sorulanlara yanıt verdi.
Mecbur olmadan evden çıkmayın

Mecbur olmadan evden çıkmayın

5.05.2020
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhayat Yıldırım, astım hastalarının yaşam standartlarını en iyi şekilde devam ettirebilmeleri için tedavilerini aksatmamaları ve ilaçlarını düzenli kullanmaları gerektiği uyarısında bulundu.
'Astım corona virüs için risk faktörü değildir'

'Astım corona virüs için risk faktörü değildir'

5.05.2020
Astım hastalığına farkındalık yaratmak için her yıl 5 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Astım Günü’ne özel açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, “Astımdan değil, astımınızın tam kontrol altında olmamasından korkun” diyerek hastalığın tedavi edilebilir olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Akpınarlı, corona virüs ve astım hastalığı arasındaki bağıntıya ilişkin ise, “Astım, corona virüs enfeksiyonu için risk faktörü değildir” ifadelerini kullandı.