Son dakika dut haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dut gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dut haber sayfamızda...
Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen egzama, kaşıntı sorunu yaşattığı gibi pul pul deri döküntüsüyle de kötü hissetmeye neden olabiliyor. Fakat bir meyve var ki egzamayı hafifletme ve tedavi etme konusunda oldukça iyi. Uzmanla özellikle el ve ayakta oluşan egzama rahatsızlığına beyaz dut kurusunu öneriyor.
İlk hasatta kilosu 130 liradan alıcı bulan örtü altı erkenci karadutlar, hasadın artmasıyla kilosu 90 liraya düştü. Özenle toplanıp paketlenen karadutlar, Irak, Libya, Mısır ve Katar'a ihraç ediliyor. Serada günde yaklaşık 100 kilo ürün hasat ediliyor.
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Sağlığımız için faydalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bu besinlerin her biri farklı faydalar sağlasa da bir tanesi var ki kaşık kaşık yediğimiz onlarca besinin verdiği faydayı tek seferde vücudumuza yüklüyor. Köylerde babaannelerimizin özenle hazırladığı o lezzet dünyanın çeşitli bölgelerine de yayılıyor. İşte olmazsa olmazımız, sağlığımızın en önemli kurtarıcısı o besin ve vücudumuz üzerindeki etkileri...
Uykusuzluk, yaşam kalitemizi büyük ölçüde etkiliyor. Bir etken var ki uykusuz geceler geçirmemizin en büyük sebebi meğer oymuş. Yaptığınızda vücudunuzu sonsuz bir döngüye sokan ve kilo almanıza dahi neden olan o etken bakın neymiş...
Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için uyku kalitesi önemlidir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi.
Silifke'de havaların sıcak geçmesinden dolayı şubat ayı ortasında hasadı yapılan karadutta hasat, bu yıl 1 ay erken başladı. İlk hasatta kilosu 130 liradan alıcı bulan örtü altı erkenci karadutlar, hasadın artmasıyla kilosu 90 liraya düştü. Özenle toplanıp paketlenen karadutlar, Irak, Libya, Mısır ve Katar'a ihraç ediliyor. Serada günde yaklaşık 100 kilo ürün hasat ediliyor.
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
Kış ayları geldiğinde soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklar daha çok görülüyor. Soğuğa karşı direnç kazanmak için mutlaka bağışıklığı güçlendirmek gerekiyor. Eskişehir’deki vatandaşların, şeker pancarı, üzüm, dut ve keçiboynuzu gibi birçok üründen elde edilen pekmezi, lezzetinden çok çeşitli rahatsızlıklarına şifa bulmak niyetiyle tükettiği belirtiliyor.
Lif açısından zengin olan ve sindirim sağlığını desteklemeye yardımcı olan dut; kabızlığı önler, sindirim sistemi sağlığını korur ve tokluk hissi sağlar.
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
Bazı bitkilerin faydası yeteri kadar bilinmiyor. Alternatif tıpta şifa amaçlı kullanılan dut meyvesinin ağaç yaprakları, geçmişten günümüze kadar gelen tedavi yöntemlerinden birisi. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır.
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
Bazı bitkilerin faydası yeteri kadar bilinmiyor. Alternatif tıpta şifa amaçlı kullanılan dut meyvesinin ağaç yaprakları, geçmişten günümüze kadar gelen tedavi yöntemlerinden birisi. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır.
Pekmez, üzüm, nar, dut, incir gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilir. Genellikle kahvaltılarda tüketilen pekmez, enerji kaynağı olması ve içerdiği doğal şekerler, vitaminler, mineraller ile besleyici özellikleriyle bilinir. Pekmez faydaları nelerdir? Pekmez öksürüğe iyi gelir mi? İşte pekmezin faydalarına dair detaylar…
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
Lif açısından zengin olan ve sindirim sağlığını desteklemeye yardımcı olan dut; kabızlığı önler, sindirim sistemi sağlığını korur ve tokluk hissi sağlar.
Sağlıklı besinler hakkındaki açıklamalarıyla öne çıkan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Osmanlı padişahlarının tükettiği bir gıdaya değinip faydalarını sıraladı. Uzman isim, bu besinin iltihaplı hastalıkların tedavisinde destekleyici doğal bir takviye olarak kullanılabileceğini belirtti.
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve lifler sayesinde vücut için gerekli olan birçok besini sunan dut pekmezi; özellikle A, B vitamini, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, magnezyum gibi önemli mineraller açısından zengindir.
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Psikiyatrist Dr. Güler Mocan, Cüneyt Arkın ile 10 yıl evli kaldı. Yeni kitabını konuşmak için buluştuk ama Cüneyt Arkın'la evliliğini de sorduk. Bu konuda ilk kez konuştu. Hem kendisinin hem de kızının yaşadıklarını büyük bir samimiyetle anlattı.
Dut, yazın severek tüketilen sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Lezzetiyle akılları baştan alan dut, vücuda sayısız faydasıyla bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Dutun kendisi kadar dut yaprağı da vücut için oldukça faydalı. Dut yapraklarının kaynatılarak elde edilen çay bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.
Çocukluğundan itibaren travmalarla dolu hayatına Çeşme’de yeni bir başlangıç yapan Berrin Pehlivan, yaşadığı bütün zorluklara rağmen kendi ayaklarının üzerinde duran başarılı bir iş insanı olarak kadınlara güzel bir örnek teşkil ediyor.