Yapılan bazı araştırmalarda Akdeniz diyetine yüksek uyumun, depresyon riskini %32 azalttığına ilişkin sonuçlar elde edildi. 50 yaş üzerindeki yetişkinlere bakılan bir araştırmada, yüksek düzeyde kaygı ile doymuş yağ ve ilave şekerler açısından yüksek diyetler arasında bir bağlantı olduğu görüldü. Araştırmalar çocuklarda ve gençlerde de benzer bulgulara dikkat çekiyor. Örneğin 56 araştırmanın sonucunda, zeytinyağı, balık, kabuklu yemişler, baklagiller, süt ürünleri, meyveler ve sebzeler gibi sağlıklı gıdaların yüksek oranda alınması ile ergenlik döneminde depresyon riskinin azalması arasında bir ilişki var.
Depresyon insan yaşamının her döneminde ortaya çıkabilen hatta bebeklik döneminde bile görülebilen bir hastalıktır. Anneden ayrılma ile ortaya çıkabilen bebeklik depresyonu vefat ve annenin bakım veremeyecek duruma gelmesi gibi durumlarda da ortaya çıkabiliyor. Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi bebeklerde depresyonu anlattı.