Ev Kredisi

Ev Kredisi Haberleri

Son dakika ev kredisi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ev kredisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ev kredisi haber sayfamızda...
Kritik kararları makineler alırsa

Kritik kararları makineler alırsa

13.11.2023
Karşımda kalın bir camekan, arkasında vize memuru...
Konut kredilerine ve bankalara yeni düzenleme! İkinci konutunu alacaklar için yeni kredi şartları...

Konut kredilerine ve bankalara yeni düzenleme! İkinci konutunu alacaklar için yeni kredi şartları...

25.08.2023
Konut almak isteyenlerin beklediği açıklamayı BDDK açıkladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, konut kredilerinde ikinci evini alacaklara yönelik düzenleme yaptı. Düzenlemeyle birlikte ikinci konutunu alacak kişilerin kullanacağı kredi tutarı evin değerinin yüzde 22.5’i olarak baz alınacak.
Ne yapmalıyım?

Ne yapmalıyım?

10.08.2023
İlk yatırımını yapacak gençler, girişimci olacak kadınlar, borsayı öğrenmek isteyen emekliler, evlilik yolunda çiftler, para ile ilgili sorularınız geliyor… Bu beni çok sevindiriyor. Siz sorun ben cevaplarım, haydi başlayalım…
Çözüm var

Çözüm var

25.05.2023
Enflasyon, pahalılık, alışılmış yaşam standartları, sosyal medyada gördükleriniz, reklamlar, stres, ‘tüketim terapisi’... derken biriktirememek çok normal. Ama havlu atmayalım, birikim yalan olmasın, çünkü çözüm var.
Gençler için 19 Mayıs'ta tavsiye

Gençler için 19 Mayıs'ta tavsiye

18.05.2023
Yarın 19 Mayıs. Gençlik ve Spor Bayramı. Ben de 19 tavsiye ile gençlerimizin para hayatlarını kolaylaştıracak bir yazı hazırladım. Ruhu genç olanlar, benim yaşım ileri derseniz siz de, yazıyı kesip ailenizde okumasını istediğiniz gence okutun, her maddesi üzerine onlarla konuşun. Sizin tecrübelerinizden yararlansınlar. Çok mutlu olurum.
Sihirli liste

Sihirli liste

4.05.2023
‘Finansal İyi Olmak” için bazı alışkanlıklar kazanmak şart. Aynı şeyleri tekrar edip sonunda farklı sonuç beklemek de doğru değil... Bu hafta sihirli listeyi çalışalım. Bu konularda kendini geliştirip alışkanlıklarına hükmeden tüm para sorunlarını çözer. Aşağıdaki listede her başlık için elinizden geleni yapın, size söz hayat çok daha iyi olacak…
Nişanlıya sorulması gereken sorular

Nişanlıya sorulması gereken sorular

6.04.2023
Nişanlılık ve düğün hazırlığı bir çiftin hayatı boyunca finansal konuları omuz omuza aşmayı öğrenmesi için büyük bir fırsat. Evlilik hayatına giden yolda bu özel hazırlık döneminde el ele, gönül gönüle samimi bir planlama yapmak daha sonra hayat boyu birlikte karar vermek, birlikte ilerleyebilmek için zemin hazırlıyor.
Hangi sigortayı yaptırmalıyım?

Hangi sigortayı yaptırmalıyım?

23.02.2023
Türkiye olarak tek yürek olduk, büyük bir acı yaşıyoruz. Allah ülkemize ve bu felakette etkilenen herkese kuvvet ve sabır versin. Deprem içinde olmayanların yüreğinde acı, içinde yaşadığı sıcak yuvadan ötürü suçluluk, hayat devam ettiği içinde kafasında bir sürü soru var. Bir tanesi de acaba hangi sigortayı yaptırmalı, ne kadar ödeniyor?
Yeni yıl için 30 finansal alışkanlık

Yeni yıl için 30 finansal alışkanlık

29.12.2022
Yepyeni bir yıl geliyor, umut ve heyecan, bembeyaz bir sayfa ile başlangıç. Gelin bu yeni dönemde bütün finansal alışkanlıklarımızı bir gözden geçirelim. İyileri uygulamaya, kötüleri bitirmeye niyet edelim, hatta karar verelim.
Tüketici tasarrufa yöneldi, plansız alışverişten vazgeçti

Tüketici tasarrufa yöneldi, plansız alışverişten vazgeçti

25.11.2022
Tüketici davranışları pandeminin başından (Mart 2020) itibaren büyük bir değişim yaşıyor. Önce kontrolsüz bir şekilde artan online alışveriş iştahı, ardından savaşın da etkisiyle yükselen maliyet ve enflasyonla frene basılan, alışveriş tercihinin değiştiği ve tasarrufun öne çıktığı bir döneme geçiş… ‘GFK Türkiye’nin ‘Tüketici Trendleri Araştırması’ da bu durumu gözler önüne seriyor. Araştırma tasarruf eğilimi açısından da önemli ipuçları veriyor. İşte araştırmada dikkat çeken ayrıntılar ve akıllarda olması gereken pratik tasarruf tüyoları.
Bekar insanlara açık açık sorduk: Bekar olmak neden bu kadar sorgulanıyor?

Bekar insanlara açık açık sorduk: Bekar olmak neden bu kadar sorgulanıyor?

21.09.2023
Bekar insanlara en sık sorulan soruların başında "Neden evlenmiyorsun?" ya da "Neden bir ilişkin yok?" soruları geliyor. Özel hayatları konusunda toplumsal baskıyla çok sık yüzleşen bekar kadınlar ve erkekler gerçek sevginin peşinde koşuyor. Pek çoğu kendini sevmedikçe başka insanlara da sevgi veremeyeceğini düşünürken; sadece yalnız kalmamak için bir ilişki ya da evlilik sürdürmek istemiyorlar ve bekarlığın bir tercih olduğunu söylüyorlar. Çevresi tarafından sürekli bu tür sorulara maruz kalan ancak bekar olmaktan mutlu olan kişilere bu durumun avantajlarını, neden bekarlığı tercih ettiklerini ve romantik ilişkilere bakış açılarını sorduk.
Borç kapatma planı

Borç kapatma planı

22.09.2022
Ya borçlar yüzünden kendini, çevreni suçlamaya devam edip olanlara üzüleceksin ya da bir an evvel problemi çözeceksin. SEÇİM SENİN…
Ya geri ödemezse?

Ya geri ödemezse?

25.08.2022
Diyelim ki ailenden biri ya da yakın bir arkadaşın senden borç istedi. Ona yardım etmeli misin? Borç vereceksen bu hangi koşullarda olmalı? İşte hem ilişkinizi hem de paranızı korumak için yöntemler... Yakın çevrene borç para verip vermeme kararını kendi finansal durumuna göre yap, acele etme.
Babaya borç hediyesi

Babaya borç hediyesi

9.06.2022
Her gün sizlerden çok soru alıyorum. Borçlar, kredi kartları, ev alsam mı, satsam mı? Bugünkü sayfamı yine sorularınıza ayırdım. FAVORİ SORUM BİR GENÇTEN GELDİ.
Mezun oldun, ya şimdi?

Mezun oldun, ya şimdi?

19.05.2022
Sevgili gençler, üniversiteden mezun oluyorsunuz. En verimli, heyecan dolu, öğrenmeye açık yıllarınızda doğru adımlar atmanız için bu listeyi uygulayın.
Konut destek paketinin ardından fırsatçılar hemen harekete geçti! 1 milyona kadar artış var

Konut destek paketinin ardından fırsatçılar hemen harekete geçti! 1 milyona kadar artış var

10.05.2022
Ev alma hayali kuranlara yönelik olarak müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kredi paketini hizmete sokacaklarını ve 0,89 ile 0,99 faizle finansman sağlayacaklarını söylemişti. Faiz indirimden sonra ortaya çıkan fırsatçılar, ilanlardaki fiyatları artırmaya başladı. Bazı ilanlarda 1 milyon liraya kadar fiyat artışı görüldü.
Kredi, kredi kartı borcu olanlar dikkat: Farklı bankalara borçlanırsanız...

Kredi, kredi kartı borcu olanlar dikkat: Farklı bankalara borçlanırsanız...

21.04.2022
Kredi veya kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiren haber... Farklı bankalardan kredi, kredi kartı ya da ek hesap borcu olanlar borçlarını nasıl ödemeli? Günümüzde herkesin kredi ya da birikmiş kredi kartı borcu bulunuyor. Bununla birlikte de faiz ödemeleri artıyor. Borçların çözümü için ya yeni kredi kartı başvurusu yapılıyor ya da yeni kredi kullanılıyor. Sonrasında ise borçlar daha da ödenemez bir hale geliyor. Posta Gazetesi yazarı Özlem Denizmen bugünkü köşesinde borç çıkmazına girmiş kişilere çok önemli ödeme tavsiyelerinde bulundu
Düğün için borçlanma

Düğün için borçlanma

7.04.2022
Bahar geldi, düğün planları başladı. Gelin ve damadın hisleri kadar bütçe de önemli. İşte düğün sahibi ve de davetli olmanın bütçe formülü…
Kredide flaş değişiklik: Resmi Gazete'de yayımlandı, ücretsiz oldu! 30 bin liraya kadar...

Kredide flaş değişiklik: Resmi Gazete'de yayımlandı, ücretsiz oldu! 30 bin liraya kadar...

1.04.2022
Kredilerle ilgili son dakika kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bankadan tüketici kredisi ya da ev kredisi kullanan herkesi ilgilendiriyor. Kararda ayrıca kredi kartlarıyla ilgili de çok önemli ayrıntılar bulunuyor. Kredi kullanan vatandaşlar kredi sözleşmelerinde faiz oranı düştüğünde artık beklemeden indirimden faydalanacak. Ayrıca tüketici ve konut kredilerinde kredi ile ilgili olmayan sigortalar ve yan finansal ürün ve hizmetler yasaklandı. Ayrıca pek çok alanda tüketicileri koruyan tüketici hakem heyetlerinin görev sınırı da yükseltildi. Böylelikle itirazlar çok daha hızlı ve ücretsiz bir şekilde karara bağlanabilecek.
Kredi, kredi kartı, fatura, kira... Borçlarınızdan kurtulun!

Kredi, kredi kartı, fatura, kira... Borçlarınızdan kurtulun!

31.03.2022
Kredi kartı, kredi, elden borcu olan herkesi ilgilendiriyor. Borcu olan veya yatırım, birikim yapmak isteyen herkesi yakından ilgilendiren detaylar. Kredi veya kredi kartı borçları, kira ya da ev kredisi, faturalar, ulaşım masrafları, tatil, sağlık, eğitim... Bir çok gider kalemi bulunuyor. Giderlerinizi mutlaka gelirinize göre belirlemelisiniz. Siz de elinize bir defter kalem alıp bütçe kalemlerinizi tek tek yazın. İşte yapmanız gerekenler...
Temiz sayfa aç

Temiz sayfa aç

31.03.2022
Yeni ay, yeni enerji, yeni kararlar demek. Yılın ilk üç ayı biterken finansal kararların ne durumda?
Hayatını değiştir

Hayatını değiştir

17.03.2022
Kendine şunu sor ve samimiyetle cevapla: ‘Hayatımdan memnun muyum?’ Cevabın ‘evet mutluyum’ ise ne güzel, aynen devam ama tereddüt ediyorsan veya ‘hayır’ ise yolunda gitmeyen bir şeyler var ve değişimin vakti geldi demektir. Bir şeyler değişsin istiyorsan bunu başlatacak olan sensin.
Sen sor, ben cevaplarım

Sen sor, ben cevaplarım

9.03.2022
Borç, birikim, terfi almak, yatırım, para ve ilişkiler… Bugün sayfamı sizlerden gelen sorulara ayırdım.
Her borç ödenir

Her borç ödenir

16.02.2022
Kredi, kredi kartları, eşler arası gizli borç… Herkesin aklında birçok soru, sorun var. Bugün sizden gelen soruları cevaplıyorum.
Evini dönüştürene 400 bin lira kredi

Evini dönüştürene 400 bin lira kredi

2.02.2022
Kentsel dönüşümü hızlandıracak adımlar peş peşe geliyor. Dönüşüm ve güçlendirme için verilen faiz destekli kentsel dönüşüm kredilerinin üst limiti yüzde 100 artırıldı. Tutar, güçlendirme için 80 bin liradan 160 bin liraya, dönüşüm için 200 bin liradan 400 bin liraya çıktı. // Meltem Kara Söyleyenoğlu / Posta