TikTok akımı öldürebilir! Dişlerinize sakın bunu yapmayın...

TikTok akımı öldürebilir! Dişlerinize sakın bunu yapmayın...

7.02.2022
İnci gibi dişlere sahip olmak herkesin hayali. Güzel bir gülüşün sırrı ise ağız ve diş sağlığını korumaktan geliyor. Ayrıca daha beyaz dişler için pek çok diş beyazlatma yöntemi bulunuyor. Ancak kimi durumlarda hastalar evde diş beyazlatma yöntemlerine başvurabiliyor. Uzmanların da önerdiği bazı evde diş beyazlatma yöntemleri olsa da bir uzmana danışmadan yapılan ve geçici beyazlık sunan uygulamalar ise hem genel sağlığı hem de diş sağlığını tehdit ediyor. Bunlardan biri, son dönemde TikTok benzeri sosyal medya kanallarında kullanıcıların uygulama yöntemlerini videolar ile gösterdiği ve "şaşırtıcı" sonuçlar sunan diş beyazlatma yöntemi. Ancak uzmanlar uyarıyor: "Sakın bunu yapmayın, sadece dişinizden değil, hayatınızdan da olabilirsiniz!"
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz 10 güzellik ürünü

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz 10 güzellik ürünü

4.10.2021
Cildimize ne kadar az kimyasal ürün kullanırsak o kadar sağlıklı bir cildimiz olur. Güzellik marketlerinden satın aldığınız bazı 'zorunlu' cilt bakım ürünlerini, mutfağınızdaki malzemelerle evde kolaylıkla yağabilirsiniz. Bu yöntem hem daha sağlıklı hem de daha ucuz olacaktır. Parfümden maskeye, nemlendiriciden diş beyazlatıcıya kadar evde kolayda hazırlayabileceğiniz 10 güzellik ürünü şöyle...
Karbonat ve elma sirkesi dişlere zarar veriyor

Karbonat ve elma sirkesi dişlere zarar veriyor

10.06.2020
Evde uygulanan diş beyazlatma yöntemleri yaygınlaşırken, doğal olarak bilinen ev yapımı malzemeler ile gerçekleştirilen uygulamalar dişlere zarar verebiliyor. Diş hekimi Burak Gümüştaş “Kontrolsüz yapılan diş beyazlatma işlemi daha çok zarara neden olur. Evde kullanılan karbonat, elma sirkesi ile diş fırçalama çiziklere neden olur. Evde kullanılabilecek en güvenli yol beyazlatıcı diş macunlarıdır” dedi.
Çay ve kahve tüketimi aşırıya kaçınca diş problemleri yaratıyor

Çay ve kahve tüketimi aşırıya kaçınca diş problemleri yaratıyor

28.02.2020
Estetik diş hekimliğinde kullanılan diş beyazlatma işleminin en önemli sorunları genellikle çay, kahve ve sigara kullanımı etkiliyor. Diş beyazlatma işleminde dişin minesine ve dentin tabakasına zarar vermeden nüfuz edilerek bu bölgelerde oluşan renklenmeler kaldırılıp, düşün rengi istenilen tona kadar beyazlatılır. Diş beyazlatma ile ilgili merak edilen her şeyi Diş hekimi Yalçın Genç haberimizde açıkladı.