Doğum riskleri düzenli ebe takibi ile azaltılabilir!

Doğum riskleri düzenli ebe takibi ile azaltılabilir!

9.05.2022
Gebelikte alınacak önlemlerle gelişebilecek komplikasyonların önüne geçilebiliyor. Ancak erken tanılayamaz ve önlem alınamaz ise bu riskler üreme çağındaki kadınların yaşamını olumsuz etkileyen önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Ülkemizde son verilere göre anne ölüm oranının 100 bin canlı doğumda 13,6 olduğunu belirten uzmanlar gebelikten başlayarak bu yolculukta bir ebe ile ilerlemenin her aşamada sağlıkla yol alınmasını sağlayacağını vurguluyor; doğum sırasındaki riskleri azaltmanın altın formülünün düzenli gebelik takibi ve ebe takibinde olduğunu belirtiyor.
Gebelik takibinde 28–36 hafta

Gebelik takibinde 28–36 hafta

19.09.2020
28.haftaya ulaşmış gebeliklerde, anne adayları artık üçüncü üç aylık döneme girmiştir. Bebeğin gelişiminin devam ettiği bu dönemde anne adayları neler yapmalı? nelerden kaçınmalıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak gebelik sürecinin sağlıklı şekilde tamamlanabilmesi için anne adaylarına 7. ve 8. aylarında yapmaları gerekenler hakkında bilgi verdi.
Gebelik takibinde 24–28 hafta

Gebelik takibinde 24–28 hafta

19.09.2020
Gebelikte 5.ayını dolduran anne adayları için 6.ayla birlikte yeni bir döneme başlar, anne adayının bedensel kabiliyetlerinin yavaş yavaş sınırlandığı bu dönem en çok şeker yükleme testi ile gündeme gelir. Şeker yükleme testi nedir? Şeker yükleme testi ne zaman yapılır? Şeker yükleme testi kimlere yapılır? Peki gebeliğin orta dönemi olarak adlandırılan bu evrede yapılacak tetkikler ve tahliller Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak’ın açıklamasıyla videomuzda.
Gebelik takibi nedir?

Gebelik takibi nedir?

30.07.2020
Gebelik sürecini, anne adaylarının ve bebeklerin en sağlıklı şekilde geçirmeleri için düzenlenmiş bir programdır. Dünyada standartlarında ayda bir olarak düzenlenir ve planlanır.
Hamileliğin 7. Haftası'nda neler oluyor? Hamilelik yogası nedir? Gebelik takibi nasıl yapılır?

Hamileliğin 7. Haftası'nda neler oluyor? Hamilelik yogası nedir? Gebelik takibi nasıl yapılır?

11.02.2020
Gebeliğin 7. haftası hem sizin için hem de bebeğiniz için önemli bir değişim dönemidir. Henüz dışarıdan pek belli olmasa da, vücudunuz içten değişmeye başladı bile. Vücudunuz önümüzdeki birkaç ay boyunca bebeğinizin beslenmesi için kenidni hazırlıyor. Bu dönemde hamilelik fikrine yavaş yavaş alışmaya başladınız. Bu aylarda bebek bekleyen anneler sıklıkla Hamileliğin 7. Haftası'nda neler oluyor? Hamilelik yogası nedir? Gebelik takibi nasıl yapılır? Gebelikte sık idrara çıkmanın nedeni nedir? sorularını ve gebelikte ilaç kullanımını merak ediyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat gebeliğin 7. haftasını ve bu dönemde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.