Gebelikte Beslenme

Gebelikte Beslenme Haberleri

Son dakika gebelikte beslenme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gebelikte beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gebelikte beslenme haber sayfamızda...
Gebelikte anne adayının ve bebeğin sağlığını riske atan, düşük riskini artıran besinler!

Gebelikte anne adayının ve bebeğin sağlığını riske atan, düşük riskini artıran besinler!

3.11.2022
Covid salgını sürecinde unuttuğumuz grip geri döndü! Bu sene tüm dünyada ciddi bir grip salgını yaşanıyor. Grip salgını için risk grubunda sayılan gebelere ise bağışıklığı güçlü tutacak şekilde beslenme ve grip aşısı öneriliyor. Ayrıca anne adayında akciğer hastalığı varsa, bağışıklık sistemi güçsüzse, gebeliğe bağlı şeker veya hipertansiyon gibi ek hastalığı varsa covid aşısı olunması gerektiği belirtiliyor. Bu dönemde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması çok önemli, çünkü doğru beslenme, güçlü bir immün sistemi için en önemli silahlardan biri. Ancak nasıl? İşte anne ve bebek sağlığını korumak için beslenmede dikkat edilmesi gerekenler...
Gebelikte günde yarım fincan kahve çocuğunuzun boyunu 2 santim kısaltıyor!

Gebelikte günde yarım fincan kahve çocuğunuzun boyunu 2 santim kısaltıyor!

2.11.2022
Amerikan Tabipler Birliği Dergisi tarafından yayınlanan yeni çalışmada, gebelik sırasında her gün sadece yarım fincan kahve içmenin, çocuğunuzun boyunu 2 santim kısalttığını öne sürüyor. Çalışma için Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşları 4 ila 8 arasında yaklaşık 2500 çocukla görüşüldü.
Anne adaylarına kış mevsimine hazırlık uyarıları

Anne adaylarına kış mevsimine hazırlık uyarıları

16.10.2022
Hamilelik dönemi sonbahar ve kış aylarına denk gelen anne adaylarının mevsim koşullarını göz önünde bulundurarak bazı önlemler alması gerekiyor. Sağlıklı bir gebelik için büyük önem taşıyan bu önlemlerin başında ise beslenme konusu geliyor. Anne adaylarının, sonbahar ve sonrasında başlayacak kış aylarında bebeğe etki edecek tüm koşullara karşı dikkatli davranması gebelik süreci için oldukça önemli. Özellikle kronik hastalığı olan hamilelerin, değişen hava durumuyla birlikte soğuk mevsimlerde viral enfeksiyonlara karşı dikkatli olması gerekiyor.
Doğru beslenme ile sağlıklı hamilelik mümkün!

Doğru beslenme ile sağlıklı hamilelik mümkün!

2.10.2022
Ciddi beslenme bozukluğuna sahip olan kadınların çocuklarının da sağlık problemleri yaşadığını belirten uzmanlar, hamilelik döneminde beslenme düzeninde bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini belirtiyor. Ancak halk arasında "sen iki canlısın" ifadesi ile aktarılan bilginin aksine gebe olan ile olmayan kadınlar arasındaki kalori gereksinim farkı sadece 300 kalori. Bu kalori miktarı ise her öğünde 1-2 kaşık fazla yenilerek karşılanabilecek bir fark. Ancak hamilelikte öğün sayısının bölünmesi, 3'ten 5'e çıkarılması ile erken dönemde yaşanabilecek bulantı ve kusmaların önüne geçilebiliyor. Peki hamilelikte ne kadar kilo almak normal, gebeler nasıl devlenmeli?
Anne adaylarına beslenme uyarısı!

Anne adaylarına beslenme uyarısı!

31.08.2022
Doğum öncesi beslenme hamileliğin en önemli parçası. Anne adaylarının hamilelik sürecinde fazla besin almayı değil, dengeli olarak beslenmeyi tercih etmesi gerekiyor. Gebelik döneminde yetersiz beslenme, sağlıklı gıdaya ulaşamama; anne ve bebek için ciddi riskler oluşturuyor!
Hamilelikte kurban eti nasıl tüketilmeli?

Hamilelikte kurban eti nasıl tüketilmeli?

11.07.2022
Hamilelik döneminde kırmızı et tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu; etin hazırlanma ve pişirilme koşulları. Et, ne az ne de çok pişirilmiş olmalı. Ayrıca Kurban Bayramı seyahati sırasında anne adaylarının dikkat etmesi gereken konular var. İşte anne adaylarının sağlıklı bir bayram tatili için dikkat etmesi gerekenler...
Bebeğinizin daha zeki olması için hamilelikte bu besinleri yiyin!

Bebeğinizin daha zeki olması için hamilelikte bu besinleri yiyin!

6.06.2022
Hamilelik öncesi, sırasında ve sonrasında çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimi için beslenmenin çok kritik ve belirleyici bir role sahip olduğu biliniyor. Bir bebeğin genetik olarak belirlenen zeka potansiyeline ulaşabilmesi de 9 aylık süreçte anne adayının tükettiği besinlerle doğrudan ilişkili. Kompleks bir yapıya sahip olan zekan genetik ve çevresel faktörler tarafından domine edilse de anne adayının beslenmesi bu dominasyonu daha efektif bir şekilde yönetmeye yardımcı oluyor.
Gebelikte kesinlike sakınılması gereken besinler ve içecekler!

Gebelikte kesinlike sakınılması gereken besinler ve içecekler!

20.04.2022
Gebelikte, özellikle düşük tehdidi bulunan anne adaylarının içmek istediği her çayı hekimine danışması gerektiği uyarısında bulunan uzmanlar, açık satılan veya kış çayı gibi farklı bitki karışımlarının tağşiş riski sebebiyle daha fazla risk taşıdığını aktardı. Rafine şeker tüketimi de annenin kan şekerinde dalgalanmalar ve yükselmelere yol açabiliyor. Patojen bakterilerden korunmak ve enfeksiyon riskinin önüne geçmek bu dönemde oldukça önemli. İşte gebelikte beslenmede mutlaka dikkat etmeniz gerekenler...
Anne adayları ramazanda nasıl beslenmeli? Gebelikte oruç tutulabilir mi?

Anne adayları ramazanda nasıl beslenmeli? Gebelikte oruç tutulabilir mi?

25.03.2022
Gebelik planlayan anne adaylarının en sık merak ettiği konuların başında Ramazan ayında oruç tutup tutamayacakları konusu geliyor. Normal beslenme rutinin dışına çıkıldığı, öğün sayısının ikiye düştüğü ve beslenme arası sürelerinin arttığı Ramazan ayında oruç tutmayı düşünen anne adaylarının, iyi hazırlanmış bir beslenme düzenine ihtiyacı artıyor. Bu noktada uzmanlar, anne adaylarının sadece hekimleri uygun görürse Ramazan ayında oruç tutmasının doğru olacağını söylüyor.
Gebeliğe özel diyet ile erken doğum riskini azaltın!

Gebeliğe özel diyet ile erken doğum riskini azaltın!

18.03.2022
Gebelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan "iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin" uyarısı toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. Ek olarak, hamilelik döneminde alınacak kilo miktarını gebeliğin kendisi değil, hamileliğe giriş kilosu belirliyor. Buna göre vücut kitle indeksi yüksek olan bir kişinin daha az kilo alması gerekirken, vücut kitle indeksi düşük olan bir kişinin daha fazla kilo alması gerekebiliyor. Bu nedenle ideal kilo ile hamile kalmak hem gebenin hem de bebek sağlığı için oldukça önemli.
Gebelikte beslenme tarzı bebeğin sağlığını şekillendiriyor

Gebelikte beslenme tarzı bebeğin sağlığını şekillendiriyor

27.02.2022
Sağlıklı bir gebelik süreci ve sonunda sağlıklı olan bir bebeğin doğması için anne adayının dengeli beslenmesi gerekiyor. Gebelikte beslenme hamileliğin 3. ayından sonra daha önemli bir rol oynuyor. Bebek de anne karnında büyüdüğü için bu dönemde öğünler artırılıyor. 3 ana öğün arasına 3 ara öğün sıkıştırılıyor. Ancak bu ara öğünlerin kan şekerini yükseltici besinlerle yapılmaması gerekiyor. İşte sadece anne adayının değil, bebeğin sağlığını şekillendiren gebelik döneminde doğru beslenme ipuçları!
Gebelikte bu beslenme hatalarına dikkat! Kahvaltıyı atlamayın, asla bu besinleri yemeyin!

Gebelikte bu beslenme hatalarına dikkat! Kahvaltıyı atlamayın, asla bu besinleri yemeyin!

22.02.2022
Gebelik sürecinde yapılan bazı beslenme hataları anne ve bebeğin sağlığını ciddi boyutlarda tehdit edebiliyor, çok daha kötüsü ölümcül sonuçlara yol açabiliyor! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin genelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar da engellenebiliyor.
Gebelikte mide bulantısına karşı nasıl beslenmeli? Sağlıklı bebek gelişimi için doğru beslenme ipuçları

Gebelikte mide bulantısına karşı nasıl beslenmeli? Sağlıklı bebek gelişimi için doğru beslenme ipuçları

20.02.2022
Gebeliğin ilk ayından itibaren annenin beslenme alışkanlıkları bebeğin de hayat boyu sürdüreceği bir yeme düzeninin temelini oluşturuyor. Bu nedenle annenin, hem kendisinin hem de bebeğinin sağlığı için sağlıklı ve düzenli beslenmesi çok önemli. Özellikle gebeliğin ilk döneminde, hamileliğin ilk 28 günü boyunca folik asit desteğinin de önemi büyük. Folik asit annenin kan volümünü artırmaya ve bebekte önemli bir sağlık sorunu oluşturacak nöral tüp deformasyonlarına karşı da korumaya yarıyor. Doğru beslenme, gebeliğin ilk 3 ayındaki bulantıları da azaltıyor.
Bebeğinizin zeka gelişimi için hamilelikte nasıl beslenmelisiniz?

Bebeğinizin zeka gelişimi için hamilelikte nasıl beslenmelisiniz?

13.12.2021
Bebeğinizin zeka gelişimi için hamilelik döneminde beslenmenin çok önemli olduğunu biliyor muydunuz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan bebeğinin zeki olmasını isteyen hamilelere beslenme önerileri verdi.
Sağlıklı bebek gelişimi için hamilelikte hangi vitamin ve minerallerin alınması şart?

Sağlıklı bebek gelişimi için hamilelikte hangi vitamin ve minerallerin alınması şart?

19.11.2021
Sağlıklı bebek gelişiminde anne adayının yeterli ve dengeli beslenmesi çok önemli bir rol oynuyor. Çünkü anne karnındaki bebeğin tek besin kaynağı annenin tükettiği besinler. Bu nedenle bebeğin bedensel ve zihinsel gelişimini tamamlayabilmesi için, tüm besin gruplarının alınması gerekir. Hamilelik döneminde anne adaylarının dengeli beslenmesi ve mümkün olduğunca doğal ürünler tüketmesi gerekiyor. Peki gebelikte mutlaka alınması gereken vitamin grupları var mı ya da hamilelerin hangi tür yiyeceklerden uzak durması gerekir? İşte yanıtlar...
Burnu ağzının içinde doğan kuzu şaşırttı

Burnu ağzının içinde doğan kuzu şaşırttı

30.01.2021
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde besicilik yapan Adnan Elma´ya ait koyun, ağzı burnunda olan bir kuzu dünyaya getirdi. Veteriner Onur Kemer, kuzunun şekilsel bozukluğuna neden olarak, gebelik döneminde kullanılan ilaçları gösterdi.
Gebelikte vitamin ve mineral ihtiyacı nasıl karşılanır?

Gebelikte vitamin ve mineral ihtiyacı nasıl karşılanır?

27.11.2020
Gebelikte, vücudun vitamin ve mineral ihtiyacının arttığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Bulanık, bu ihtiyaçların karşılanması için nelerin yapılması gerektiğini açıkladı.
Hamilelikte kaç kilo almalı? Hamilelikte kilo artışı

Hamilelikte kaç kilo almalı? Hamilelikte kilo artışı

20.11.2020
Hamilelikte kaç kilo alınmalı? İşte hamileliğe dair en merak edilen konulardan biri. 'Hamilelikle ay ay kaç kilo alınmalı?' bile, en büyük takıntılardan biri haline geliyor. Pek çok kadın hamilelikte kilo alımı konusunu kafaya takıyor. Bu nedenle gönlünce yemek bile yiyemiyor. Gebelikte beslenme, hamilelikte kaç kilo alınmalı sorusundan önce geliyor. Çünkü önemli olan anne ve bebek sağlığı. Ama yine de hamilelik sırasında ve sonrasında daha sağlıklı ve zinde bir hamilelik için bu konuya eğildik.
Çocuklarda gelişim geriliğine dikkat!

Çocuklarda gelişim geriliğine dikkat!

16.03.2022
Gelişim geriliği ülkemizde en yaygın olan gelişimsel sorunlardan biridir. Büyüklerimizden hep duyduk “Bizim zamanımızda ağaçlara tırmanır, folluktan yumurta toplar, çamurla oynardık.” gibi cümleleri…
Tüp bebek tedavisinde beslenme önerileri

Tüp bebek tedavisinde beslenme önerileri

7.08.2020
Çiftlerin bebeklerine kavuşmak için başladıkları tüp bebek tedavisinde beslenmenin önemi oldukça fazla. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Hamilelik sürecinde aylara göre beslenme

Hamilelik sürecinde aylara göre beslenme

31.07.2020
Hamilelik süresince anne adayları bebeklerini en sağlıklı şekilde besleyebilmek için ellerinden geleni yaparlar. Gebe bir kadının hem kendi hem de bebeğinin sağlığı için hamilelik boyunca tüketmesi gereken gıdalar haberimizde.
Hamilelikte tek taraflı beslenmenin zararları

Hamilelikte tek taraflı beslenmenin zararları

30.06.2020
Sağlıklı bir gebelik diyeti, bebeğinizin büyümesini ve gelişmesini destekleyecek önemli bir parametredir. Dengeli ve sağlıklı beslenme; gebeliğin seyrine, doğum sonuçlarına ve yeni doğanın gelişiminde etkilidir. Anne sağlıklı beslendiğinde bebek de doğru ve sağlıklı beslenecektir. Doğru ve sağlıklı beslenme her kadının sağlıklı bir yaşam sürmesi için gereklidir. Gebelik, bir anne için hem hassas hem de keyifli bir süreçtir. Bu süreçte beslenmeye dikkat etmek sağlıklı gebelik dönemi ve sağlıklı bebekler için vazgeçilmezdir. Liv Hospital Ulus Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özge Kaymaz Yılmaz gebelikte aşırı yemek yemekten uzak durulması gerektiğinin üzerinde durdu.
Hamilelerin ücretsiz faydalanabileceği 'Uzaktan Gebe Eğitimi' başladı

Hamilelerin ücretsiz faydalanabileceği 'Uzaktan Gebe Eğitimi' başladı

28.05.2020
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgınından en çok etkilenenlerden birisi de hamileler oldu. Kontrol süreleri aksayıp doktorlarından yeterli düzeyde bilgi alamayan anne adayları, hamileler için Sağlık Bakanlığı 'Uzaktan Gebe Okulu' programı başlattı. Bu programlarda 'Gebelik Fizyolojisi', 'Gebelikte Beslenme', 'Gebelik Psikolojisi', 'Gebelikte Diyabet' gibi merak edilen tüm konuların cevapları uzmanlar tarafından çekilen videolar ile verilecek.
Hamilelik boyunca bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili 7 yolu

Hamilelik boyunca bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili 7 yolu

18.05.2020
Hamilelik dönemi oldukça hassas bir dönemdir. Özellikle sağlıklı beslenme konusunda hamileler bu dönemde kendilerini her zamankinden daha fazla dikkat etmelidir. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay Görgen hamilelik dönemi boyunca bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yollarını anlattı.
Hamileyken oruç tutulabilir mi?

Hamileyken oruç tutulabilir mi?

26.04.2020
Ramazan ruhen ve bedenen arınma ayı olmakla birlikte yaz aylarında nefsin tutulması gereken süre 17 saatten fazla. Bu süreye adaptasyon ilk günlerde gebe olmayan insanlar için dahi kolay olmazken gebelerin bu kadar uzun süre yemek yemeden, su içmeden vakit geçirmesi hem bebeğin hem de annenin sağlığı açısından çok riskli